Thursday, April 14, 2011

Blueberry muffins anyone ???

I ni kalau bab2 masak -mamasak ni memanglah kurang (rajin dan pandai) ..tapi adalah beberapa menu yang I memang pakar ( angkat diri sendiri ) .....

Blueberry muffins yang I buat semalam .


Nak dijadikan cerita , semalam terasa nak buat sedikit terapi minda dengan membuat blueberry muffin yang ada blueberry filling ......... jangan tertipu ye .. I cuma singgah beli tepung muffin yang telah siap dibancuh , lepas tu balik terus masukkan telur, minyak dan air serta fillingnya (blueberry), mudah dan cepat ..pastu masuk oven .. 40 minit ..dah pun siap ..buat sikit aje , dapat 15 biji muffin . I lunch makan 2 muffins . Mimi balik sekolah dalam jam 3 .30 petang . Mula2 dia excited bila tau I buat muffin .. tapi ..bila dengar blueberry ..terus dia tak nak .. not her taste ..I ingat dia dah suka sebab dah makin besar ( Mimi susah sikit bila bab buah2an ) .. taklah bersentuh .. petang Izzat balik dari sekolah , Izzat pun makanlah beberapa muffins .. dan malam Darling balik , makan lah juga beberapa muffins .. pagi tadi I pack 6 muffins for Izzat bawak pegi school dan 2 untuk Darling makan dalam kereta ...

Dah janji dengan Mimi nak buatkan chocolate muffins untuk dia ..esok InsyaAllah ... itu le kisah muffin dari dapur Silversarina........

8 comments:

Zabs said...

Salam SS,

Macam sama category dengan yang terdapat di Kenny Rogers nampaknya tu.

aNIe said...

Salam Rina... gebu je nampaknya muffin tu... menjadi sungguh...sesekali asah bakat tak sesia ye Rina...laku...

zino said...

nak tiga empat ketul hehe

Zaitun said...

Salam Rina

Kak Zai dah 2 minggu tak pegang apa2 cuma tolong sikit2 aje.Seronok kalau dapat masak dan makan makanan masak sendiri,dah tentu sedap dan dijamin kebersihannya.

Pos muffin untuk kak Zai boleh hehehe...

silversarina said...

Zabs,

senyum I sambil malu-malu ..hihi .

silversarina said...

Kak Anie,

buat tu sikit je , itu pun tak habis ..janji dapat buat sendiri .

silversarina said...

zino,

pagi ni yang choc muffin ada lagi, baru masak malam tadi :)

silversarina said...

Kak zaitun,

Akak bercuti ye .. bestnya tu jalan2 tanpa pegang periuk .. heheh ...