Monday, March 8, 2010

kenapa dia bengkeng ???

Alhamdulillah lega hari ni dapat mencelah sebentar di blogsphere .



Warning : entry orang dah kawin .... budak2 main jauh2 ye !!



Berita pendek aje .. info benar ... rasanya bukan dia sorang yang begini :

Seorang lelaki /suami yang bertubuh katang , bersuara garau dan agak bengkeng dengan isteri .... tapi rupanya dia selalu GAGAL di ranjang, tak mampu dalam bab batin ... sekarang katanya sedang berubat untuk kembalikan kejantanannya yang dah lama hilang .. .. agaknya mungkin sebab itu dia jadi bengkeng ... itu aje .. nak cari sebab kenapa dia bengkeng .... ini pendapat saya ...

26 comments:

Mak Su said...

aramak..... susah tu :(

MULAN said...

eeyy... takut eh..!! seghiau dengor..

silversarina said...

mak su,

memang susah cam tu kan .




mulan, ni kisah benar , tak sangka pulak :(

nurazzah8 said...

Salam,
pada pendapat saya lelaki itu EGO... terlalu EGO sehingga dia tidak mahu mengaku kelemahan sendiri.... sebenarnya jauh disanubarinya dia sangat kecewa..lalu dilempiaskan kekcewaannya kpd isterinya yang tidak bersalah....kesian isterinya...
kalau orang perempuan atau si isteri tidak dapat "perform" ... isteri di tinggalkan..suami beri pelbagai alasan utk cari lain.... tapi dalam kes ini... si isteri juga yg di salahkan... sepatutnya suami mencari jalan utk mengubat diri... jika tidak... isteri boleh tuntut ..apa tu...saya pun kurang arif bab-bab hukum agama berkenaan hal ini..

Ibu Sayang said...

Salam...


Saya setuju sesangat dengan apa yang di katakan oleh Nurazzah8.

Memang lelaki/suami ini tersangat besarlah EGOnya...sehingga dek kelemahan dirinya isterinya yang menjadi mangsa

silversarina said...

nurazzah,

nak tutup kelemahan diri tonjolkan diri macam macho, sapa tengok fizikal dia ni memang orang tak kata dia lemah batin , tapi memang katanya dia nak berubah dan tengah berubat , doalah agar dia berubah dan tak bengkeng pada isteri lagi lepas ni .





Ibu Sayang ,

Ini semua dugaan yang ditanggung oleh kedua pihak tapi saya harap pihak suami kena terima dan redha kelemahan diri , apa yang pasti , dia sedang berusaha ke arah membaiki kelemahan diri .

Diarihatiku1976 said...

wah gitu.........

Zareda Norman said...

kak rina
secara psikologinya memang ada benarnya. inferior complex akibat kelemahan dia menyebakan dia baran utnuk menunjukkan powe dia sebagai suami..

Neeza Shahril said...

hehhe.. dia rasa malu la tu.. inferiority complex... sebelum orang kata dia, dia kena jadi garang. Cover line ;)

tajnur said...

Salam! Yong Ina,
Dari segi psikologinya, termasuklah dlm kategori `mekanisme anggur masam`. Ate kalor mcm tu ghope orang lelaki meghenguih tak tentu pasei, ade le yg tak puih hati, adele yg tak tuih (tus), tak peghabeh nak dikeluworkannye. Byk le sebabnye, diantaranya sebabkan pemakanan lebih2 lagi selalu makan jenis haiwan/tumbuhan yg menggunakan `hormon pembesaran` mmglah ade kesan kejantanannya tapi gamaknya ompuan pun bila dah pegang/kendongkan anak2, bukanya pedulikan org lelaki....

Zaitun said...

Orang lelaki mana nak tunjuk kelemahan dia,ego konon nampak terror.

aintsuperwoman said...

mmm...teman ada dua cerita ni.

1. Pasei teghoyak tu, mana kitorang boleh lupa. hehehe...maklum le nak melepehkan anak teruna. Masa tu Mimi baby lagi, kan? Ingat tak masa mike nak pegi Jordan dulu? Ayor mate teman ni dah nak keluor dah, cepat2 mike kata, `no cry cry!! I nak happy happy je!' Langsung terkanjei (guna pekataan en tajnur, hehehe) ayor mate teman !!!

2. Pasei mamat bengkeng tu, ada kemungkinan selalu benor makan kuih bengkang...kihkihkih....

KAMATO said...

ke memang peel dia memang bengkeng, tapi apa pun setiap penyakit ada ubatnya

Anonymous said...

he he itu sebab org lelaki bengkeng tapi kalau org pempuan lak bengkeng memanjang tu apa sebabnya...asal jumpa je muka masam memanjang tak pernahnya senyum kalau senyum pun mcm terpaksa...why ek? pehtu suara asyik nak meninggi je bila dia marahkan anak dia mcm dia marahkan org lain sekali. tension tul la ngan org camni. takkan memanjang je period kan...hehe :)

KC

rezeki said...

salam kak ina

hehehehhehehehhe tak boleh pak itam nak komen pasal pak itam tak bengkeng heheheheheh

hanya tersenyum baca komen2 di atas tu hehehehehehhehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ntah ler bengkeng2 watper! tapi itu ler orang lelaki yg tersgt egonya..tak der salahnya kalau cakap lembut2 dgn isteri..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

sarina..tumpang lalu ya

hai pak itam..jumpa kat sini lak kita..hehehe

Ajzie said...

Alamakkkkkkkkk...mcm mana tuh...

Btw ada kak rina kena tag .. sila la kalau rajin... hehehe

sila check it out dari blog saya

maklang said...

kesian pada kedua2nya..

macam kata ASW..kita tukar suruh makan kueh lain laa...:)

UnGu VioLet said...

alamak, dah terbaca la kak.. hehe.. tp, bukan budak2 yg nie.. ;)

silversarina said...

diarihatiku ,

macam2 ragamkan :)







zar,

akak takut pulak bila tau kisah ni , kesian pun ada kat isteri dia .







neeza,

akak pun rasa macam tu .






tajnur ,

kisah ni lelaki ni dah kali ke 3 kawin ,kali pertama dan kedua , isteri2nya minta cerai ... tu yang ini dia katanya baru berubah .

silversarina said...

kak zaitun,

memang payah mereka nak akui kelemahan kan .




fa,

kot agaknya hari2 makan kuih bingkang ... terjadilah bengkengnya ... adalah mike ...hehehe.

silversarina said...

kamato,

ye jugak kot , berubatlah yang terbaiknya .






kc,

ha ah ni pun satu hal jugak .... ngamuk aje .






pak itam,

tu yang saya heran sebab suami saya pun tak bengkeng , bila dengar kisah bengekng ni rasa macam geram aje .







kak nab,

bila ego lebih , susah nak dibawa berbincang kan .






azi,

nanti akak tengok tag apa tu :)







maklang ,

bagi makan biskut senyum ...senyum memanjang nanti ...hihihi.





ungu violet ,

anda dimaafkan ....hehehe.

tajnur said...

Salam! Yong Ina,
Ate sampei2 3 kali kahwin berceghei? Ngapele dinayekan ompuan! Mun udoh maler ( macam cendawan maler/lama yg dah kecut konden) ngapeler dicuba test pandu try sampei pula dihamput2kan ompuan? Isyy tak aci buat malu org laki je...

silversarina said...

tajnur,

Masa belum kawin idak le dikabokan pada pihak pompuan tentang kelemahan si lelakinye , dah kawin baru tau akan duduk cerite sebeno .. memang macam kes naya lah ni ... eeeiii buat teman getik bebeno !!

babazahra' said...

bengkeng tu cemana? ikhlas ni tanya.