Monday, March 22, 2010

menantu ku sayang

( Alhamdulillah , Mak saya telah keluar dari hospital dan kini berehat di rumah . terimakasih di atas doa kalian . )



Lambat sikit entry baru ni sebab tunggu nak letak gambar birthday kek .. pagi tadi ke SR MM niat nak beli kek , tapi habis licin semua kek , satu pun tak de dan pekerja SR siap kata pada saya agar anjak sambut harijadi ke esok hari kerana stok kek hanya akan tiba esok hari ... saya pun balik dan singgah ke satu kedai kek dan saya lihat ada satu kek yang kecil tapi nampak sedap dan harga pun lebih kurang harga SR kek, sure sedap punya , belilah kek kecik tu dan petang ni baru birthday girl dapat potong kek tu ....






Menantu pertama saya seorang yang amat baik dan lemah-lembut ( tak macam mak mertua nya ) . Dulu saya selalu bergurau yang jika saya dapat menantu yang macam ' hantu ' , saya pasti bertukar dari mother-in-law kepada monster-in-law .... pada pihak saya , saya masih belum lagi bertukar menjadi monster-in-law dan semoga ianya kekal begitu . Ada orang tanya apa perasaan jadi ibu mertua ...saya jawab , sayangilah menantu sebagaimana kita sayang anak sendiri dan bagaimana kita mahukan ibu mertua kita layan kita, begitulah juga perasaan menantu terhadap ibu mertua ... belajarlah dari pengalaman .


Syukur dapat menantu macam Adzra dan memang Zaid amat bertuah punya isteri sebaik Adzra .


SELAMAT HARIJADI KE 24 BUAT MENANTU KU ADZRA !!!

19 comments:

manzlie said...

salam from makkah

Selamat Ulangtahun Adzra

moga adzra menjadi menantu yang taat dan patuh pada mertuanyer..doa Cl..insyalah


waslam

silversarina said...

CL,

Terimakasih atas doa Cik Lie .

PINATBATE said...

salam..
Adzra,semuga hidup diberkati dan bahagia bersama keluarga tercinta.

pB said...

salam from Puchong

seronok kalau dpt ibu mertua yang sporting macam Kak Ina...

Kak Elle said...

ada pun kek jadi lah buat syarat memotongkan...mesti sedap dr SR kan?

Selamat hari jadi sekali lagi Adzra.

Pak Man laksam said...

Selamat Hari Jadi kepada Adzra.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam sarina,

selamat hari lahir kpd menantu tersayang, adzra.

Rozali said...

Assalamualaikum silversarina

selamat ulang tahun Adzra

kedua2 beruntung
dapat menantu dan mentua yg baik

Wassalam

rezeki said...

salam kak ina

semoga berbahagia kehidupan kakak sekeluarga dunia dan akhirat

insyallah

aintsuperwoman said...

selamat hari jadi pada adzra. Untung adzra dapat mertua yang sporting tau! hehehe.....

tajnur said...

Salam! Ying Ina,
Adzra,Yalah pakcik pun nak ucapkan `Selamat Ulangtahun buat Adzra`, sayangilah mertua macam emak sendiri! Kalau kita nak menongkat langit pun, berapa lama? Kalau baik yg kita lakukan, macam itulah anak2 akan buat baik kpd kita, InsyaAllah...

Anonymous said...

bertuah adzra dpt mentua cam kak rina yg vogue..he he

KC

suweileh family said...

Assalamualaikum,

Selamat hari ulangtahun untuk Adzra, and belated for Zaid too.

Bertuah Adzra dapat akak yang sungguh memahami.

zareda said...

kak rina

semoga berkekalan hubungan baik mertua dan menantu.. InsyaAllah

Happy Birthday Azdra

Zaitun said...

Selamat hari jadi buat Adzra.

Beruntung Rina dapat menantu yang baik dan lemah lembut.

KAMATO said...

menantu baik, mertua penyayang...ish bahagianya, semoga bahagia terus berkekalan

silversarina said...

pinatbate ,

Itulah yang terbaiknya , InsyaAllah .






pB,

Kalau tak kena gaya , tak jadi sporting dah akak ...hehehe.






kak elle,

sedap jugak kek ni, chocolate cheese , oklah walaupun kecik :)




pakman,

terimakasih .

silversarina said...

kak nab,

Thanks kak .



rozali,

Alhamdulillah dikurnikan menantu yang baik .







rezeki,

InsyaAllah . Thanks .






asw,

sporting ke .... u know who I am right ...ggggrrrrrr ... hehehe .






tajnur,

betul tu , akak sendiri amat sedih bila mak mertua telah tiada , masa dia ada kita jarang dapat bermesra dengan dia sebab dia duduk jauh :(






kc,

vogue hapenya , dah season .. hahaha .

silversarina said...

suweileh ,

Terimakasih ... rindunya kat you all ... bilalah dapat bertemu kembali .






zar,

Amin .




kak zaitun ,

thanks akak . mak mertuanya yang lebih brutal ..hehehe .







kamato,

Doalah agar hubungan baik ini berkekalan . Amin .