Thursday, August 14, 2008

even elephants have talent ...

Just had my body massaged two hours ago and this was the second massage in 2 weeks time. I had a thai massage while I was in Chiangmai but I was not fully satisfied with the thai massage, massaging using elbows and feet , no oil involved. The massage only focused on the body as a whole and the fingers and toes were not touched . How I wished those points on my fingers and toes were squeezed and massaged .





flowers painted by the elephants.... I wish I had the talent ..huhu.







So, I made an appointment with one of the spas here in Kemaman and off we went( maya, sofie and I ) and Alhamdulillah it was such a soothing and relieving massage . My shoulders have been so much in pain for quite sometime and now the pain is gone.









Everyday , three of us have our outing , I'll follow them buying their stuff to be brought 'home' end of this month. Only this morning I was touched by the fact that next month I'll be walking and strolling alone again , no maya, no sofie to chat, laugh, giggle, pinch and of course JJCM . Two months fly so fast , 12 more days before both of them spread their wings to fly 'home' .





Looking at all my children all under one roof at this very moment, I realized that I am blessed by The Al Mighty to be able to raise and educate my children for their bright future, Alhamdulillah.





While I was in Maesa Elephant Camp , Chiangmai, I was amazed to see so many elephants are taught to be obedient and loyal to the owners and trainers. I can't imagine how they taught those elephants to play football, swirl their trunks , dancing and my number one fascination was to see the elephants painted different types of flowers all using their trunks . There was one elephants which refused to paint and turned away its face from the owner and only after being patted by the trainer that it continued to draw again. The paintings were then displayed and sold for USD 200 - USD 300 per piece.









How I wish I could draw like those elephants !!





After visiting those elephants , I just wonder......





Why can't we , human being be loyal to our OWNER ??????





.


.


.


.





This weekend we'll be attending a few wedding receptions ... till then, have a wonderful school holidays.... thanks a bunch to those who are still willing to surf my blog .. I'll keep on writing , not much at this moment, though .

22 comments:

ummi365 said...

wah urut-urutan best tu! Menantu ada lagi ke? kejap je dah dua bulan ya.. insyaallah ada rezeki jumpa lagi..

Kak Elle said...

yeah wanmommy dah buat entry:)nak join gi spa saya sakit badan esp kat belakang.

Cepat nya masa berlalu ye? walaupun maya and sofie dah balik kan zaid and aza masih ada tak lupa juga mimi and izzat tak macam saya sorang2.

silversarina said...

ummi365,

lega sikit badan ni lepas diurut :)

tahun depan pulak baru jumpa balik .sedihnya .

silversarina said...

kak elle,

anak2 dara ni macam gang dah, tu yang bezanya dari yang lain, azra pendiam , mimi kenit sangat, izat asyik outing main boling, zaid sekarang ni asyik dengan wife dia...huhuhu, maklumlah azra dan dekat nak bersalin, layanan vvip buat wifenya :P

ummu al hanafi said...

bestnyerr dpt urut badan...
letih ni kak rina melayan kerenah anak2 kecik dr pg smpi ke mlm
sini tukang urut Indon adala jugak SR 100/hour :)

CikguZue said...

salam kak,
saat kena urut2 ni yg paling best...sedap sungguh. biasa saya boleh tertidur2...hehhe...

ummu asiah said...

rindu dgn entry kak rina..

sedih kan..bila anak2 dah besar semua pun akan keluar tinggalkan kita...masa tu rasa sunyi dan rindu..masa kecik2 bila semua di rumah tak tahan pulak dgn ragam anak2...menjerit selalu...begitulah kehidupan.

macam tu lah ciptaan Allah..dijadikan iblis dan syaitan...terpulang kepada manusia nak ikut jalan mana...kalau nak syurga dunia sahaja maka tundukla pada syaitan....dan bukan pada Pemilik kita yang kekal abadi.

The Embroidered Home said...

maklang kena puasa urut badan...dr tak kasi urut kat badan...nak buat macamana, bionic dah le ni..

beli kain tadi, RM17 satu helai. 3 serangkai. Entahlah mahal ke murah tu. Nurarfah tak ada choice langsung. Harga dah naik RM2 dari yang Rina cakaptu.

Moga2 kita ini akan menjadi manusia yang akan sentiasa tunduk kepadaNya...

Nanti lama2 taklah rasa sunyi sangat kan..Kan darling kat UAE tukan balik tiap bulan! Keep writing...

Neeza Shahril said...

kejap aje masa berlalu kan Kak Rina.. tau tau aje dah nak balik belajar semula maya and sofie.. diorang pun sure sedih nak tinggalkan akak.. takpe, perpisahan yang bakal ada pertemuan semula. Insyaallah...

seronoknya tengok gajah tu melukis.. pandai sungguh kan dia..

dah lama neeza cari tukang urut di kemaman. mak neeza dok recommend makcik bidan kampung yang mana neeza tak berapa berkenan cara dia.. (neeza ni kan operate). kat mana tu Kak Rina... cakap locationnya pun takpe walaupun bukan nama penuh..

zino said...

salam hujung minggu.. singgah kejap je ni..

Mimi Amilia said...

wah..mcm tak percaya lukisan tu gajah2 tu yang lukisan.

Abang Long said...

Teringin sangat nak bawa isteri pergi spa .... InsyaAllah. Niat dah ada.

Jingga Studies said...

"Why can't we , human being be loyal to our OWNER ??????" <----- very thoughtful!!!

mama said...

wow seronok makan angin ke thailand ye kak ina...
so cuti sekolah ni jalan mana pulak? meh la jalan ke kinrara ni pulak hehehhehe

NBK466 said...

Biar kebenaran sih...gambar tuh hasil lukisan sang gajah...den pun tak leh lukis cam gi2..hu..hu..hu..

Kak Lady said...

Salam rina...

Kalau berurut ni...lebih puas bila dpt urut seluruh badan...especially kaki...kan?

Bila anak2 ada bersama kita rasa sekejap aje masa berlalu...masa nak menanti diorang balik tu...terasa lambatnya nak sampai hari yang dinantikan...

Alhamdulillah anak2 rina menjadi...

ZLAA said...

Lama juga penyakit 'M' Kak Rina ni..

MULAN said...

kat mana spa tu kak rina? lama betol tak manja kan badan ni.. ha ha, macam banyak sangat masa... free vouchers pi spa mahal pun gome camtu je.. takde masa. tapi rasa nak pi before puasa lah..

mama said...

syukran bebanyak kak ina atas kiriman barang2 tu...

hari ni saya pakai t-shirt tu..
baba saiz dengan yg yellow, yg dubai saya pakai.

susah-susah je kak ina ni hehehheh

Zareda said...

Kak rina

zar pun tak suka thai massage.. tak rasa ummphh.. bes jugak tukang urut dari indon tapi susah nak carik tukang urut yang bes sekarang ni..

Kak rina
kat kuala gandah, pahang pun ada pusat pemuliharaan gajah ni.. boleh mandi dan makan bersama gajh

U.Lee said...

Hi Sarina, wow! First time I see paintings done by elephants. Wonderful these animals.
You keep well and have a great weekend, Lee.

arsaili said...

salam..apa kabaer aunty?