Sunday, August 24, 2008

Offline Activities....

List of activities done while being offline for 9 days :

1/ went to the clinic for 3 times for itchiness all over my body, I thought I was allergic to pucuk ubi, the doctor gave me a shot but the swollen patches didn't go away, the third time I went to consult the doctor, he told me that I might have some hormone changes and only yesterday that I have clear and smooth skin again. Actually I also applied minyak kaki tiga all over my body before it got back to normal again.. I'm not sure whether the pills from the doctor or the kaki tiga did the healing part...

2/ had a chance to meet blogger makteh and hubyy when both of them dropped by our house while on their way to KT . I also set an appointment for a student who is interested to furhter his studies at makteh's school in Shah Alam. Pakteh and makteh met the boy and the mother and they did their part to interview the boy . I was so happy to receive 2 books from makteh ( she's also a writer ) and maya and sofie had finished reading those books in no time at all. THank you makteh, hope to see you again, InsyaAllah.

3/ friday and saturday I was busy for my anak angkat/ zaid's best friend's wedding . Baihaqi is my 'anak angkat' since I knew him since he was small, Now he is a bilal at masjid geliga and I didn't know what to give him for his wedding, i decided to sponsor all masakan pengantin together with all the meja pengantin decoration... Alhamdulillah three of us ( maya and sofie ), managed to set the table and and cooked 6 dishes for the pengantin...

4/ kuantan outing ,shopping and attended another wedding, maziah a lecturer at KUIS who was in Amman while we were there. Selamat Pengantin Baru !!


Two more days before both maya and sofie fly home .... Ramadan is just a few days away, I have just finished cooking acar buah for them to bring home ....

10 comments:

Kak Elle said...

oh u kena gatal2 ye kesian nya mungkin both the ubat and minyak works hand in hand:)

wah hebat menjadi chef .. masak untuk berapa ratus org tu?

salam saya pada Sofie and Maya semoga mereka berdua berjaya dlm apa yg di ceburi.

Mak Teh said...

Sarina, mak teh rasa terlalu sekejap berada di rumah. Dah faham kenapa you jadi aunty rina yang Lia suka sangat.

Terima kasih kerana melayan mak teh dan Pak haji. Insya-Allah kita akan berjumpa lagi.

Salam kepada anak-anakyang akan berangkat pulang ke tempat belajar masing-masing also to cute little Mimi.

silversarina said...

kak elle,

masak untuk hidangan pengantin je, kalau masak untuk beratus orang saya lari dulu....hehehe.

nurazzah8 said...

salam, wahhhh.....lama tak update! Rindu nak baca entry terbaru... mesti penuh dengan jalan-jalan, masak-masak dan makan-makan...

hurm...jealous...jealous... bila tahu MakTeh dah sampai rumah Ina...bila lah I nak sampai ke sebelah pantai timur lagi nih? ... InsyaAllah jika Allah izinkan dan murah rezeki serta panjang umur kita berjumpa kembali.....

tumpang lalu...
MakTeh, mmg anak2 kita kat Jordan sana suka pergi rumah Auntie Rina nih... pandai melayan tetamu dan pandai masak! ..

silversarina said...

makteh,

segan saya dengan makteh dan pakteh yang terlalu humble, macam Alia jugak, semuanya berkat didikan makteh berdua, rasa macam dah lama kenal makteh, anak2 saya pun puji makteh dan pakteh.semoga persahabatan kita berkekalan, InsyaAllah.

silversarina said...

nurazzah,

ish ish lebih2 pulak puji kita..hehehe. memang kami kat sana pun amat teruja bila anak2 kat sana sudi bertandang ke rumah kami di Amman ... InsyaAllah suatu hari nanti kita bertemu lagi , rindu sangat rasa, kalau berkesempatan ingat lepas raya nak meronda KL , itu pun kalau jadi sebab hubby cuti panjang jugak raya ni.

Mama Rock said...

wow, sekejapnya rasa masa cuti berjalan..dah nak balik ya budak2 tu...tak pe lah kak rina, treat it as time to yourself pulak la..

Cat Cat said...

Amboi amboi Kak Rina, busy bukan main lagi ya... Glad to know the itch is gone now... Rasa2 allergy kot...

silversarina said...

mama rock,

ha ah sekejap sangat masa berlalu, boleh kata setiap hari kami outing bertiga, 2 bulan di kemaman je , tak ke mana pun .



cat cat,

masa kena gatal tu macam rasa kulit tu akan kekal menggerutu, suspen jugak, entah apalah sebab sebenarnya , nasib baik hilang dah kesan gatalnya.

mama said...

wow hebat jugak kak ina ni mcm2 kerja kene buat sampai gatal2 jadinya..

so anak2 terbang bila kak? kirim salam kat mereka yer.