Monday, February 15, 2010

kisah 13 Feb


13 feb harijadi saya ...tahun ni Alhamdulillah umur saya masuk 45 tahun ... tahun lalu saya sakit masa tarikh ini dan masuk wad 5 hari ... tahun ini syukur saya sihat dan sambut harijadi di Ipoh bersama suami, mak ,anak2, menantu, cucu, kakak , abang ipar, anak2 sedara di Ipoh . Terimakasih kepada kaknor saya yang sudi sediakan birthday party buat saya .












Saya bersyukur kepada Allah yang Maha Penyayang lagi Maha Pemurah yang mengurniakan saya pelbagai nikmat.... Alhamdulillah .

29 comments:

Kak Elle said...

happy birthday sekali lagi semoga di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki...tak lama lagi saya punya pulak yg ke 60....

tajnur said...

Salam!
Selamat Hari Ulangtahun yg ke 45 Yong Ina, semoga umur yg Allah tetapkan dpt dipanjangkan dgn kebajikan dan keberkatan. Ate Yon Ina balik ke Ipoh, mane ceghok, leghah ghantornye? rapat Setia, Sg Rokam, Tiger Lane, Kpg Simee, Canning Garden, Kwan Yoh Yuen, Kpg Telly, Pasir Puteh, Pasir Pinji, Merdeka Garden, Gurap, Manjoi, Jelapang, Kpg Tg Hussein, Kpg Datok Said tambahan etc, sebut je mmg tau semua.. InsyaAllah

SoFie NuR said...

eceh2...dapat gak potong kek n surprised party eh...hehee

cikMilah said...

alhamdulillah.. semuga terus bahagia dan sihat sentiasa...

zaid (abu umair) said...

selamat ulg thun yg ke 45 mom..:)
ayah nmpak makin kurus..hehe

Abdul Munir Sanusi said...

Auntie dah besar pun still pakai pink. Tu pasal nampak muda. Heh.

Btw, selamat hari lahir auntie. Jangan diet, jangan stress-stress dan semoga hidup diberkati. Ntah apa-apa advice saya. Sekian, trimas.

Zareda Norman said...

kak rina

memang terserlah kebhagiaan itu.. happy birthday kak rina

silversarina said...

kak elle,

Terimakasih sekali lagi ...wah, 60 tapi nampak masih muda :)




tajnur,

Terimakasih . Rumah mak teman di Kg manjoi tapi kini dah tak tinggal di situ , mak uzur dan tinggal di rumah kakak . Sekarang ni kalau akak ke Ipoh akak menginap di rumah anak akak di Alpine Village , Sunway City Tambun , dekat dengan Lost World Tambun .





sofie nur,

Opah suruh makngah belikan hadiah buat mama , adalah buat kegunaan harian :)

silversarina said...

cikmilah ,

UnsyaAllah semoga bahagia selamanya .






zaid,

Thanks, ha ah ayah dah kurus sikit :)






munir,

Suka2 je pakai pink tu , kebetulan terbeli pink ...hehehe.





zar,

Terimakasih zar , semoga zar jugak bahagia selamanya .

aintsuperwoman said...

waa....hadiah paling mahal tak nak tunjukkkkk yeeee...hehehee....teman baghu je sampei malam tadi, tengah ngantuk giler niii.... semoga diberkati Allah dan semoga sihat sokmo....heppiii besdeyyyyy...

silversarina said...

asw,

hadiah paling mahal ialah bila dapat meraikan harijadi bersama ramai ahli keluarga .. perasaan gembira dan ceria itu lebih mahal dari material ...hehehe.

tajnur said...

Salam! Yong Ina,
Ate Manjoi tu leghah mane? Jln raja, jln menteri, jln datok, jln pegawai, jln padang atau manjoi baru kat Sg Tapah! Pasei loghong2, jgn ceghite le, mmg peikak (mahir) teman!

KAMATO said...

Selamat Ulang Tahun, moga dikurniakan kesihatan, kebahagiaan dan dimurahkan rezeki

silversarina said...

tajnur,

manjoi jalan datok , dekat dengan markas PAS .... ate, yeop memang duduk manjoi ke ??





kamato,

Terimakasih atas doa dan ucapan selamat buat saya .

tajnur said...

Salam!
Kalau markas PAS,Jln Datoh tempat rumah arwah Pakcik Mat Zain tu dan sekitarnya bkn org lain le! Mmg kenei betoile. Mmg pernah bergerak lame disitu le sejak zmn 80an...

silversarina said...

tajnur,

Bila sebut pakcik mat zain , baru akak teringat nama tu .. dulu memang selalu ke kedai runcit arwah .... lamanya dah masa berlalu, akak cuma duduk manjoi 5 tahun iaitu setelah abah pencen askar dan dulu tak de markas PAS tu , bila balik belajar dari US terus akak menetap di Terengganu hingga kini dan markas PAS tu akak hanya tau ianya ujud tapi tak pernah berkesempatan ke sana , rumah mak pun dah disewakan pada orang supaya tidak reput dimakan anai-anai .

aNIe said...

SELAMAT HARI LAHIR RINA...semoga panjang usia dan sihat sentiasa...

Bertuah dpt menyambut hari yang berbahgia itu bersama insan2 tersayang...alhamdulillah...

suweileh family said...

Salam,

Selamat hari lahir, moga panjang umur dan murah rezeki.

Akak nampak mudah gitu dgn pakaian serba pink...hehehe.

nurazzah8 said...

Selamat Hari Lahir dan semoga Allah mempermudahkan segala nya dalam hidup mu...Amin...

aintsuperwoman said...

entah2 mike dgn en tajnur tu sedara sepupu sepapat gamaknyer, teruihkan besogheh, mana le tau...hehehehe...

tajnur said...

Salam!
Sebenarnya org2 sekitar asal disitu, byk yg kenal cuma mrk je yg tak kenal saya sebab saya ni Lone Ranger sejak kecil. Mmg kita bkn sepupu sepapat pun spt kata Yong Ina, sbb org Manjoi ni kebykannya org pendatang luar dan jarang sekali mrk kahwin dari sekampung. Oleh krn Yong Ina baru duduk di sana, maka mmglah tak berapa kenal tetapi jiran2 lama mmg saya kenal. Markaz PAS tu pun dah wujud sejak 1984 lagi setelah kedai arwah Pakcik Mat Zain ditutup. Tak pe, biarlah kita kenal anonymously kat blog maya ni.

aintsuperwoman said...

waaa...jadiknya yeop tajnur ni tak nak dikenali di alam real lah ye...sekoghang2nye nak le tau umornya berapa, kelorganya asei mana, anaknya beghape, mukanya bujur ke bulat ke, kuruih ke berisi ke...hihi

silversarina said...

kak anie,

Alhamdulillah tahun ni kebetulan dapat sambut beramai-ramai , memang indah .





suweileh family,

terimakasih , saja pakai pink , muda lagi ekkk...dah 45 tau :)

silversarina said...

nurazzah,

Thanks dear, lama tak dengar kabar berita dari you, hope semuanya sihat .




Fa,

sedara tu taklah kot sebab kampung I jenis kampung mendatang bukan kampung tradisional yang sedar-mara duduk sekampung .





tajnur,

Ooo kiranya masa akak kat US kedai tu dah tak de , akak ingat nama anak pakcik Mat Zain tu Fendi kalau tak silap ... lama dah berlalu dan sekarang ni dah lama akak pun tak masuk manjoi ... kalau yeop tajnur bagitau rumah mike kat mane mungkin akak kenal kot :)

kalau nak anonymous pun tak pe, it's up to you, no problem .... anyway, nice to have you around ( the blogsphere ) .




Fa,

ate namenye pun blog, sape2 pun boleh kenal atau tidak .. teman tak kisah , kite ni untung sebab kenal dunia reality dulu baru kenal kat blog ...hehehe.

dEeWaN said...

Sori lambt wish. Selamat hari lahir kak.Moga panjang umur n bahgia buat selamatnya di dunia dan akhirat.

silversarina said...

deewan,

Terimakasih banyak2 atas ucapan dan doa buat akak .

ainshams said...

auntie,
sanah helwah! smg maintain sihat & ceria slalo..
-ain, JUST-

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Sarina,

Selamat hari ulangtahun ke 45, semoga rina sihat & ceria sentiasa disisi tersayang.

silversarina said...

ainshams,

Syukran .






kak Nab,

Terimakasih akak .