Thursday, February 18, 2010

rinduku pada cucu



Hilang rindu bila dapat balik Ipoh baru ni dan dapat jumpa serta gomol cucunda Umair tercinta . ..... walaupun dia tak berapa gang dengan Wanmommy dan Tokdaddy nya , namun kami dapatlah cium dan cubit2 pipinya yang gebu tu .









Umair suka sangat gambar cat dan dog , kalau buka ni mesti gambar2 ni yang dibuka .





bab berendam dalam kolam memang nombor 1 , tak nak main kat playground dah sekarang ni, kolam renang jadi lokasi utama yang dituju setiap petang ... gambar di bawah bersama Insyiirah ( cucu YB Nizar ) , kawan Umair yang datang bertandang ke rumah Umair .





Kalau Umair dapat main dengan Insyirah memang habislah 'kemas' rumah dibuatnya , selongkar almari dan laci ..... memang comel sangat tengok mereka berdua 'mengemas' ...heheh.



Balik je Kemaman terus rindu balik kat cucu ...memanglah orang kata sayangkan cucu ni lain benar perasaan sayangnya ...InsyaAllah ada masa kita jumpa lagi ye Umair .

18 comments:

PrinCeSS said...

rindu juga pada cucuku...eh anak sedara ku itu...
selalu jek teringat2 kat dia..hebat betul aura umair

aintsuperwoman said...

hai, nampak gayanye selalu benor le yong ina balik ipoh nanti...berdesup aje peginye! hehehe...

cikMilah said...

amboi.. senyuman kat gambar last tu mahaaaaallll sangat

tajnur said...

Salam!
Dah bercucu ghope mike, Yong Ina ni ye? Hantap2 pula cucu Yong Ina ni kata org Peghak. Ghope2nye teman pun teghase umur dah berlalu dgn cepatnye. Teman tak dapatlah nak bygkan perasaan jadi datuk, tapi stakat ni hati ni masih serius dgn penghidupan dan ada benda yg nak dikejar lebih2 lagi persediaan menuju DarulAkhirah sebelah sana...InsyaAllah

silversarina said...

princess,

Rasa macam hari2 nak gomol Umair tapi apakan daya .







asw,

tunggu dema pulak balik kemaman , kalau ada cuti teman nak berdesup ke tempat lain..hehehe.





cikmilah,

kalau sentuh je terus hilangs enyumnya .. memang lah geram dibuatnya .





tajnur,

Cucu teman baru sorang Umair tu aje , teman kawin masa belajar di US , kawin muda , jadi anak teman yang sulong cepat lah besarnya dan dia pun ikut macam teman kawin awal masa belajar di Jordan , jadi umur 43+ teman dah jadi Wanmommy .

Jadinya yeop tajnur ni masih bujang trang tang tang lah ye ... bujang atau berumahtangga matlamatnya sama , agar mendapat syurga di akhirat InsyaAllah .

tajnur said...

Salam!
Bujang trang tang2 apa! Dah beghanak ghenek pun tapi teman kahwin lewat dlm umur 30an..

silversarina said...

tajnur,

ingatkan masih bujang, sori .... tak pe anak ghenek ramai lagi best , boleh gomol budak2 tiap2 hari :)

dEeWaN said...

geramnya sya tgk photo umair, ada mcm drh campuran jer...cutenya dah besar pasti cantik

qaseh um masyitah said...

Salam kak,terharu saya baca entry akak yang nih. Teringat saya dekat orangtua saya.Dulu kalau rindu je,mereka drive terus ke rumah saya atau mak saya sesorang drive gi umah saya walaupun dekat 4jam lebih drive.sekarang saya dah makin jauh,ibu saya kadang2 sampai demam rindukan anak-anak saya...

Masyitah said...

kak rina;saya nak maklumkan saya dah 'pindah' rumah...

Kak Elle said...

senyuman Umair sungguh menawan ..
cam mana nak gang tak selalu jumpa...maksu juga yg best.

UnGu VioLet said...

alalala.. comey2nye cucu2 itu.. Umar mmg comeyyy.. moga jd anak yg baik yer dik..

Abdul Munir Sanusi said...

main dengan budak kecik memang best. saya ada 12 anak sedara. meow meow

Zareda Norman said...

sayangkan cucu memang lain kan kak rina. Zar ni walaupun cucu saudara tapi rindu dan sayang kat dorang memang terasa sangat.

KAMATO said...

memang comel sungguh umair ni, patut pun nenda dia tak senang duduk

silversarina said...

deewan,

makin hari makin sayang kat cucu :)




um. masyitah ,

Bukan mudah nak hilangkan rasa rindu pada cucu .

akak dah ziarah rumah baru masyitah .. teruskan menulis .







kak elle,

ha ah maksu tak jumpa lama pun terus aje dia nak , memang budak kecik suka budak kecik jugak ...heheh.

silversarina said...

ungu violet ,

kanak2 semua comel kan, geramnya .




munir,

habislah anak2 sedara tu kena gomol dengan uncle munir .... Umair sebut mowwww, mowwww :0






zar,

nanti cucu sendiri lagilah geram dibuatnya , kalau beli barang pun mesti teringat kat cucu :)




kamato,

Akak memang suka pada kanak2 , rasa macam nak gomol je tiap kali nampak anak kecil :)

Kak anie said...

Rina...dah nampak ensem dah cucu wanmommy tu...hehehe...senyuman dia tak tahan...kalau kat sini mau kene gigit pipi tu...