Monday, October 4, 2010

Monica Bay



Feeling fresh as fresh lemon this morning , Alhamdulillah .

I went to Monica Beach this morning , not for jogging but for reading .. 100 pages of a book and a magazine done .



Monica Bay is indeed a very clean and beautiful beach where I could spend hours and hours reading and sitting under the shady hut and surrounded by 'rhu' trees .. Sounds of the birds chirping really make my day as beautiful as it can be . If there's a place I feel like coming back again and again , of course this Monica Bay or Pantai Teluk Mak Nik where I would be .


If you pass thru Kemaman , don't forget to drop by Monica Bay , see with your own eyes how beautiful the beach is but no swimming here , steep slope beach though ..

See you around ..... Monica Bay !!

20 comments:

fa*atip said...

amboi!!! 100 pages!! Mmm..one fine day, kita gi sama2 nak? baca2 buku(I nak baca majalah je! hehe)pastu kita pegi bekfes banyak2 tu! hehe

silversarina said...

100pages in 70mins aje .. I selang seli jog/read .. jomlah join .

nurazzah8 said...

bestnya...wish I can do that...reading and reading and reading novels...lots of novels... owh..I miss that..now couldn't find time to read novels...so many academic books to read and digest!

Ya Allah, Engkau lapangkan masa ku agar aku dapat membaca di Monica Bay ini bersama-sama Rina...Ameen..:-)

UnGu VioLet said...

wahhh... cantiknye view...

Rozali said...

Assalamualaikum Sarina

boleh release tension

Wassalam

silversarina said...

nurazzah ,

Bertuah you dapat bergelumang dengan bahan2 ilmiah sepanjang masa .

InsyaAllah one fine day kita santai di Monica Bay .Ramadhan hari tu I baca quran di Monica Bay , tenang sekali .

silversarina said...

ungu violet ,

yup, very nice view indeed .

silversarina said...

Rozali , waalaikumusalam .

ha ah memang betul .

fa*atip said...

okay, set!
you jog, I eat
I eat, you read...

ehehehe..

silversarina said...

fa ,

bawak siap2 bekal breakfast , berkelah kat pantai, I pun sambil jogging singgah makan ..hahaha .

SoFie NuR said...

balik aritu rasanya tak de pun gi pantai ni....pantai ni memang cantik n bersih...

silversarina said...

sofie,

kes masa singkat tempat merayap banyak, memang tak sempat nak ke sini cuti haritu .

rezeki said...

salam kak

cantik monica bay tu , rasa tenang je dan aman kat sana

nanti kalau ke kuala trengganu, bolehlah kami menyinggah


monica bay takpe kak, jgn monica lewensky hehe

Abdul Munir Sanusi said...

Nama klasik lagi best. Teluk Mak Nik. Apa barang Monica. Keh keh

en_me said...

nyamannyerr..

silversarina said...

rezeki,

singgah monica bay tu singgahlah rumah akaks sekali :)

monica lewinsky sekarang dah ok, don't worry ..hehehe .

silversarina said...

munir,

bukan makcik yang panggil , orang gannu yang nak translate Monica bay jadi Mak Nik ..hihi .

silversarina said...

en_me ,

memang nyaman sangat kat sini .

nurazzah8 said...

Rina, why my blog tak tersenarai dalam blog list/link you...??? huhu ..sodih den nih... dah lama jadi kawan alam maya ...:-(

silversarina said...

nurazzah, I dah add your link, banyak links yang hilang bila tiap kali I tutup blog , I dah beberapa tutup blog kalau you nak tau , malas nak update , ni mood tengah rajin balik ...c u around .