Sunday, February 8, 2009

Sunday blog of Saturday story ...

Sunday, as usual first day of school , no Thaipusam holiday because very few Indians here in Terengganu . As far as I know, there's only one Hindu temple here in Kemaman , very few cars park outside the temple every Thursday evening for weekly prayers and gathering .



Yesterday we spent our off day at Megamall Kuantan. Izzat and darling played bowling , as usual Izzat won . Dropped by Popular bookstore, couldn't resist buying ... "Islam Keadilan Membebaskan Manusia" a book written by Dato' Dr, Haron Din .

We had our lunch at RasaMas Restaurant , first time here because we usually eat at either McD or KFC but as for the time being we still boycott those products from the States and my two little darlings are our heroes, monitoring what I buy because they have the list of what not to buy , so far so good. However , yesterday seemed the same, both McD and KFC were full house , well it's up them, as far as I know, I'll try to do my best ..I heard Izat saying " Makan peluru Israel . "

3 boxes of cereals from Nestle are still on the shelf in my kitchen. Those two kids have stopped eating those cereals for breakfast, milo is no more seen in my house, no more nestle fruit yogurt , orange sunquick has also gone... to name a few items we used to consume . As long as the kids are okay, I'm okay. There're still plenty other food that we can eat .

Izzat was assigned to collect donation for the "Palestine Campaign " . izzat only told us yesterday about his task. So, I smsed a few friends asking for donation. I didn't expect to get very good response... within two hours Izzat managed to collect more than RM500 from 8 people and today 2 other persons donated RM200 . Praise be to Allah.

Job well done Izzat ( or is it me ..well I'm Izzat's SUK , I'll always be loyal babe , not like that Silver SUK... )

Gotta stop now... our dinner mission...fish n chips , french fries, mushroom fries, and cole slaw...all homemade by wanmommy, who else .....

see you next time....

by the way zaid smsed me just now ... Umair also joined the students trip to Turkey organized by HZ Travel and Tours for 8 days and Umair was standing beside the ferry's Captain in Istanbul.... How I wish I were there kissing and hugging my little darling Umair... huhuhu.

15 comments:

Kak Elle said...

wanmommy dapur saya tak berasap nak sepinggan fish and chips bolih?

Wah Umair pergi Turkey jeles grandam tau...hehehe

silversarina said...

kak elle,

Ada sekeping lagi tak habis, memasing dah kekenyangan, nak pos lah guna fedex ...hehehe.

Lepas Istanbul pergi ski resort pulak, tak padan kenit dah merayau , dalam perut dulu azra kata 3 kali pergi turki, memang kuat jalan nanti cucu saya tu :)

Neeza Shahril said...

rajinnya kak Rina... neeza kalau boleh nak masak benda yang senang sesangat.. tak larat nak duduk dapur.. lepas tu baju berbau... tak tahan..

rindu dengan Umair.. takde ke gambar dia kat Turki tu kak?

silversarina said...

neeza,

masak western food ni lagi mudah tak renyah dapur, sekejap je dah siap.ikan dah defrost siang tadi dan cole slaw dah masuk peti ais petang tadi .

belum lagi dapat gambar baru dia, tak sempat beronline sebab baba dia bertugas jaga semua yang ikuti trip ni 44 orang semuanya.

PrinCeSS said...

wah bersemangat budak dua org tu boycott..bagus2 teruskan!
tgh boycott jugak tapi kdg2 x sedar terbeli brg US..adeh

bes je umair..kecik2 dah jalan

k-riey said...

this blog is always interesting as ever.
panjang mane pon entry sure akan bace smp abis.

laksa shack mmg best.
makan nasi ngan set lauk dia pon layan.

sebut istanbul, saye pon nak ke athens n istanbul sepanjang cuti winter selama 2 minggu mulai 20 feb.
konon2 nak lari dari sejuk france la. hahaha.

politik malaysia gile.
dalam krisis ekonomi ni maseh nk rebut kuase lagi.

maklang said...

anak2 memang peka pasal boycott ni..maklang seronok sebab gi MM tak payah drop by kat kedai 'meinan kami' tu. walaupun katanya kedai tu tak participate...entahlah..yang penting dia tak mo joli beli meinan..

mesti sedap itu fish and chips..tak ambik gambar ke?

kakyong said...

salam silversarina

fish n chip.. among my feveret western food.

btw, tahu tak RasaMas Restoren is actually belong to KFC Holdings. same group for KFC restaurant.. kira adik-beradik lah tu. I dont boikot KFC M'sia, sbb it's belong 100% by M'sian. & LTH is among their top shareholder.

But for McD - I belum sempat buat research lagi who are the owner/shareholder.

zino said...

hazwan pun masih gigih boikot McD dan KFC.. hehe.. selamat abah dia hehe

nurazzah8 said...

Alhamdulillah kami sekeluarga dah lama boikot, sejak dulu lagi semasa Israel buat hal juga... jadi selamat Alhamdulillah setiap kali jalan dia orang tak mintak nak makan burger or anything from KFC and McD.

selalunya sebelum jalan saya akan suruh bibik masak terlebih dahulu, lepas tuh jamu anak-anak makan sampai kenyang, jadi masa jalan jimat sikit duit...dia orang takdelah nak mintak makan kat luar...

silversarina said...

princess,

Mimi kalau nak makan biskut ke dia tanya yang produk tu boikot ke tak, punya kuat semamngat berjuang menentang Israel.




k riey,

Terimakasih masih menjengok blog makcik walaupun k-riey sentiasa sibuk dengan studies...selamat bercuti , Turki memang best, enjoy !!

silversarina said...

Maklang,

Selamat duit kalau hakin tak nak singgah kat kedai mainan tu, I pun dah lama tak singgah taktau nak cari apa sebab semua mahal2 .


Tak ingat langsung nak tangkap gambo fish n chips tu, siap je semua terus ngap :)



kakyong,


Ha ah baru cek dalam internet betul apa yang kakyong cakap, kfc is 100% malaysian holding, so lepas ni boleh le makan ayam tu semula :)

Rasa mas tu memang sedap makanannya , harga pun berpatutan.

silversarina said...

zino.

elok jugak masih boikot , memang boleh jimat sikit :)



nurazzah,

Kami lain pulak, nila jalan je mesti nak try makanan luar , tak pernah bawak bekal , mungkin sebab kami duk luar bandar , sekali-sekala ke bandar memang nak enjoy food yang ada di luar .

Ahmad Eisa said...

Good luck makcik Sarina. Same-samelah kite boycott brg2 israel ye....
Tp kalau dah terbeli cam phone nokia tu, nak buat camna kan. Pakai je lah...hihihi

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]upgrade academic software, [url=http://firgonbares.net/]i buy dreamweaver cs3[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] quarkxpress filemaker pro kaspersky free download
itunes for windows xp [url=http://firgonbares.net/]retail store layout software[/url] old macromedia software
[url=http://firgonbares.net/]adobe photoshop cs4 adjustments panel size[/url] order manager software
[url=http://firgonbares.net/]shop adobe photoshop cs4[/url] ultimate software canada
adobe photoshop cs4 trial activator by antony gr [url=http://firgonbares.net/]adobe software downloads[/b]