Friday, April 17, 2009

Busy-body Day !!



Yesterday morning darling and I had our breakfast by the beach , Monica Bay to be exact. It's not our usual morning time out ( we go outing every single day !! ) , it's more than that....

It's Izzat's cross-country day !


He and three hundred other students started their adventurous ordeal by climbing up the hill near the Pahang- Terengganu border and down they went straight to their first check point at Monica Bay. It's then getting tougher running on the sand for quite a long stretch path and the third part they finally dash to the finishing line by passing thru all the keropok stalls in Geliga back to the Perwaja housing area in Chendor, altogether 10km .


Izzat in green shirt.


We were at the beach to give moral support to Izzat , it's actually just for fun as we had nothing to do yesterday. I snapped a few pictures of izzat and other students . Izzat was among the first runners but he told me he was having a stomach ache . He looked a bit tired but he still had a long way to go then.





We left Monica Bay without knowing the final standing of Izzat at the finishing line.

At 3 pm when darling went to Al Amin to fetch Mimi , Izzat came by to let us know that he got the 4th place ( he has extra class until 5 everyday and the cross-country day was no exception , I salute all the teachers ! ) . 4th place for category 1 ( Form 3,4,5 ) and 10th place overall from form 1-5 , Alhamdulillah. Congratulations!!

Izzat's friends in the middle group .... looked so exhausted and they walked and strolled ......


That was our busy-body day .... busy body for the sake our kids which we rarely did before since we were both very busy all the time .



17 comments:

cikMilah said...

salam....that is moral support KaRina.. Congrats Izzat.

SoFie NuR said...

takde ke sepanduk macam mimi kate nak buat tu? memang busybody gak laa..haha..
Tahniah izzat bucuk..

PrinCeSS said...

sakit perut pun dpt no 4..tererla tu..congrats2..
sure letih kan pas lari..ntah2 sume berdengkur jek time kelas tambahan..

p/s : knp x balik skali pom pom..team sorak wanmommy & tokdaddy..mesti yang lari depan izzat tu terkesima kejap sbb 'terpegun'..hehe

silversarina said...

cikmilah,

Memang payah nak bagi moral support pada anak2 kalau sukan sebab selalunya kami tak dapat hadir, yang ni tak dijemput pun kami yang duk lepak kat pantai :)





sofie,

Ingat nak bawak jugak spanduk, nanti kawan2 izat kata poyo betul mak dia ni ...hehehe.




princess,

Izat lari pegang perut, dia kata banyak potong orang depan dia bila dah sampai jalan tar sebab atas pasir memang seksa nak lari.


Gambar yang ramai2 tu ada gambo musab, memang gang dia jalan lenggang kangkung je :)

Tahun depanlah sediakan pom-pom ...hihi.

zabs said...

Salam SS,
Bila baca Monica Bay, ingat di negara mana ke tadi... Masa belajar geography dulu nama tu belum ada lagi kot?
Tahniah Izzat. Lain kali jaga makanan bila ada apa2 pertandingan sukan.

kakyong said...

salam kakrina,

Monica bay ni kat mana? bila baca rasa macam kat oversea plak... hihi

Neeza Shahril said...

bravo Izzat!!! letih tu berlari atas sand... tapi he made it.. tahniah!!

10km kiranya tak lah jauh kan.. kalau naik kereta dari perumahan perwaja ke Teluk Mak Nik tu.. jauh jugak rasanya...

busy body untuk anak2 bagus kan Kak RIna..

manlaksam said...

Tahniah Izzat!!!
Teringat masa Pak Man masuk Kuantan Beach Run 1994.....dari Taman Gelora ke Balok.
Fuiiiii...penat.

Zareda Norman said...

Kak rina

besnyer cross country merentas tepi pantai..

ada gambar tu macam dah ada yang pancit jer.. hehehhe

silversarina said...

zabs dan kak yong ,

Monica Bay tu juga dikenali sebagai Teluk Mak Nik , memang baru lagi digazetkan sebagai pantai peranginan di kemaman, terletak di belakang kompleks INTAN Pantai Timur .

silversarina said...

neeza,

Budak2 memang tak rasa letih berlari, Izzat masa latihan dapat no 2, dapat no 4 kira dah bertuah sebab dapat hadiah juga dan point untuk rumah.

Kalau akak lari ikut pantai memang nangis teruslah sebab dengan susahnya nak lari dan panas pulak tu , ambik mc lah jawabnya ...heheh.






manlaksam,

Jauh tu dari taman gelora ke balok nak-nak lari atas pasir laut ,memang letih . Saya duduk atas pasir pun rasa letih belum lari lagi :)

Mak Teh said...

Ibubapa hendaklah memberi moral support dalam semua aktiviti anak-anak.

Bagus tu Sarina! Ada ibubapa serah anak kat sekolah dan tak ambil tahu langsung apa-apa aktiviti yang sekolah lakukan untuk kebaikan anak-anak.

maklang said...

Moral support mesti ada dalam apa jua hal...


Kita ingat nak singgah tadi kat rumah awak, tapi takut pulak ganggu, hari2 terakhir bersama darling b4 dia balik ke sana..nanti kita jumpalah eh..ada banyak benda nak pas tu..

zino said...

bagus la ada masa utk anak anak.. bagi moral support kat mereka...

aNIe said...

Salam...congrats tu Izzat...boleh tahan jugak dia ye...berlari kat pasir tu...penat tau

silversarina said...

Mak teh,

Dulu2 mana ada sempat nak bagi moral support kat anak, kalau yang hadir pun saya je, hubby memang selalunya tak de .Sekarang ni kalau masa dia ada memang boleh sebab cuti betul.





maklang,


Tadi memang kami busy dari pagi sampai petang, outing . Tak pelah nanti hujung bulan saya ke kerteh .





zino,

Kira budak berdua yang kecik ni lebih beruntungs ebab kami ada untuk bagi moral support, yang besar2 tu dulu kurang kami hadir sebab tak punya banyak masa.




aNIe,

Izzat memang kuat lari tapi dia kata kat jalan tar baru dia dapat pintas pelari2 di depan, kat pasir memang dia give up, amat meletihkan.

臭豆腐Peggy said...

That's actually really cool!亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,
三級片,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,成人圖片區