Thursday, April 2, 2009

Penghiburku

Sebelum beradu rasa rajin pulak nak update blog sebab esok dan lusa nak ke luar negeri (Terengganu ) , ke Kuantan je dan bermalam di sana, nak rehat2kan badan .

Saja nak tulis dialog kanak2 berusia 7 tahun yang tinggal dalam rumah kami, siapa lagi kalau bukan Maksu Mimi .......

" Ada tak orang tu dia doktor tapi dia sakit ???? "


" Tadi kat sekolah Mimi nampak belalang hijau, dia nak beranak sebab perut dia besar ! "


rasa-rasa belalang ni nak beranak dah ke ..hehehe



" Hutan belakang sekolah Mimi ada seekor je kera, yang lain semua monyet . "


Okay, selamat berhujung minggu buat semua...

19 comments:

PINATBATE said...

salam kak Rina..
Mimi ni nampak gayanya bijak budaknya..macam kakak abangnya juga...

Semuga lena beradu....:)

maklang said...

boleh kawan dengan budak 8 tahun kat rumah ni...hmmm..tersenyum kalau dengar kenyataan dan soalan mereka...

kami pun nak pi Kuantan, nak jumpa Dr sebab tak sakit...cam mimi kata...:)

SoFie NuR said...

hahaha..macam2 la mimi ni..tau pulak tu sekor je kera n yg lain sume monyet..adehh..

MAMAMIA said...

Ah comelnya.... Macam Macam Mimi...

Selamat berhujung minggu.

nurazzah8 said...

yang last tu yg best.... boleh kenal mana satu kera mana satu monyet...huhu...

mmg penghibur hati...

PrinCeSS said...

tajam betul mata mimi nmpk perut belalang tu besar ke x.ade2 je die tu..
camne nak kenal mana satu kera mane satu monyet eh?kne tanye pakar mimi ni..^^

Kak Elle said...

Selamat berhoneymoon yg terbantut hari tu:)

hebat maksu tu ye kenal pulak mana satu kera dan mana satu monyet????

Zek Zek said...

hai...saya punye time tak sampai lagi. Tapi yang kat rumah ni mmg bercakap macam bertih jagung.

Zareda Norman said...

Kak rina

melayan kanak kanak 7-8 tahun bersembang, memang kadang kadang kelakar dan kadang kadang buat kita naik geram.. hehehe

Neeza Shahril said...

hehehee... kera dengan monyet tu macam cow dan lembu kot hehee.. bijak sungguh mimi ni..

selamat bercuti ke kuantan kak Rina hehe..

mama said...

macam2 cerita anak-anak zaman cyber ni kan kak ina... anak yang bijak mmg banyak tanya sampai kita sendiri pun pening nk jawab..

soalan kalakar yang pernah zahra' tye saya bulan lepas.. ade ke patut dia tye :
"mama ni takde boyfriend lain ke selain dari baba?"
(dia tengok cerita kasut tumit tinggi punya pasal lah ni...)

Cat Cat said...

Cutenya Mimi... She's a smart little girl.

kakyong said...

salam kak rina,
jemput ke Catatan Ibu, ambil award

http://kakyong72.blogspot.com/2009/04/top-visitors-catatan-ibu-mar-2009.html

effie said...

hahaha...
kelakar mimi nie maksu..
hahahhaha

MULAN said...

rasa macam nampak family kak rina kat rasa mas, EC mall tapi tak nampak kak rina pun. saya sorang2 je tunggu kereta service & tukar cermin pecah. kesian saya makan sorang2.. he he, tag tu nanti ya..

Ainul Arina Madhiah said...

salam

kera dengan monyet beza camne ye? terernya mimi detect.. ^_^

arsaili said...

salam..selamat berehat yer

J.T. said...

Hi Sarinah

So long never drop by. How are you keeping?

Hope all is well with you.

Take care.

aNIe said...

Hahahaha....tersenyum2 akak baca cerita mimi...comel je dia tu...macamana dia tau yang lain2 tu monyet?