Wednesday, December 30, 2009

Sugar Mommy

Celoteh lucu Maksu Mimi sebagai penghibur kami ........

Di Madame Tussauds HK , Mimi bukan kenal sangat mana2 patung, yang dia tau berposing dengan patung2 lilin tu , tak kira siapa ....terjadilah dialog ini :

" Mayah , pakcik yang Mayah tangkap gambar tadi kan rambut dia macam kena letrik ! " kata Mimi pada Maya .

" Pakcik mana ? " Maya pulak tanya balik .

" Ala pakcik yang tadi tu, yang rambut dia tu putih tu ." balas Mimi lagi .

" Oooo Einstein , " sambil ketawa terkekek-kekek.





....................................


Sambil tengok gambar patung Mahatma Gandhi Mimi kata :

" Macam pegi umrah je . "



......................................

3 hari lalu ada semasa menonton berita di TV , tiba-tiba Mimi tanya saya :

" Metrolipotan tu apa ? "

" Haa, metrolipotan ?? " tanya saya balik .

" Aaah metrolipotan , " kata Mimi lagi.

" Ooo metropolitan , bukan metrolipotan ... maknanya bandar besar ( betul kan makna mudahnya ) , " jawab saya ringkas sambil kami berdua ketawa .



...............................................


Semalam Mimi baca n3 saya yang baru tentang Police Story dan dia terus datang pada saya yang tengah baring sambil baca novel .

" Mama tulis polis hensem yang mana tu ? "

" Polis yang datang bilik kita kat Macau tu " jawab saya .

" Ooo yang rambut blonde tu , yang hensem tu ," balas dia lagi.

" Ha ah yang tu kan hensem " kata saya lagi .

" Mama kata dia hensem, mama ni sugar mommy lah , " selamba dia kata macam tu pada saya sambil gelak2 lagi .....

Haritu masa sembang dengan Maya terkeluar perkataan sugar daddy , Mimi tanya maksud sugar daddy , kami kata lelaki tua gatal , ni dia kata saya sugar mommy .......... nak kena betul dia ni ... hahahahahahha.

16 comments:

yellowrose said...

hahahha..kelaka la aunty ina.."sugar mommy"!

silversarina said...

yellowrose,

Nak kena ni ... hehehe.

PrinCeSS said...

hahahaa ingat plak dia perkataan sugar daddy tu..
mimi memang loyar buruk..ade je benda klaka yang keluar

SoFie NuR said...

hahahhaaa....ngarut betul mimi ni...

cikMilah said...

hahaha, ketawa sambil enjut-enjut bahu ni.. comelnya remark dia...

PINATBATE said...

Sabor jerlah sugarmommy...hahaah!

D said...

eeee... sugar mommy? lol! tapi cerdik si mimi tu...

zany said...

kelakarlah mimi, budak besar ni memang keletah depa natural je, nanti dah besar miss suasana macam ni, tapi umair ada kan.

Kak Elle said...

hahahahahahahahahahahahaha

::alifdalmim:: said...

owh..di HK pun ada Madame Tussauds..ingtkan kt UK jer..

Mimi ni lawak la..cpt ingt apa org ckp..hahaha

Zaitun said...

Geli hati kak zai."Sugar mommy"

maklang said...

biasalah budak2 besar tu...dia suka nama pelik2 ni...

silversarina said...

princess,

Mimi bukan taktau, kalau ada perkataan baru memang dia akan ingat :)




sofie,

Best jugak ada vudak kecik macam tu :P




cikmilah,

baik2 gelak tu jangan terseliuh bahu dah ...hehehe.

silversarina said...

pinatbate,

akak gelak aje , nak kata apa, budak kecik nak buat lawak :)



D,

ada je dia nak buat orang ketawa, dia pun bukan main gelaknya .




zany,

tak lama lagi bila dia dah besar tak de dah sapa kat rumah ni yang kelakars emulajadi ...tunggu umair pulak buat kawak bila dah pandai cakap nanti :0




kak elle,

meh kita semua gelak ...hahahhahah.

silversarina said...

adam,

madame tussauds galeri ada beberapa buah di dunia ni termasuk di HK , NY dan adalah yang lain selain di London tapi di HK ni tak banyak sangat patungnya dan banyak yang celebrity cina .





kak zaitun,

tulah pasal , ada ke patut ???





maklang,

si kecil penghibur hati :)

aji nugraha said...

hahahah ada ada saja,,,ginjal saya bermasalah apakah anda tau Obat Gagal Ginjal paling ampuh dan aman??? tolong beri tau saya ,,,