Sunday, April 4, 2010

Sunday morning update !!

Salam Sunday buat semua ..

Apart of being busy updating my own status all and around my FB world , I'm not being sincere to myself if I say I want to stop blogging .... I've been blogging for almost 4 years now . Well, sometimes been busy running errands all day long really really makes me exhausted and I don't have spare time to even browse thru my own blog and the guilt of not being able to peep into the blosgsphere sometimes haunts me because I LOVE BLOGGING .

So, here I am back again in the blogsland !!


At this moment I'm not that physically fit because my diabetes is 'attacking ' me again . I have to control my diet .. so .. it'll be oat and oat and oat , wholemeal bread and wholemeal bread and wholemeal for the rest of the week , Alhamdulillah.

one day I enjoy eating these cakes , another day I'm flat lying on the floor ..huhuhu .



My kids are fine , Mimi is healthy again after being sick for a couple of weeks and I had to give her glocose drinks to give her enough energy to get her back on her feet and now she eats quite a lot and her cheek is a bit chubby now , Alhamdulillah .

Mimi with her handmade sheep ..she loves those sheep :)


Izzat is still having his 1st Form 4 exam which will end tomorrow , hope he'll get good grades InsyaAllah .

Izzat with his ' exam mode pimples ' ...

Sumayyah , my 3rd child is okay so far , studying Chemical Engineering in Korea .. missing her so much but it'll be so much fun when she comes back for her summer holiday this June InsyaAllah .

Sumayyah gets lots and lots of snow this winter and she loves it !

Safiyyah , my 2nd child is also doing great studying Medicine in Ukraine and she has 1 more year to be called a doctor . InsyaAllah ... we'll see her around when she spends her holidays in Kemaman this summer .

Safiyyah is busy with classes in the hospital .. rushing from one hospital to another ...



Zaid, my eldest son is busy opening his travel office in Meru , Ipoh ... whoever wants to travel ... go to .. http://www.hztours.com/ , that's my son's travel company .

Zaid is taking good care of his wife Azra and son Umair , Alhamdulillah .



I don't know what to write actually , so just an update of my life and my family at this very moment .... till then ...

Have a great Sunday everybody !!

23 comments:

rezeki said...

salam kak

alhamdulillah, semua berjalan lancar . semoga anak2 kaka terus suksess dlm bidang dan profession yg mrk ceburi, insyallah

oat heheeh pagi ni saya cuti makan oat, hari minggu kan hehe tapi hari lain mmg itulah sarapannya, baik untuk kesihatan dan juga jantung krn ia dapat mengurangkan kolestrol dalam darah dan badan , mengimbangi dari apa yg kita makan selalu

tu kat bawah, mak itam tgh nak masak dalca utk makn tgh heheeh

tak sabar pulak hehe

silversarina said...

rezeki,

akak memang kena diet betul ni takut jadi macam tahun lalu masuk wad terus sebab tak jaga makan , tahun lepas dah naik muak makan oat, lempeng oat, cucur oat, bubur oat .... nak nangis rasa makan oat ..huhu ....

dalca oh dalca ... sabo ajelah ... selamat makan2 !!

aintsuperwoman said...

memang rasa nak teroyak kalau asyik makan oat! hehehe

Zaitun said...

Alhamdulillah semuanya baik2 belaka dan harap2 semuanya sukses.

JHaZKiTaRo said...

huhuhu.. makcik.. jaga makan tau..

tajnur said...

Salam! Yong Ina,
Apa yg buleh makan, beidak jelah. Nanti tak buleh nak makan langsung, susah pula.

silversarina said...

asw,

tengoklah teman tahan ke tidak hari2 makan oats :(




kak zaitun,

tak sabar nak bertemu anak2 yang jauh ..InsyaAllah sama2 kita doakan kejayaan anak2 kita semua .






jhaz,

kena back to healthy food again :P







tajnur,

ni tengah tak boleh makan demi masa depan yang boleh makan , kalau masuk wad buruk padahnya (dah rasa dah tahun lepas ) ..serik !

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam sarina,

it's been along time since your last story...hiks! rindu nak baca2 gitu..
all the best to your loved ones..they are doing great..should be proud of them!!
take care of of your glucose level..

happy-blogging! may i know your fb link?

silversarina said...

kak nab,

rindu blog kak nab jugak :)

fb ... Raja Sarinah Aziz .

maklang said...

Alhamdulillah...semuanya ok..lama dah tak komen, sebab tiap kali komen, sampai 4/5 kali tekan, dia tak mau masuk..last2 tak komen laa...

Take care my dear friend..:)

silversarina said...

maklang .

I pun lama tak aktif blogging ni, rumah orang lain pun lama tak masuk, kalau masuk pun tak komen , entah apa nak jadi ...huhuhu.

Pak Man laksam said...

Alhamdulillah...........

sas said...

a simple but precious update :D

silversarina said...

pakman,

Syukur padaNYA atas segala nikmat dariNYA .







sas,

kena rajin update sebab kalau dibiar lama2 memang jadi lagi tak rajin nak update ...hehehe ,

MULAN said...

take care & get well soon semua.. salam ceria..

cikMilah said...

take care dan jaga makan ya....Azra pun makin berseri skrg ya...chubby pipi dia macam Umair jugak...

shyyyyy... kita ada business deal ngan orang kat Korea tu taw... hihihi...

Anonymous said...

Salam Sarina,

Baru terjumpa blog u through facebook kawan kawan lama.Lama tak jumpa dan dengar cerita you. Rupanya dah bercucu. Alhamdullilah..

Rakan masa belajar kat DC dulu..

kak anie said...

Rina...alhamdulillah...suka sgt tgk anak2 rina yang berjaya...semoga mereka akan sentiasa menjadi kebanggaan Rina dan suami...

Memang sayang kalau nak tutup blog...akak pun dah lama blogging ...kadang takde masa nak menjenguk blog kengkawan menjadikan kita rasa bersalah...

Semoga apa jua langkah2 yang rina ambil untuk membaikpulih kesihatan akan berhasil...

silversarina said...

mulan,

semua sihat alhamdulillah .




cikmilah ,

orang korea tu lama dah nak contact cikmilah pasal bisnes tu, tengah bersemangat dia tu , semoga sukses.

silversarina said...

anonymous,

salam kembali .... I selalu rindu nak bertemu rakan2 lama semasa di DC , kalau you sudi ber FB dengan I , apa kata kita berhubung kembali ...

Dah ada seorang cucu , itulah hadiah kawin awal dan anak juga kawin awal .... seronok jadi Wanmommy tau , pls don't call me nenek, rasa tua sangat ..hehehe .

silversarina said...

kak anie,

Ni tengah try jus manggis untuk turunkan kadar gula saya , harap2 berjaya .

Anonymous said...

Salam Sarina,

Kalau you boleh bagi e-mail address, bolehlah kita contact contact.

Rakan DC (sebenarnya kita dah kenal dari orientation kat UM dulu)

silversarina said...

anonymous,

Rasa boleh teka sapa ni tapi biarlah kita berfb ye ... emel .. silversarina@yahoo.com .. Raja Sarinah Aziz