Wednesday, May 7, 2008

selingan menjelang tengah hari.....

Suatu pagi selepas mimi mandi dan masa untuk mengenakan pakaian seragam sekolah.....


mimi : Sapa mama paling sayang dalam rumah ni ?

mama : Ayah.

mimi : Kenapa ?

mama : Sebab dia husband mama.

mimi : Sebab mama kawin dengan ayah ?

mama : Ha ah.

mimi : oohhh mama sayang ayah sebab mama kawin dengan ayah ?

mama : ha ah.

mimi : masa mama kawin dengan ayah , mimi ada tak ?

mama : ehhh.... tak de.... lepas kawin baru boleh dapat anak.

mimi : abang pun tak de ?

mama : tak de.....

mimi : ooo...dah kawin baru dapat abang dan mimi ??

mama : ha ah... ( banyak nya ha ah saya... )


Saja selingan dialog kisah benar menjelang tengah hari.....

Orang yang saya sayang dan kahwin dan dapat anak akan tiba di rumah maghrib ni...sekarang dah nak tiba di KLIA... so kalau tak update blog , saya busylah ye.....

29 comments:

cikMilah said...

Ooooo...yang dirindu yang ditunggu telah tiba...Selamat berbahagia kakRina.:)))

Kak Elle said...

oh cik abnag nak balik ye?bolih lah nak bermanja2 ni kan kan kan?

~eira~ said...

penantian dan kerinduan tu menyiksakan kak!

semoga terlepas rindu tu ye!

simah said...

tak pa la akak... nnti balik l tu..in d mean time....layan kak elle bersembang! *wink*...

akak...kalau boleh... may i have ur hp no please? just in cse...kot kot la kita ada rezeki jumpa :0)

this is my email:

refcobass@rocketmil.com

ummi365 said...

uwaaa uwaaa jeles jeles..

rindu tu satu penyiksaan.. terubat sudah rindu kak rina pada cik abang ye. aduhai ummi pun sama2 gembira untuk kak rina.

have fun in the next 28 days..:)

silversarina said...

sementara kekasihku belum tiba baik balas komen dulu....



cikmilah,


Terimakasih , actually mimi yang lebih excitednya..kanak-kanak memang macam tu.



kek elle,

bermanja dan banyak urusan nak kena selesaikan berkaitan kenduri sambut menantu nanti :P


~eira~ ,

rindu datang dan pergi... alhamdulillah .



simah,

orait , nanti akak bagi no hp kat YM ye...datanglah kemaman , nak jumpa dengan cikpuan simah dan anak2 yang comel tu dan si hensem tu...hehehe.



ummi365,

akak doakan agar ummi bersabar, INsyaAllah masanya kan tiba jua untuk bertemu kekasih hati.

tulipurple said...

ehem ehem....waahhh,wanginyeeee org tu arinie..hehe,menyambut org kesayangan ek...selamat melepaskan wendu dan berbahgia,semoga sentiasa dipayungi mawaddah wa rahmah dr-Nya.

Abang Long said...

Nasib baik si anak tanya soalan yang mudah ...

suealeen said...

"saya busylah ye...".. busy eikkk... *wink*.. excited plak rasanya bila mengenangkan perasaan kak rina menyambut kepulangan suami tercenta..

cikgu jawe said...

eer... faham.. fahamm..

hehe

*wink*

takpe tak apdet blog lama. tarak hal punya le boss!

Neeza Shahril said...

dah sampai hubby kesayangan kak Rina ye... Neeza esok balik Kemaman. Insyaallah... nanti neeza call ye :)

CikguZue said...

kak...sedia2kanlah bunga tulips sejambak...tabur di atas...eh! dalam vase...hehehe...
sori le...gurau2 jer...
apepun, moga bahagia selamanye...

maklang said...

Seronoknye...maklang tumpang gembira...jangan lupakan kami di blogland ye...

Cat Cat said...

Kak Rina,
Selamat ber"busy" ya... Have fun! Hehe!

nurazzah8 said...

salam Ina, by the time I tulis komen ni, mesti darling dah sampai rumah...and you will read this komen lepas dah lepas rindu dendam u pd darling...hehehe

takpa..I faham bgmn perasaan tu...sbb I pernah in that situation many times ...al-maklumlah orang selalu kena tinggal...bak kata pepatah lama " sayang isteri tinggal-tinggal kan..."

hehehe...nasib baik mimi tanya soalan yg mudah dijawab kan... buatnya dia tanya lepas tu, "macamana mama dan ayah dapat mimi dan abang?"

jeng...jeng...jeng...

apa jawapan yg mudah?

OndeOnde said...

WADUH KAK RINA!
terubat dah rindu-rinduan!!!
adakah selama 28 hari blog ini tak berupdate? hehehehe..

kc said...

jgn lupa pakai baju rambu ramba malam tu yek...phewwwwittt!

sya said...

Cik abang dah balik.. mesti busy kan? Cam kaklady saya tu

Helena said...

hi.... jenjalan kat sini dari tempat kak sya.....

budak2 kalau interview kita... innocent ajer kan....

Mama Rock said...

excuse busy di terima :)

Zareda said...

ambu.. patutlah nampak kak rina senyum sampai ke telinga.. ehheheh have fun kak..

MULAN said...

laaaa.... ngapa kak rina call saya masa kat kerteh? patut singgah rumah saya..

hubby balik sure semua sakit hilang.. hope semakin baik kesihatan kak rina.. take care ya.

KAMATO said...

selamat berbahagia

ZLAA said...

Selamat bergumbira dan berbahagia

adiejin said...

agak agak busy buat apa ek ???

Aiyah Nonya said...

Reminds me of my conversation with my boys. When the older ones had sex education in scholl came back and asked me about it. How come me and not his Father ???
I think all parents go through that.

Anyway hope you have a wonderful reunion with your hubby. :)

silversarina said...

tulipurple,

Alhamdulillah , abang dah selamat tiba , banyak cerita yang nak disembangkan walaupun dah berchatting/sms/calls .



abang long,


susah jugak nak jawab sebab budak kecik kang banyak lagi soalannya.




suealeen,

ehhh.. akak busylah... membusykan diri..hehehe.




cikgu jawe,

cikgu mesti mudah faham.. terimakasih atas sokongan yang cikgu berikan :P

silversarina said...

neeza,

welcome back !!

datang rumah ye.. ni no akak .. 0179016648 . I'll be waiting .



cikguzue,

tak de bunga nak tabur, lagi pun hidung darling ni cepat alergik :P



maklang,


memang happy tapi maklang lagi best, balik honeymoon...semoga sihat selalu.



cath,

berbusy ok lagi , jangan berbusy body dah lah...hehehe.



nurazzah,

banayk kali berpisah pun bila nak bertemu tu rasa jantung dup dap dup dap...hehe.

kalau soalan tu mimi tanya , I buat2 nak ke tandas :P



ondeonde,

tak sampai 3 hari dah 'gian' nak update...hehehe.




kc,

ish ish ish gelilah pakai baju rambu ... tak nampak natural :P

silversarina said...

sya,

busy kejap je, lepas tu macam biasa je , cume takleh duk lama2 depan pc , nanti dia kata macam tak suka je dia balik dan lebih pentingkan gang bloggers dari dia:)



helena,

I selalu jugak 'intai' your blog...

Bebudak ni buat kita kena sentiasa bersedia dengan jawapan, tu ynag kadang2 ha ah je I dapat jawab.. tak baik I ni kan :(



mama rock,

orait, ada juga yang sokong I berbusy buat seketika.




zareda,

senyum takleh tutup mulut dah ni.. happy sangat :P



mulan,

akak kena bergegas balik ambik mimi blik sekola, tu yang tak sempat nak melencong ke mana, next time I singgah, InsyaAllah. Sihat tu sihat dah tapi badan cepat sangat letih sejak 2 minggu ni.




kamato,

Semoga berbahagia juga kepada tuan di sana.


zlaa,

Saat bertemu memang sentiasa ingin dinikmati bersama, sembang tu yang paling utama .



adiejin,


busy , busy lah... makan, sembang, minum, masak dan lain-lain lah .. hehehe.



aiyah nonya ,

She asked me again this morning, why I love my hubby :P

Have a nice weekend !!