Tuesday, March 31, 2009

Viva Sakura

Semalam saya dan darling ada urusan di Paka . Kami singgah sebentar di rumah sifu RE untuk ambik duit kutu dan sifu tak de rumah sebab keje tapi dia siap tinggalkan duit kutu dan ole-ole dari Bali, Thanks a lot dear !!

Villa sifu RE dari luar pagar , memang penuh seni dan really the sweetest home ever...


Kemudian masa on the way balik Kemaman singgah MM dan saya makan chicken chop dan darling makan mee udang penang . Sempat juga beli novel Viva Sakura.



Balik rumah terus non-stop 5 jam baca novel tu sebab sedap, berhenti masa solat dan dinner memasing tak nak makan nasi saya buatkan tuna sandwich . Novel kisah heroin Malaysian di Korea jatuh hati dengan mamat Korea .Masa baca tu terbayang macamanalah kalau maya alami kisah yang sama macam dalam novel..... dapatlah saya menantu mamat korea yang mata sepet tapi hensem ...hihihi.





ole-ole dari sifu RE sekembalinya dari percutian di Bali.... purple bag lagi ...I lap you maklang :)



Jam 9 malam saya sms Maya bagitau saya dah habis baca novel tu, dia pun jawab balik... ni kira kena virus mata sepet jugaklah ... tak pelah tapi tak lah sampai berhari2 tergendala urusan sebab virus tu...



Hari ni dah tak de buku baru nak dibaca .... jumpa lagi..... nak buat roti jala petang ni.... mailah singgah makan....

24 comments:

SoFie NuR said...

wahh..rajinnye cik ina wat roti jala..

novel pe tu? ade prince charming x? hehehe..

silversarina said...

sofie nur,

Dah berzaman tak buat roti jala :)

Ada 3 prince charming kat dalam novel tu ... tapi 1 je lagi yang kosong , doktor tau , boleh sangat le ...hehehe.

Ajzie said...

wow.. best nya dpt ole ole..
ROti jala..... erhmmmmmmmmm sodap juga kan...

Anuar said...

AJZIE,

Memang lama betul akak tak buat roti jala, kalau dulu siap jual lagi, bila dah tua ni malas nak buat, kalau teringin sangat baru buat :)

silversarina said...

ajzie,

anuar tu akak silversarina tau, silap lagi guna hubby punya nama :)

tulipurple said...

fuiyooo...mummy dah doakan bakal suami utk anaknya...wahhh,kene kenduri 7hari 7 mlm kalu jadi kenyataan...ihiks'.
moga bertambah rezki yg memberi dan yg menerima..furfel u!nicee..

p/s:kalu bertolak dr kl skrang..agak2 sempat tak nak jamu itew roti jala?ihiks..

PrinCeSS said...

ramai gak senior2 yang sepet & encem kat department..baik lak tu..ntah2 salah sorang jadi menantu..hehehe
ish3 berangan jek..:P

kakyong said...

salam kak rina

wah cantik vila maklang..!
roti jala cicah dgn kuah deroyan pun sedap.. eh akak dah bleh makan deroyan ker...

silversarina said...

tulipurple,

Mesti grand wedding punya..hehehe.

Kalau nak boleh je datang Kemaman untuk rasa roti jala special....hehehe.



princess,

Cari yang hensem dan yang ada personal jet..hihihi.



kakyong,

Mahligai maklang memang cantik, penuh pokok bunga dan damai je.

Tak pandai makan dengan deroyan ,lagipun buat masa ni memang tak boleh makan deroyan..huhu.

Kak Elle said...

wah wanmommy nak menantu kan si sepet ye nak pulak yg hensem lagi...maya cari jgn tak cari ye...hahaa

aNIe said...

Wow rina...5 jam dah habis baca novel tu...? Mesti sedap....ni yang buat akak nak beli ni...

Cik abang akak pun suka makan roti jala...ntah bila nak menjala pun tak tau lagi...hehehe...

Mak Teh said...

Buat roti jala Sarina kasi cik abang makan. Hati-hati jangan biar orang lain menjala! Hehehe.

It pays to be a little bit jealous. Protect territory kita dan barang-barang yang di dalamnya. Hehehe!

mama said...

wow sedapnya roti jala ... dan yang paling sedapnya bila darling ada si sisi kan...

tahun dah berapa kali abang balik malaysia kak ina?

zino said...

rumah kat atas tu kami dah singgah dua kali hehe

Ainul Arina Madhiah said...

wahh, maya dapat greenlight nampak...

Insaflah said...

Indah sungguh persahabatan.

CikguZue said...

nak roti jala sikit. poskan yea kak. hihi.

Cat Cat said...

Cantik beg Bali yang maklang kasik tu...

Wah, kalo Kak Rina dapat menantu Korean, boleh jalan-jalan cari makan kat Korea... Hehe.

silversarina said...

kak elle,

Tu mission terkini buat maya... hahahah.





aNIe,

Leka baca sebab best citernya , rasa macam ada di korea pulak bila baca.

Alhamdulillah jadi menjala :)

maklang said...

hmmm....malu I...tak payah lah letak2 kat sini...lupa pesan sebab masa tu sibuk nak meeting masa di Kuantan..


Alhamdulillah peminat purple suka...memang masa membeli tu ingat kan Rina tau!:)

MULAN said...

oo.. ada darling tu, takleh la kita makan2 sama2 kat MM yek..

silversarina said...

makteh,

Sebelum dia dijala oleh orang lain baik kita yang jala dia dulu...hihi.




mama,

Baik2 kot baba dijala kat sana... hehehe.

Hubby akak memang agreement dengan company arab tu sebulan keje sebulan cuti, so setahun 6 kali balik cuti berbayar , stakat ni tahun ni baru 2 kali balik.




zino,

Saya lebih sikit 4 kali :)




ainul arina,

Kena cepat2 jalankan projek lah camtu.. hahaha.

silversarina said...

insaflah,

Memang bila dapat sahabat baik , hati kita pun tenang dan damai sokmo.




cikguzue,

Nanti pos dalam internet ....nyum, nyum :)




catcat,

Janji kaler pepel mesti akak suka :)

Kalau bermenantukan korean, akak pindah duduk sana..hahahha.

silversarina said...

maklang,

Apa salah nya sekali sekala masuk gambo hadiah dari kawan2 dan ianya purple pulak tu , thanks.





mulan,

Kena plan makan2 masa laling tak de ...hihi.