Thursday, March 26, 2009

susu unta

Sibuk sikit dua tiga hari ni , darling dah balik sini untuk bercuti .




Kali ini darling bawak balik se tupperware kuih arab palafil dan 4 botol susu unta .





Palafil dan susu unta tu sempat kami kongsi bersama beberapa orang ustaz dan ustazah yang pernah belajar di Syria yang tinggal berdekatan rumah . Lepas rindu mereka pada palafil . Susu unta ada yang pertama kali rasa seperti saya juga. Mula2 minum rasa macam sedap tapi bila terbayangkan wajah unta tiba2 susu jadi kurang enak . Boleh minum tapi setakat seteguk sekali minum.

Jumpa lagi , kalau saya tak berkunjung ke blog rakan2 sekelian ,maknanya saya busy 'bercuti' di sini.

20 comments:

maklang said...

semoga enjoy cuti dengan darling...he..he...

maklang pernah minum susu unta masa ke mekah dulu...seteguk jugak..dah namanya tak suka susu, kena susu unta lagi kembang tekak...:)

ez said...

salam..
akak..salam kenal..
ape ye rasenya susu unta tu?ehehhe..susu lembu lg best ye kak?

PrinCeSS said...

dah abis belum falafil??
nanti nak suruuh ayah bawak balik banyak2..
susu unta..?cam x lalu nak telan

PINATBATE said...

wah! sedapnya falafel tu...kepit celah roti arab makan dengan shalatoh..

Kak Elle said...

oh darling dah balik ye ingat ye kalau JJCM tu strict diet...haha

cikMilah said...

oh,OK:)))
selamat bercuti...dan jaga diet ya...

Neeza Shahril said...

neeza tak pernah minum susu unta.. falafil (kami panggil guna huruf f di saudi) selalu makan. DIorang buat sandwich selalunya.. letak dalam roti dan letak fries dan timun2 masam :D

Mak Teh said...

Kalau orang tersayang dah berada disebelah tak blog sangat pun takpe orang faham.

Sedapnye susu unta nak skit!

kakyong said...

salam kak rina

falapil tu dibuat drp apa? nampak mcm sedap..

Zareda Norman said...

kak rina

senyum meleret jer yer.. hehhehe

susu unta ni ada bau kan.. masa zar kat Mekah dulu, minum setengah cawan.. wah cirit birit gue dibuatnya... panas badan

aNIe said...

Salam rina...

Akak ni pulak tiap kali nak rasa makan telor penyu...tapi tak jadi...sebab tiap kali nak cuba terbayang muka penyu...terus kensel...hahahha

Mesti seronok cik abang dah balik...camaner rasanya susu unta tu rina...macam susu biasa ke...

tulipurple said...

hehe..sy tgh hirup kopi tadi..tersedak bila bc yg sis terbayang muka unta....hahaha..sib baik x bersembur.
selamat bergumbira ya sis...take care,diet jgn luper.

MULAN said...

selamat bercuti...
semoga riang ria di hati... bersama buah hati..!!!

silversarina said...

maklang,

I minum jugak tapi kena sikit2 takleh sekaligus macam susu lembu.

Cuti di kemaman je ...heheh.





ez,

Salam kenal kembali.

Rasa lemak berkrim tapi memang susu lembu lagi sedap.




princess,

Memang sah you tak lalu nak telan ...hihihi.

silversarina said...

pinatbate,

Akak tak makan dengan roti arab, akak suka cicah dengan sos tomato dan mayonis .




kak elle,

Memang anuar lagi strict jaga my diet..huhu.





cikmilah,


Cuti berdua je kat rumah sebab budak2 sekolah...

silversarina said...

neeza,

Zaid ada kata kat hordan payah nak cari susu unta, kat UAE memang dia jual siap proses dalam botol .

Memang ejaannya falafel, akak je sebut cara melayu...hehehe.





mak teh,

Dapat bermanja sementara dia bercuti .

Alahai dah habis saya guna susu unta buat lepat pisang ..hehehe.




kakyong,

Falafel buat dari kacang kuda dan rempahnya , memang kuih arab dijual macam goreng pisang, boleh dimakan begitu atau buat sandwich .

silversarina said...

zar,

Susu yang dibeli ni dah diproses , macam susu segar yang kita beli kat sini, rasanya lemak tapi memang ada bau unta sikit...hehehe.




aNIe,

Cuti sekolah baru ni dia tak dapat balik, so kali ni memang cuti di rumah jelah.

Susu unta ni lemak berkrim tapi memang ada bau lain sikit .

Betul tu, kalau telor penyu saya tak sampai hati nak makan bila ternampak airmata penyu :(




tulipurple,


Ye, memang betul, bila teringat muka unta langsung tak lalu nak minum susu tu ...hihi.





mulan,

Cuti2 kemaman je kali ni :(

sya said...

Tak pernah rasa susu unta walaupun masa umrah dulu ada ahli bilik offer. Palafil tu baru aje tadi merasa masa gi kat kedai Iran di Ampang. Tapi tak tau namanya palafil pun..

Pp said...

enjoy time together!!

malam ini kami akan bersama Dr MAZA, sessi maulidurasul...

errmm...teringat pulak nak gi cari susu unta...

silversarina said...

sya,

Ha rezeki tu dapat makan falafil sebab tak banyak tempat boleh diperolehi, KL ok jugak ada restoran timur tengah, di Kemaman ni tak merasalah jawabnya :)





Pp,

Selamat bermajlis maulud, bestnya dapat bertemu dan dapat ilmu dari alim ulama .Relax sambil minum susu unta, nyum nyum .