Saturday, March 21, 2009

Weekend Flowers

I love flowers .... all kinds of flowers especially fresh flowers . However , you can't find any flowers in my house . I've given up displayed any kinds of flowers as home decor a long time ago .

Why is that so ????

Flowers especially the artificial type could easily trap dust and as a housewife with all kinds of never ending tasks around the house, I am not keen to clean those dusty flowers every week . Might as well no flowers in my house .

As I said earlier I love flowers . Below are a few types of flowers and bags with flowers that I received as gifts from my friends .


A bag with RE flowers as my birthday present from maklang who just came back from Bali holiday.


Fresh flowers ... left is from my friend in kemaman, Rajanor and on the right flowers 'posted' by Kak Elle from Singapore .... those flowers were sent there when I was warded at KMC .



A bag also with flowers , made in Vietnam , was given to me for my 24th wedding anniversary by my pretty friend who just came back scuba diving with her darling at Perhentian Island, 0-mulan.







Last bit not least, another RE bag which I bought from Maklang ....love those purple flowers.


Thanks a lot to all of you who lighten up my life with those wonderful flowers .

18 comments:

Kak Elle said...

Like you pun saya tak suka bunga di dlm rumah...kecuali ceramic or crystal yg mudah di cuci bawah tap...hehe

yg posted from sg issit pink or yellow?....

happy weekend wanmommy:)

silversarina said...

kak elle,

Akak punya yang yellow , tuannya taktau ye yang mana satu , seminggu baru layu , cantik, thanks.

King5zal said...

Manyaknya Munger....mesti wangi hehehe..

Insaflah said...

Masih ada lagikah bunga ditaman yang belum disunting ?

Neeza Shahril said...

ada orang nak 'sunting' bunga ditaman kak Rina heheh...

cantiknya bouqet tu. Tapi kan, neeza ni pun kalau bukan sebab orang bagi, neeza tak suka fresh flower dalam rumah. daun2 takpe.. bunga tak nak sebab tak elok utuk hidung neeza ni...

banyak akak dapat hadiah... :)

Kak Elle said...

rina...

bunga2 ehem2 kirim kawan orderkan jadi tuan yg mengirim tak pasti apa yg di hantar nya...

LINDA FZALIN said...

wahhh k ina....byk collection beg2 bunga...cantikkk...

Mak Teh said...

Cantik jambak bunga dan beg berbunga hadiah dari kawan-kawan. Tentu menceriakan!

Mak tehpun suka bunga-bunga. Bunga di tamanku pun belum disunting! Hehehe!

kakyong said...

salam..

saya pun takde decor apa2.. bunga jauh sekali, walo kekdg jeles tgk rumah org lawo dgn hiasan bunga2.. kalo ade pun, nanti anak2 asyik tolong alihkan ke sana-sini.. bila 3-3 kecik lagi ni, tak menang tgn nak buat seme kerja rumah.. bab lap mengelap habuk ni, jadi kerja part time, bila ade mood.. or else.. hmm, bertapuk lah jadik nyer...

PrinCeSS said...

dulu waktu banyak bunga rasa serabut rumah..berjuntai sana juntai cni..
kalau letak sejambak dua cantik..^^
lawanya bunga jambangan bunga pink tu!~

maklang said...

maklang memang suka bunga, kat rumah ni setiap sudut ada bunga...nasib baik ada bibik yang kemaskan...kalau tak..memang tak letak bunga!:)

zino said...

semuga hidup silversarina terus berbunga bunga...

cikMilah said...

I love flowers too...baju bunga, beg bunga...pinggan bunga.. heheh. Cuma ada 1 jambangan bunga besar kat rumah ni, lainnya foliage. Ada foliage dalam rumah udara lebih segar. tapi kena rajin tukar air..

Ehem.. ada yang nak menyunting bunga tu...:)))

silversarina said...

king5zal,

Bunga kat beg je yang tinggal, bunga hidup dah lama mati...hehehe.



Insaflah,

Kat taman saya hanya ada bunga kertas...hihihi.



neeza,

Mana ada pokok kata taman akak, pokok kelapa adalah...wink, wink.

Ooo neeza allergic kat bunga, akak pulak suka kalau bunga fresh tapi kat sini ada bunga kekwa je kat pasar, roses tak de pun , roses yang paling akak suka.

silversarina said...

kak elle,

Tulah baik betul akak , saya bila lihat bunga2 tu rasa lega sikit kesakitan. Thanks again.





linda,

Bunga2 kat beg tu handmade belaka , memang cantik2 .

silversarina said...

makteh,

Samalah kita, I dua kuntum bunga tengah mekar segar menunggu masa untuk disunting ...hehehe.




kakyong,

Kalau anak2 kecik baiklah biar rumah kosong je, senang diaorang nak main dan berlari , ada bunga buat kesian kat bunga je ...hihih.




princess,

Rasa serabut bunga banyak2 sebab susah diri sendiri juga, baik macam sekarang tak de bunga sekuntum pun kecuali bunga kat dalam frames..

silversarina said...

maklang,

Rumah maklang memang banyak bunga tapi tak pe ada bibik tukang bersihkan dan vubga2 tu sesuai dengan perabut dan hiasan dalaman rumah maklang.




zino,

Memang bunga kembang pun...hehehe.



cikmilah,

Tak lama lagi tak de dah bunga kat rumah akak sebab kena sunting... hehehe.

臭豆腐Peggy said...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色