Thursday, January 8, 2009

3B......busy, banjir, baby......

Busy sikit sehari dua ni.





Banjir....Walaupun tak banjir penuh namun kami hampir-hampir dilanda banjir juga.... tak sampai depan rumah je.






Baby Umair cucuku sudah kembali ke sini setelah berjalan lebih sebuilan bertemu sedara mara serata negara dan tak lama lagi mereka akan terbang jauh... Umair semakin tembam dan sudah pandai ketawa dan mengomel .









Sehingga bertemu lagi......... nak membusykan diri sendiri ni .....

19 comments:

mama said...

salam kak ina.
busy kan awal2 tahun ni... saya pun mcm tu jugak... sehingga tak sempat nk update blog.
kak....
saya sedih sangat darling saya dah nk fly ke libya 17 january ni... tak sampai sepuluh hari lagi kak...
anak2 masih tak faham walaupun saya dah cerita dengan mereka...
sedih sangat tika dan saat ini kak...
doakan saya tabah ye kak.

Mama Rock said...

oooh tok mommy, you'll surely miss his chubby smile when he's gone!

maklang said...

memang makin tembam umairkan...geram tengok kan..syukur banjir tak sampai kat kawasan rumah...kalau tak, kena mengangkut laa segala barang2...

Thanks for the words of comfort! I can smile now!!

Ummi365 said...

wah comelnya umair.. meh sini nek ummi nak cium sikit... ermmm wangi bau dia..

kak rina, you gonna miss him kan.. ummi yang tenguk gambar je pun rasa sayu je tau dia nak terbang jauh..

zany said...

alahai kak, macam mana nak berjauh dengan cucu tu, mesti teringat2 je kan, punyalah comelnya bila senyum. termimpi2 nanti.

silversarina said...

mama,

Ooo dah nak terbang dah, tak pe it's for your bright future jugak InysaAllah. Akak doakan agar semuanya berjalan lancar dan semua sabar ketika berjauhan.

Lepas ni berindu-rinduan lah...hehehe.




mama rock,

Tulah dok fikir mesti terbayang-bayang senyuman dia tu :(




maklang,

Alhamdulillah gembira maklnag gembira juga saya , kita sama-sama doakan agar perjalanan hidup kita sentiasa diberkati. Amin.



ummi365,


Bestnya dah dapat beg, muat laptop kecil baru I :)

Sure gonna miss Umair !




zany,

Tak sangka dapat cucu tembam dan dah pandai gelak, suara kuat pulak tu, memang pasti akan teringatkan dia kelak.

manlaksam said...

Comel nya cucu Sarina!

SoFie NuR said...

Tembamnye umair..bile la nak dapat cubit pipi die..

silversarina said...

manlaksam,

Baby kecil memang semuanya comel :)




sofie,

Bila jumpa nanti sure dah besar dan pot pet becok mulut dia , dah pandai main tau, memang gerammmm .

Kak Elle said...

semoga banjir akan reda ye...

ala cute nya si Umair .. tengok pipi nya tu gerammmmmm ... hehe pakai cap nek groovy bagi ye?

Neeza Shahril said...

gedebomnya pipi Umair.. geramnya laaa.. nak cubit aje rasanya.. nanti marah pulak wanmommy dia cubit cucu kesayangan.. ;)
dah nak balik Jordan ke dia? alahai.. rindulah wanmommy nak tengok dia.. sabar ye wanmommy.. Malaysia Jordan tak jauh.. ambik je flight pergi sana hehehh..

zino said...

dah semakin tembam baby tu.. seronok cubit2 pipi dia tu hehe

aNIe said...

Salam rina...alamak geramnya akak tengok Umair tu...rasa nak gigit aje pipi dia...

Mesti rina berat nak melepaskan dia pergi maklumlah cucu pertama...dan pasti rina akan merinduinya...

silversarina said...

kak elle,

(mesti akak dalam flite masa ni , buat apa tu ??)


banjir dah kering dah di semua tempat.

umair tu tak nak pakai apa2 atas kepala dia tu yang muka masam mencuka sebab kena pakai cap, ada gambar kat izzat cap tertutup mata dia , memang lagi marah dia..hehehe..anyway TQVM sudi buatkan cap dia sebab nanti memang kena pakai di sana sebab masih musim sejuk.




neeza,

dalam masa sebulan akak memang nampak perbezaan Umair yang sangat ketara dari segi body size dan keceriaannya, asyik nak senyum dan gelak je, makin geram wanmommy, tapi kalau nak tido menganga nangis :)

silversarina said...

zino,

puas jugak I uli pipi dia selagi dia duk diam, bila nak nangis I acah balik dia senyum balik...dera ni...hehehe.




aNIe,

Menghitung hari umair akan terbang, nanti jumpasure adah lain mukanya dan ragamnya... lepaskan mereka kerana it hidup mereka , sedih jugak , sure banjir airport nanti :)

nurazzah8 said...

Alhamdulillah banjir tak teruk dan tak masuk sampai dalam rumah. Kalau tidak teruk jugak nak angkat barang2 perabot semua....

Geramnya tengok Umair....rasa nak cubit-cubit pipi dia....heee..ni lagi sorang nenek nak dera cucu pulak dah...bila lah I pulak nak dapat cucu...lambat lagi lah nampak gayanya...

Hana ucapkan terimakasih sebab hadiahkan tudung comel kepada dia... yang nak tergelaknya everytime nak pakai tudung, dia mesti kata, " ummi ambikkan tudung silversarina tu..." "ummi, Hana nak pakai tudung silversarina!"

hehehe...dah ada nama baru pulak tudung tuh...TUDUNG SILVERSARINA!!!

silversarina said...

nurazzah,

Sabar, biar asma habis belajar dulu nanti bolehlah timang cucu :)

Tudung Silversarina...boleh buka butik ni...kelakarlah pulak ..hahaha.

Zareda Norman said...

kak rina

mesti bizi nak gomol cucu tu.. memang geram nengok dah pandai senyum senyum yer

silversarina said...

zareda,

kalau pipi camtu memang rugi kalu tak mencubit...hehehe.