Friday, January 9, 2009

Bab itu Bab ini.....

Hujan sudah agak reda sekarang, tak sangka hujan turun lagi sebab minggu lalu tak henti hujan di Kemaman. Apapun saya harap hujan tak berlanjutan hingga ke esok hari, InsyaAllah.


Itu bab hujan. Hari ni awal pagi saya dah kukus kuih pau segera habibi ( bagi free promotion sebab memang sedap pun, harap adalah tokeh pau habibi baca blog saya boleh dapat free pau !! ) , pau yang jadi kegemaran kami kerana lembut dan inti kacang merahnya sedap dan tidak terlalu manis. Di rumah ni pau inti lain kurang digemari, inti kacang merah saja yang laku. Pau habibi ni senang disimpan dan terus dikukus hanya sebentar . Ianya kecil dan senang dimakan , kalau yang biasanya mimi takkan habis makan walau satu kuih pau .




Itu bab kuih pau. Baru ni saya cuba buat pai tuna yang saya dapat dari blog ummi365 . Sedap dan tidak hanyir , memang senang guna sup mushroom campur dengan isi tuna . Saya buat rupanya taklah cantik , bolehlah nak makan sendiri.



Itu bab pai tuna. Baru ni juga saya ada order beg "winter break" dari ummi365 juga yang juga tokeh bag yang cantik dan praktkal. Dah dapat beg tu semalam. Cantik jahitan Ummi.



Itu bab beg "winter break ". Baru ni juga sebelum darling balik uae dia ada belanja saya notebook kecil warna putih ( warna pilihan saya ) dan laptop tu muat dalam beg yang saya beli dari ummi365 . Bertambah sukalah saya.




Itu bab laptop hadiah dari darling . Laptop dah ada, projek belum ada. Ada dalam kepala nak buat projek dengan laptop comel tu ( kena cari projek sebab dah ada desktop kat rumah ) tapi belum mula apa-apa lagi sebab projek tu kena dapat ilham besar baru boleh start .



Itu bab cari projek. Dari semalam saya asyik duk teringat mesti nangis punya bila Umair terbang nanti. Tadi keluar saja saya beli party hat sebab nak tangkap gambar Umair buat kenangan. Nak beli kek dia kecil lagi, bukan tau nak potong dan makan kek...hehehe.




Itu bab Umair...... itu sajalah bab-bab nya hari ini...

21 comments:

cikMilah said...

Eeeeeuuuu, beg baru laptop baru..sedondon pulak tu...
Semuga hujan reda dan tak ada banjir lagi..
Pipinya... matanya...geram nengok.
nanti bila dia balik Jordan minta baba dia hantar gambar ya...
Take care.

PINATBATE said...

Salam
saya teruja dngan bab laptop kecil putih tu...Pagi tadi saya ternampak kawan saya guna laptop macam ni ..rasa jeles SIKIT tengok laptop dia comel jer...Sekali petang ni kak Rina tunjuk laptop comel yang samaaa...uwaaa...ni dah jadi jeles BANYAK ni!..saya nak jugakkk.....

silversarina said...

cikMilah,

Tu yang akak order winter break sebab nak sama warna lebih kurang dengan laptop tu :)

Kena tangkap gambar banayk2 sebelum diaorang balik sana.




PINATBATE,

Belilah memang cute betul, akak bila hubby tanya nak tak memang tak kata apa dah, angguk aje , kalau ada purple memang pilih purple tapi ada putih , kira orang belanja memang syok tak terkata :)

Zareda Norman said...

kak rina

sekarang memang trend putih lah.. White will be color of the year 2009..

kereta pun sekarang banyak request putih

Neeza Shahril said...

muka umair dekat nak sama besar dengan muka mimi :)

bestnya dapat laptop cute dan comel.. muat pulak tu dalam beg anggun rekaan kak ummi tu.. senang lah akak berjalan2 dengan laptop kat bahu kan.. boleh duduk2 kat restoran yang ada wifi ;)

Ummi365 said...

kak rina,

i am looking for this cute lappie too.. nanti email me your model ya!!!

ari dah ushar2 dgn cikmilah dah..

The Embroidered Home said...

maklang terlambat sikit nak beg tu...kalau tak dapat jugak satu...tak ada rezekilah tu...

tak sabarnya si umair nak sambut birthday setahun...he..he...comel aje dia...

silversarina said...

zareda,

Ooo ye ke, kira akak ni ikut peredaran zaman lah ye..bukan apa hubby akak laptop nya hitam dan anak2 sume kelabu, so akak nak putih pulak, kebetulan ada warna tu.




neeza,

tulah , dah ada laptop kenit tu kenalah usahakan sesuatu , harap akak start buat sesuatu dalam masa terdekat.

silversarina said...

ummi365,

Alaa... akak pumya yang gitu-gitu aje, untuk surirumah macam akak ni oklah, anyhow akak dah YM model that lappie.




maklang,

Tokeh beg beli beg jugak... biasalah tu kan , masing2 expert beg yang berlainan... tak sabar nak dapatkan beg RE pulak :)

aNIe said...

Rina...akak ada jugak beli pau habibi tu...memang sedap dan senang dimakan comel2 aje...

Pai tuna tu mesti sedap...akak ni bila tuna aje memang terasa sedapnya...hehehe

Laptop tu macam laptop baru cik abang akak yang dibeli di Jeddah...comelkan...cuma takde dvd player aje...

Comelnya umair dengan party hat pembelian rina....

silversarina said...

aNIe,

Laptop kecil tu kena beli external dvd drive sebab ruangnya kecil tak muat dvd , my darling dah siap belikan dvd drive tu sekali, bolehlah guna dvd dan dapat buat banyak benda.

Umair tu marah bila ada benda atas kepala, susahnya nak minta dia senyum pakai topi tu :)

PrinCeSS said...

tomeinyeeee umair!!
maksu pun bertambah tembam

dah stat ke projek?..aritu ayah gtau.
chaiyok chaiyok!..hehe

p/s : cantiknye bag winter tu..mmg padan ngan laptop tu..

silversarina said...

princess,

maksu tu dah bertambah kurus sebenarnya sejak seminggu sekolah dah boleh nampak yang dia bertambah kurus.

nantilah dah tinggal sorang baru boleh start projek..hehehe.

Ajzie said...

pau habibi.... mcm tak pernah jumpa disini la kak? Nanti saya cuba cari di hypermarket plaks..

Umair..... comei nya diaaaaa..

Pp said...

alhamdullillah...MasyAAllah...comel dan dah besar cucu Tok mami!!!

manlaksam said...

Comel nya cucu.....bila lah ambo nak dapat cucu...

pB said...

salam


lawa beg tu ...


gambar pie itu sungguh menyelerakan ...

Kak Elle said...

serba serbi baru ye rina ,haritu camera pun baru mmg cantik bag winter break tu padan ngan lappie comei baru.

wow Umair dah sambut 1st first birthday:)terkilan wanmommy ke tak dapat sambut bersama...apa kata wanmommy kesana nanti.

Zek Zek said...

lawa tu laptop...heheh...

tapi lawa lagi baby tu...comel sangat....sangat comel aduh aduh...

saya pun baru beli kueh pau habibi tu..sedap mmg sedap. Tak koser nak buat..rasa nak makan beli ajer. ehhehe

silversarina said...

ajzie,

Cubalah cari pau cap habibi tu memang lembut dan sedap .

Kejap je kan umair dah besar :)




Pp,

Cucu dah semakin besar dan Wanmommy semakin tua .




manlaksam,

Tak lama dah tu, masuk 20an umur anak-anak masa timang cucu lah pulak.

silversarina said...

pB,

Sempat akak order beg tu, cantik jahitan ummi.

Pie tu saja akak bakar sampai nampak garing sikit sebab anak-anak suka makan agak garing .



kak elle,

bersiaran dari Sg dah ye, Alhamdulillah.

Tahun baru barang baru semangat baru , darling pun baik hati bagi hadiah bergamda hujung tahun ..hehehe.

Nanti nangis lah wanmommy kat epot nak lepaskan umair terbang :(




Zek zek,

Pipinya sama macam pipi anak2 zakiah, sekarang akak dapat 'genyeh' pipi itu..hahahaha.