Thursday, September 10, 2009

CIK INA BOLEH !!

Dah 2 hari duk merayau dan merayap dengan ahli Anuar's Angels yang masih bercuti, cik Sofie. Nak beli barng dia dah tak boleh sebab beg dia dah nak meletup kembung, so kami jalan-jalan aje. Ke MM 2 hari lepas, saya je beli kasut sebab sale , lepas tu beli big apple donut .

Semalam merayau sekitar yellow town Cukai, saya beli lagi 2 pasang kasut sebab sale teramat murah, balik rumah terfikir baik beli 4 pasang terus yang berlainan kaler , bekalan untuk tahun depan.

Sebenarnya 3 bulan lepas dah beli 3 pasang kasut dan kata pada darling tahun ni tak beli dah kasut sebab dah siap beli cukup untuk tahun ni. Tapi ... apakan daya , memang rasa kena beli jugak sebab murah dan saya memang suka tukar2 selipar , sandal dan kasut masa keluar berjalan . Kalau dah suka kasut tu memang saya akan beli yang sama , warna sama atau warna lain , pattern tetap sama.


Pagi ni nak ke Kuantan , nak ambik lappie Sofie yang baru beli dah rosak dan saya siap call beberapa kali semalam agar siap jugak direpair sebab Sofie dan nak balik Sabtu ni, HP service tu siap kata Isnin baru siap, saya kata tak kira saya nak juga before Jumaat , kalau tak , ganti baru sebab baru lagi beli . Terus semaam dia kata pagi ni siap, saya kata saya datang at noon.

Kalau dah ke Kuantan ,mestilah merayau lagi.. .. janji ...dah tak nak beli kasut .... boleh ke Wanmommy pegang janji ni ... BOLEH, YAKIN BOLEH, CIK INA BOLEH !!!.

18 comments:

aint-super-woman said...

Boleh ke, Cik Ina Boleh ni???? I kata masih 50-50 ! hehehe.....takut karang terjumpa kasut yang best dari yang semalam !!

Kak Elle said...
This comment has been removed by the author.
Zareda Norman said...

perempuan dengan kasut tak boleh dipisahkan.. ehhehe zar pun suka kumpul kasut pastu simpan dalam kabinet kasut tak pakai sebab sayang.. ehhehehhe

Kak Elle said...

hebat wanmommy kalah aunty nurse...kasut ok rina hari2 bolih bertukar tapi kalau handbag susah kena keluarkan semua benda takut ada yg penting teringgal pulak....enjoy shopping kat Kuantan kalau ada yg berkenan beli aje tak yah fikir2....hehe

nurazzah8 said...

hehehe...ni Imelda Marcos celup yaa? (kalau masih ingat lagi lah cerita Imelda Marcos selepas Presiden Marcos digulingkan)

...saja lawak pepagi ni...dah lama tak tinggal jejak...rindu.......

I pulak tak leh nak sesaja main beli sebarang kasut...kaki ni cerewet sekarang..the most comfortable shoes yang I boleh pakai ialah Scholl... (hurm...harga boleh tahan..tu yang kalau beli satu...pakai sampai hancuss...hehehe...)

sekarang pulak selipar atau sandal yg comfortable ialah Crocs.... itu pun harga nya mak oii...nasib baik ada jual yang reject sikit2 tu dgn harga "murah"...tapi still mahal jugak!

Hurm... apa-apa aje lah.... layannn..

cikMilah said...

KakRina, beli la pulak handbag nak matching kasut tu.. hahahaha..

Cat Cat said...

Cath pun kalo dah suka design kasut itu, Cath akan beli a few pairs - different color... Rugi kalo x beli... next year belum tentu dapat yg sama, kan?

aNIe said...

Hehehe...boleh caya ke tu?

Kak anie ni...pakai sepatu scholl tu dari tahun lepas...tak tukar2...sampai dah naik haus tapaknya..itu jugaklah kasut yg diheret ke hulu ke hilir...tahun ni nak tukar baru...sampai tahun depan le gamaknya...

Kasut tumit tinggi utk majlis...ada 1 je...tu pun dah 4 tahun...ehehehe

PrinCeSS said...

cam ragu2 je 'kebolehan' cik ina..
hehehe

hanieliza said...

kakliza pun kalau tenguk aksut mmg mabuk gak..berkenan sokmo..
tapi jarang yang dapat menepati kesesuaian kaki..
kakliza rasa Cik Ina boleh kot sbb dah janji kannnn...

zany said...

jangan risau kak, beli je, 10 pasang pun takpe, saya pakai size 9atau 8 setengah, bila mai shah alam singgah rumah hantar boley? ekekeke

orang perempuan memang camtu kak, rambang mata kalau barang sales ni. saya kasut dalam kotak ada 2 pasang belum usik, 2 lagi jarang yang amat pakai, kalau gi jsuco sale, pantang berkenan, lagipun kalau kasut rosak tiba2 senang cari, kadang tu masa terdesak size takde pulak.

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

amboi org shopping baju raya..cik Ina shopping kasut jer??...lap top sy pun wat perangai plk..virus pnya pasal la tuh..huh..dkt2 nk cuti plk tu wat hal..boring nyer..

maklang said...

kalau nak seribu daya kan...:)

Zaitun said...

Kalau dah perempuan mana boleh tengok ada sale,penyakit saya beli kasut mesti nak matching dengan handbag tapi selalunya kasut tersimpan didalam kabinet.

silversarina said...

ASW,

Baca n3 baru, baru tau keupayaan cik ina :)





zar,

Akak jenis beli kena pakai selalu, tak simpan2 dah , pakai tukar2 .




kak elle,

Sekarang amat jarang bawak handbag, bawak purse je pegi shopping ,senang nak pagang dan senag nak pilih barang .

silversarina said...

nurazzah,

I ni jenis tak kisah brand , janji sedap dan tak melecet kaki, kalu dah minat , memang ambik ajer .





cikmilah,

Handbag dah pencen beli, dah tak muat almari ..hehe.




cath,

Betul kan... kalau dah suka baik beli banyak sekali gus, jimat pun jimat .

silversarina said...

anie,

Kasut tumit tinggi saya cuma ada 2, satu putih, satu hitam , senang match je dengan apa2 .




princess,

Jangan cabar, cik ina kan tabah ..hihi.





hanieliza,

Kak liza baik, percaya dengan kebolehan cik ina :)

silversarina said...

zany,

akak badan besar, kaki comel lote.(sepatutnya badan kecik tpi tersebsarlah pulak ).. saiz 5 .





adam,

Pompuan memang suka kasut banyak, pakcik geleng kepala aje, no komen .

Kalau laptop tak de mati kutulah jadinya :)





maklang,

Tapi bila kehendak membara , memang langgar jugak janji ...hihi.




kak zaitun,

Saya kasut beli memang pakai, handbag syang tersimpan sebab lebih senang bawak purse je jalan2.