Friday, November 7, 2008

DJ cilik..........

Bila banyak aktiviti harian mulalah penyakit M untuk blogging melanda . Itulah yang berlaku ,dalam masa beberapa hari lalu.





Hari ni pun masih M sebenarnya ... lepas makan ikan pekasam yang kakak ipar saya bekalkan dari Ipoh minggu lalu baru datang balik mood untuk jengok blog ... pekasam amatlah busuk tapi sungguh menyelerakan walaupun makan sorang-sorang .



Sekarang ni setiap pagi rumah saya ada DJ cilik yang menceriakan rumah kami dengan celoteh " Ngaa, ngaa,ngaa , ngaa....... " , mulut kecilnya kalau berceloteh tak boleh henti, memang peramah betul , lagi lapar lagi peramah, lagi basah diaper lagi kuat celotehnya ... DJ Umair memang berbakat besar ....cayang cucu ku .... rasa nak gigit pipi dia yang tembam tu..dah 5.1 kg beratnya dan semalam genap sebulan usianya .





Nanti ada masa tulis kisah lain pulak,buat masa ni kisah DJ Umair yang dah botak je dulu ye......



Salam hujung minggu .

20 comments:

ummu syafiah said...

hekhekhek.... dj ke bakal tahfiz?
cepat je ye dia beso... anak saya baru 7kg. saya baca bebudak hydrocephalic memang gitu...

zareda said...

kak rina
ikan pekasam ler bes.. goreng dengan bawang dan cili api dan perahkan asam limau.. nyum nyum..

DJ umair dah pandai beramah mesra ek.. tengok mata dia yang bulat.. geram jer

cikMilah said...

uish....comel dari segenap angel!
nangis pun handsome!

silversarina said...

ummu syafiah,

InsyaAllah boleh jadi hafiz juga .

Tak pe kecik ke besar asalkan sihat InsyaAllah.




zareda,

Lama betu akak tak makan pekasam , selahi ta habis pekasam tu lagi tulah diulang2 makan, naik lagi badan ni...heheh.

Umair tu dah nak sembang jugak , tengah malam mulalah jaga nak ajak sembang ( mama dia yang jaga , wanmommy lena je ).



cikmilah,

Bayi kan memang comel , tak kisah apa saja gayanya :)

PrinCeSS said...

sian makan ikan pekasam sorang2 jek..:P

alala buyuknye muke umair nangis..:)

Ummi365 said...

ooo kuchu kuchu koooo lagi comey kalau dia botak.. alahai ensem nya umair. meh sini aunty nak dokong.. alahai syoknya ada babykan.. buat main2 je tapi taknaklah kena jaga.. surrender.. dah 7 tahun relax babe..

Kak Elle said...

dj cilik yg menghiburkan hati semua org kat cukai ye?

agak sunyi bila djUmair tukar radio stn di Jordan ye?...sob..sob..wanmommy mesti rindu kat dia nanti:)

tulipurple said...

amboiii....cucu sapaa lah yg comey sgt tu?cucu wanmommyyyy lah..ahaks'.
tanya skit..kalu umair melabur saper yg lari dulu?hehe...

tu wan mommy mkn ikan pekasam,silap2 umair pun minta skit..haha.

sya said...

Alamak comelnya... rasa nak picit2 aje. Mata dia galak sungguh mesti cerdik nanti

Neeza Shahril said...

dah besar dia.. tak macam umur sebulan pun.. dah boleh jadi DJ tu.. meriah la rumah wanmommy.. sure tak sunyi lagi.. errr.. jangan nanti wanmommy mintak DJ Umair stay kat Bkt Mentok dah laa.. nangis Ummu Umair nanti hehee..

maklang said...

bagi pinjam sat..mesti best dengar baby nangis...

zino said...

patut la nenek dapat penyakit M.. asyik membelek cucu je hehe

MULAN said...

umair dah botakkk!!! tembam nya...!!!

Mak Teh said...

Seronoknye ada cucu!

aNIe said...

Rina...comeinya cucu tu...dj tu buat bising pepagi pun takpe...ceria aje rumah tu kan?

mad redo1 said...

memang linda boleh geng tuh pasal dia memang suka bebeno dengan ikan pekasam nih... mad redo1 kureng sket dengan ikan... hehehe...

silversarina said...

princess,

Mama sorang je orang kampung yang makan pekasam, budak2 lain tu orang bandar, marah pulak tu bau busuk ,memang tak gang betul.




ummi,

Akak pun dah tak nak anak dah, cucu tak pe, itupun untuk main aje, nak jaga sepenuh masa sorry ye :)



kak elle,

Memang akan terasa ketiaaan mereka nanti sebab dah macam terdengar2 je tangisan dia tiap kali bangun tido :(



tulipurple,

Akak tak pernah lagi tukar diaper dia , mak ayah dia yang buat, wanmommy modern mana boleh buat semua tu ..hehehe.

silversarina said...

sya,

I pun kalau tengah geram memang cubit jugak pipi dia tu , Izzat lagi teruk habis digomolnya Umair naik rimas si kecil tu sampai nangis .



neeza,


Gomol dan main bolehlah, nak jaga DJ tu rasanya memang tak, akak ni jenis nak bebas bergerak, maklumlah dah tua , lagipun memang zaid dah cakap akan bawak balik anak dia ke jordan .



maklang,

semalam kan maklang dah dengar suara DJ debab tu :)


zino,

Tak jugak, wanmommy banyak urusan personal di luar , time free baru uli pipi cucu ..hehehe.

silversarina said...

mulan,

Makin tembam dan makin kuat suaranya :P


makteh,

nanti giliran makteh puak timang cucu .




anie,

suara tangisan bayi memang sedap dan bila tengok mulut dia menganga nangis rasa nak biar je dia nangis sebab comel sangat.




madredo1,

kalau ada gang tak nampak dah sapa2 lalu sebelah , akak punyalah kemaruk makan pekasam, makan cucur bawang pun cicah pekasam.hehehe.


Bila nak datang kemaman ni ??

Hazia said...

Hehe... lepas ni boleh jilidkan gambar2 dia... berapa buku tu rasanya?;)