Tuesday, November 25, 2008

Semalam yang Bosan....

Semalam sungguh bosan . Mogok tak buat kerja dari pagi sampai malam. Terbaring depan TV dari pagi tonton channels DISC dan NGEO silih berganti . Tengah hari terlena depan TV sebab malam sebelum tu terjaga 3 pagi dan tak boleh lelap hingga siang . Bangun tido jam 2.45 petang dan bangun makan mee kari yang azra masak dan lepas tu sambung semula tengok TV channels yang sama. Lepas asar Zaid dan gang( azra, mimi , umair ) keluar ke Center Point . Izzat main bola di padang. Saya tinggal sorang sambung tengok Deco Bersama Eric dan Sutera Maya ( tak suka cerita ni tapi tertengok jugak semalam ) . Sebelah malam saya tonton The Amazing Race dan lepas tu pulak tengok movie cina The Royal Warriors .... tak habis pun tengok... jemu dah seharian tengok tv . Saya masuk tido jam 11.20 malam. Dari pagi sms banyak dapat tapi credit habis dan tunggu zaid top up credit dia pulak habis ( dia jual top up ) . Petang baru dapat top up . Bagi sesiapa yang saya balas sms lambat sorry ye, bukan saja nak balas lambat . Jadinya bertambah bosan lah saya semalam. Lagi parah tu nak jengok PC pun tak de mood ........

Entah apa nak jadi , dah tua-tua ni boleh mengadap Tv sehari suntuk .... Bosan melanda ....

18 comments:

Kak Elle said...

kalah orang bercuti ye wanmommy? saya tak bolih seharian tengok tv akhir nya tv tengok saya...hehe

ingatkan dah bercuti jauh JJCM rupa masih di cukai...takpe lah malas masak menantu kan ada...haha

Чикгу Жаве the CJ said...

isk.. kesiannya. awat mogok nih. hehe

sekurangnya ada gak astro. blh je layan ngeo tuh. aku tadek astro le kak. tu yg rajin memblog tuh. hehe

silversarina said...

kak elle,

Mogok sebab dah lama tak JJCM, lambat betul masa berlalu, taks abar nak jalan dahhhhhhhhhhh , lepas geram dengan mogok kat dalam rumah, tak jejak kaki luar pintu rumah pun, baju Izzat yang jemur ..hehehe....

hari ni nak kuar gi MM lagi,nak makan thosai :P





CJ,

Itu lah channels yang akak suka selain channel travels , kalau hari rajin tengok tv selalunya duk congok depan pc aje, sakit bontot duk lama, tengok tv boleh landing :)

Ummi365 said...

kak rina,

wah relax terlampau ya.. bagilah sikit kat ummi ni yang tak cukup masa hehehe..

kak rina sorry, i dont think bag boleh siap by 5th dec. sorry once again..

silversarina said...

ummi365,

It's ok... akak faham . Bila-bila pun tak pe bag tu .

Take care !!

Kak Elle said...

rina...

lupa nak tanya ni mogok minta naik allowance ke?...hehehe

Cat Cat said...

Kak Rina,
Kekadang bosan hadap TV aje pun apa salahnya... Rehat2kan otak, kasik fresh sikit... Cath kalau boleh, mintak2lah kasik 5 hari camtu... Hehe!!

zareda said...

kak rina

zar pun boleh mengadap tv seharian.. tak makan tak minum.. ehhehe

kalau tak de tivi rasa libang libu..

manlaksam said...

Rina,
Sekali-sekala tak apa lah....jangan selalu.

MAMAMIA said...

Relaxnya wanmommy...

Kenapa tak ikut they all keluar?

Neeza Shahril said...

neeza pernah jadi gitu..bosan habis. tak nak buat apa pun. on laptop pun malas.. tahunya tido ajeee.. hehe..

tapi takpe kak Rina, nanti mood tu datang balik :)

nurazzah8 said...

Wish I can be like you...(berangan aje....) I ni nak tgk TV pun tak sempat2...kadang2 sambil jalan sempat jeling2 jek... kalau tak pun masa duduk layan anak...

been sooooo bussssssyyyyyyyy lately... pejam celik dah habis satu minggu, pejam celik dah habis satu bulan... pejam celik dah nak habis 2008.... waaaaaaaaaaa ..... kerja banyak lagi nak siapkan.... toloooooonnnnnnggggggggggg...

silversarina said...

kak elle,

Mogok nak cuti jalan-jalan jauh sikit , asyik2 ke MM, naik jemu tengok muka orang kat situ orang kat situ pun jemu tengok muka I , round aje belinya tidak, tak de apa nak dibeli pun :)

elaun baru naik tau ...ssshhhhhh.



cat,

sehari dah cukup puas dapat tonton tv , dapat ke egypt, taiwan, uzbekistan dan las vegas juga semalam , memang best , sampai malam ke china dah tak larat nak ikut...hehehe.




zareda,

jarang tonton tv sebab selalunya on the road aje, tu yang malas nak angkat punggung semalam, baring sambil tonton TV.

silversarina said...

manlaksam,

memang parah kalau selalu, ni boss besar tak de oklah nak tiap hari mogok pun :)




mamamia,

kalau hari malas nak kuar memang kuar pintu rumah pun tak , berkurung dalam rumah tak tengok langit pun , kes teruk ni .





neeza,

pagi tadi awal dah siap2 nak kuar, kalau hari2 macam semalam maunya mabuk dibuatnya.




nurazzah,

tulah untungnya surirumah ... memang keje tak pernah habis kat rumah tapi sendiri punya pejabat sendiri jadi pengurus, boleh buat apa saja..hehehe.

I am the madam.

Kak Elle said...

oh dapat naik allowance ye ni mesti bab yg kat jauh dah ada .... so wanmommy dapat dia org punya share kan kan kan?...hahaha

silversarina said...

kak elle,

rahsia kita ye....alhamdulillah ada rezeki lebih sikit .

maklang said...

maklang boleh jugak tengok TV sehari suntuk, tapi mesti ada jahitan di tangan , barulah tak bosan! he..he...

silversarina said...

maklang,

I pulak kalau tengok TV cakap pun tak nak, kalau mimi cakap pun I suruh diam, nak menghayati cerita2 tu.