Tuesday, January 12, 2010

3 chapters in a day !!

Nak dijadikan cerita dah banyak tahun masa ulangtahun perkahwinan kami, darling saya tak de di sini , termasuklah tahun ini, jubli perak , sambutlah sorang-sorang , nak disambut apapun tak tau sebenarnya .... DOA agar kami diberkati , itulah sambutan yang saya mampu lakukan , bersyukur atas segala nikmat dari NYA .


Kalau ada yang tanya saya apa hadiah yang saya inginkan , saya akan jawab bunga mawar , sekuntum / sejambak/sebakul/ selori /setaman . Itu memang saya paling suka . I love fresh roses . Selain itu saya mahu luangkan masa berdua sahaja ( Izzat dan Mimi tak boleh ikut ) , nak makan berdua dalam samar2 lampu neon ala-ala candle lite dinner , tempat tak kisah tapi nak kat tempat yang tak panas ...... macam kat area awana tu ke...

Hadiah silver jubilee darling dah belikan untuk kami berdua tapi biarlah kami saja yang tau, darling beli semasa dia 'terbang' di udara, satu untuk saya satu untuk dia , tak buka lagi , tunggu dia balik baru nak buka sama-sama dan pakai sama-sama ....eeemmmm .



habis chapter 1


Harini busy dari pagi , ke sana ke mari dan last-last pegi terapi kesihatan di Jakar . Lepas habis terapi tu saya ke pusat mencuci kereta sebab kereta klasik saya perlu dicuci . Masa dah keluar dari mesin pencuci, mat bangla pekerja kat situ tanya saya tak nak vacuum , wax, polish dan entah apa lagi kereta saya ke . Entah macaman rasa nak bagi kereta saya hadiah hari baik hari ni ... I was in a very good mood and mode ... so, why not , let's give my car a treat .... tunggulah dekat 2 jam (dia kata sekejap konon ) ... baru selesai ... tengah duduk tunggu diaorang buat kerja ada call masuk ......

"Kak ada mana ? " suara di talian tanpa kenalkan diri dan nombor pun saya tak kenal .

" Siapa ni ? " tanya saya .

" Saya nak hantar bunga ni, saya kat depan rumah akak dah ni . " suara tu kata lagi .

"Akak tak de kat rumah ... bunga ??? " nak kepastian apa yang saya dengar , ada orang hantar bunga pada saya .

"Macam nilah, nanti akak pegi ambik bunga tu, kedai mana ye ? " spontan saya mengofferkan diri sebab memang tak de cara lain dah , takkan nak suruh dia hantar bunga kat kedai servis kereta, eksyennya saya ...hehehe.

"Kedai depan bus stand, Ra*nb** " tambah suara di talian .


sejambak red rosebuds yang diterima....


Siap kereta dah lip-lap berkilat dan meghelit , saya pun ke kedai bunga dan ambik bunga tu.... red rosebuds sejambak yang berbau wangi , segar bugar lagi ..... nikmat dari MU Ya Allah ...KAU makbulkan keinginan ku .... ada kad ... jeng jeng jeng ..... bukan dari darling .... dari sapa ye .... woowww.... jauhnya datang bunga ni ....... dari Safiyyah di Ukraine buat saya dan darling sempena 25th anniversary kami .... zaman IT senang je kan, cari website , process , bayar dah dapat bunga di Kemaman .... ...walaupun tak menjadi 'surprise' sebab kena pick up sendiri bunga tu sebab saya tak de rumah tapi ...thanks a million Sofie, I love those flowers..how thoughtful of you .


bunga dah masuk pasu ....




habis chapter 2.


Balik dah zohor , sempat chat dengan darling dan anak2 , solat dan masak. Hari ni rasa nak masak , masak simple je, masak lemak nenas +udang , ikan tenggiri goreng dan acar tomato+ timun+ carrot+ nenas+ cili+ bawang ..... dan lepas ambik anak2 balik sekolah saya buat sambal tempoyak dan makan tengahari ..mimi pun makan sama (tak de lah dia makan tempoyak..hihi ), Izzat tak nak makan .... saya pasang lilin kenit untuk halau lalat jika ada .... itulah candle lite lunch saya di hari ulangtahun perkahwinan kami kali ini....



habis chapter 3 .

16 comments:

Zareda Norman said...

kalau zar dah nanges dah sambut sorang sorang.. ehheheh apapun memang hari yang gembira buat kak rina kan...

maklang said...

panjang jugak ye..3 chapter...kalau datang sini, saya kasi sepasu pokok bunga...pilih aje yang mana nak...he..he..

SoFie NuR said...

hehee...tak jadi surprise la pulak kan...kan dah kabo semalam di slot RAHSIAMU RAHSIAKU JUAAA...yg jeng jeng jeng tu...heheheee

takde ape nak kasi pun...ni kira special la ni sempena jubli perak...

lap u sooooooo much!!

aintsuperwoman said...

ooo..hr tu eksyen ye, kata busy kat FB. Blog lagi best tau...dalam FB tak leh citer macam ni...hehehe

Semoga happy sokmo!

yellowrose said...

ceewah..masok blog nih tros lagu winter sonata plak...hheehhee.....jubli perak tuh!!!happy anivesaary aunty ina!
teringt saye wat suprise bg cupcake kt my mom mase besday die dlu..oder online gak..kui3...besnye dpat ros!nak ros gak!hehehe...sweeetttt....

MULAN said...

ooohhh... happy anniversary kak rina...!!!

ps: anta kete kat tempat baru tu ke? yg drive in tu.. ok ke..? 2 jam ke, maak aaii lama nya..

silversarina said...

zar,

nak buat camne, memang jadual cutinya tak kena dengan time kita nak menyambut hari bahagia.




maklang,

saya tak nak bunga yang kena jaga ...saya nak yang siap dihantar untuk diletak dalam pasu di rumah ...hehehe.





sofie,

ooo ni rahsianya :)

Thanks anyway .

silversarina said...

asw,

boleh je nak tulis panjang2 dalam fb tapi kesian kat peminat blog I yang nanti tercari2 bahan bacaan baru ..... blog orang lain saya masih tak berapa rajin nak masuk, sori ye ....hihi.






yellowrose,

ni kan time winter ...hehehe.

ha ah makcik ingat lagi yang you order online tu kan, mesti ummi asma happy tak terkata .




mulan,

ha ah kat geliga tu, kalau mesin tu kejap je tak dan 5 minit selesailah , ni akak kasi up sikit keta antik tu .. tu yang lamanya .

PrinCeSS said...

wah pasu baru tu ke tu??
tantik2...bunga tu pun tantik2..
hihi

silversarina said...

princess,

baru teringat ada jug air ceramic yang macam pasu ...hihi.

Zaitun said...

Maaf kak Zai terlambat,

Happy anniversari buat Rina n tokdaddy.

Kalau Rina boleh turun kat KL kak Zai boleh bookingkan dinner kat Restoran Angkasa nun tinggi di KL Tower.

Masa kak Zai punya anniversari tempohari kak Zai nangis sebab ada surprise present.

KAMATO said...

hepi anivesary, semoga terus dikurniakan kebahagiaan hingga akhir hayat

kak anie said...

Alahai sweetnya dpt hadiah anniversary darling belikan guna pakai sama2...

Dpt pulak sejambak bunga...mesti hati Rina pun berbunga2...

UnGu VioLet said...

cantiknye bunga rose merah tue kak..

cikMilah said...

Happy Anniversary kakRina & Bro Anwar. Semuga di berkati dan bahagia hingga ke syrga.. Ameeen..

Wah.. hadiah dari awan biru.. ermm.. perfume kan!! dan ros lagi.. alahai.. tangkap syahdu you....

silversarina said...

kak zaitun,

wah, bsetnya dinner di awangan :)




kamato,

terimakasih .



ungu violet ,

masih lagi belum layu, masih di dalam pasu :)




cikmilah ,

bukan perfuma , ada benda lain yang sepasang ..hihi.