Saturday, January 23, 2010

LILIN

Hujan masih menitis membasahi bumi sekitar rumah saya dan saya juga baru memulakan pembacaan novel baru "Pulut Sakura Serunding Kasih " tulisan Leyla Shuri . Kena stop baca kejap , nak kemaskini FB dan blog serta ada kenduri yang nak kena hadir kejap lagi . Petang nanti baru sambung balik baca novel .

Hari ni nak cakap pasal LILIN . Ya. Saya amat suka LILIN . Kalau nampak je lilin memang boleh bergetar jiwa , nak kena beli jugak . Lepas tu kalau dah beli, memang saya suka pasang lilin , lihat api lilin dah boleh bagi ketenangan pada jiwa saya, saya tak tau kenapa . Itulah sebab saya suka lilin . Saya rasa tenang .




Kalau dapat hadiah lilin memang saya suka sangat tapi tak boleh jadi cenderahati yang disimpan sebab tangan saya akan gatal untuk menyalakan api lilin itu .

kalaulah boleh ku nyalakan lilin di kepala Obama ni .....hihi.

Bila dapat ke galeri patung lilin Madame Tusaauds di HK hari tu memang saya amat teruja dan sempat beli 3 ketul lilin (gambar di bawah ) tapi sayang pulak nak pasang api pada lilin2 ni....setakat ni lah ...




Itulah kisah lilin .... jadikanlah hidupmu bak sebatang lilin ...walau apinya kecil, ia mampu menjadi peneman di kala gelap gelita ...

17 comments:

aintsuperwoman said...

waaaa....suka kat ayat yg last sekali tu. hehehe...kat rumah I tak de lilin, kalo blackout, mengago le mencari kat kedei. Dulu pernah simpan lilin, tapi kena sorok betul2, sebab anak2 tengah kecik, deme gemor main api!!

ngape mike tak tarik je telinga Obama tuh!!

silversarina said...

asw,

I pegi Ikea, beli lilin sepaket besar , yang tu untuk pasang zen burner, kalau api tak de, memang terang rumah teman .

Daripada teman tarik telinga Obama tu baik teman patah2 kan aje badannya , agak kalau tak de api, teman pasang lilin obama , maunya terang sampai rumah mike ..sori idea katun lah ni ...hahahaha.

cikMilah said...

uishhhhh.. berasap kepala obama.. hahaha....

Zareda Norman said...

zar suka lilin juga. dulu banyak kolesi lilin dari obersi pemberian jiran jiran. bila pindah ntah kemana cik hubby campakkan.. sedih woo adalah sempat simpan 3-4 biji.. selain tu zar suka fridge magnetic..

ya lilin menenangkan.. cahayanya kecil tapi mendamaikan

SoFie NuR said...

kita pun beli lilin jugak baru gara2 takde letrik...heheee

arsaili said...

salam aunty, best tak novel baru tu? tajuk dia catchy la....

dEeWaN said...

tapi bahaya gak jadi lilin..... bila membakar diri menerangi orang lain

silversarina said...

cikmilah,

berapi macam naga ...hihi.



zar,

akak pun collect fridge magnet jugak selain lilin tapi lilin memang cepat je hilang sebab dinyalakan sokmo :)





sofie,

kena spare lilin tu biar ada je dalam rumah .






arsaili,

makcik baru baca separuh, sedap jugak cerita kisah di jepun termasuk jugak , tu yang ada dalam tajuknya "sakura" . minat novel melayu ke? kalau nak , boleh je makcik kirimkan buat bacaan di sana .

silversarina said...

deewan,

huhuhu .. hidup itu pengorbanan.

hajah zainab bt abdullah said...

sarina,

cewah...pasang2 lilin ni akak pun suka. nampak romantik!

sya said...

Kat rumah ni ada gak hadiah lilin org bagi tapi tak sampai hati nak nyalakan sayang rasanya tenguk lilin yg cantik jadi cair dan hilang bentuknya

Anonymous said...

Good day, sun shines!
There have were times of hardship when I didn't know about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright pessimistic person.
I have never imagined that there weren't any need in big initial investment.
Nowadays, I'm happy and lucky , I begin to get real income.
It's all about how to select a correct companion who uses your money in a right way - that is incorporate it in real business, parts and divides the income with me.

You can ask, if there are such firms? I have to tell the truth, YES, there are. Please be informed of one of them:
http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Anonymous said...

hensemnyer mamat yg dok kat sebelah tu...cam pinang dibelah 10. LOL!

KC

Zaitun said...

Lilin menerangi tapi diri terbakar.

Kak Zai suka pasang lilin kat pond cantik sangat kalau malam hari.

tajnur said...

Salam!
Biler teman tengok mike tak puih main api lilin, kesian pula ghase teman sebab mike tak puih main mase zmn kecik-kecik kot! Teringat pulak kat kwn teman, mase kecik2, hagham tak merase beli sebrg mainan krn susah. Bila dah dapat anak2, dia beli mainan keretapi canggih cecah RM350. Punya sygnya duit mmg berchikei jaga sampei anaknya boleh tgk je, tetapi bila tgh malam dia keluworkan mainan dan mainkan sorang2 sampai puas! Jgn mare ye!

silversarina said...

hajah zainab,

Bila pasang lilin masa makan memang rasa lebih tenang dan aman :)





sya,

kalau bentuk yang cantik2 memang sayang nak pakai tapi I ni jenis tak tahan , nak tengok jugak lilin tu macamana bila dinyalakan ..hihi.

silversarina said...

kc,

merasalah jadi first lady sekejap ..hahaha.





kakzai,

wah, memang cantik tu, best kan .





tajnur,

aje ngan beno, teman mase kecik dulu abah teman memang pantang anak2 main api/lilin , tu yang teman bile udah tue ni baghu meghase main lilin...hahahaha.

thanks for dropping by !