Monday, July 20, 2009

Peeping thru the Future Wall........

Salam and good morning to all my fan club members !!





It's still early in the morning and I'm still dreaming .. dream of me being surrounded by thousands of "silversarina fan club members " ..... any new fan club members out there .... come let's join the club......hahaha.


Let's forget about my crazy dream that I had last night .

Let's get back to my present life, the real life of me.


This is what I want to share.......

Having 3 daughters and two sons is a bless from The Al Mighty Allah. Zaid and Safiyyah are already above 20 and Sumayyyah is going to be 20 this September . Those three diamonds of mine are no longer my little babies . They are now adults , just like me and most of other bloggers. Izzat is 15 and Mimi is going to be 7 end of this month. So there I go.... 3 adults, 1 teenager and 1 small girl , all wonderful children granted by The Most Gracious Allah.

When you have 3 big grown up kids , that's when you start thinking abouit their future life more seriously.

Zaid ... got married 2 years ago at the age at 21 ( Darling and I got married at the age of 19 ) . Zaid is now 23 and blessed with a son ,Umair ( at 23, both darling and I already had 2 kids !) . Zaid's ambition is to be a businessman . Alhamdulillah . this is what he is doing right now. No matter how small his business loooks like, I always pray for his fruitful business journey... in order to have big business, one has to start with a small one, right ???

Safiyyah .... going to be a 5th year medical students this September . Doctor Safiyyah is what she wants to be since she's little . 2 more years to go and InsyaAllah she'll be a qualified doctor in town . She's going to be 22 early August , still single (ye ke ni ???) . I consider her to be single since so far I have yet to approve any boy ' coming ' in . As a mother I have my right to accept/reject any incoming candidates of my future son-in laws . I'm serious about this since I don't want my daughters to fall in love with any man whom I don't favour/like . So far , no yes/no answer for her present status ( ?????? ) .


Sumayyah..... 3rd year chemical engineering student . InsyaAllah she'll graduate in 1 1/2 years time. As far as I know , she doesn't really have any ambition . She chooses her career line solely based on her SPM result . Being a DOCTOR or a TEACHER is absolutely NO NO NO for her. Future husband ???? Not in her mind at this moment . She adores her single and happy life now . Last week Mimi told me Maya has her boyfriend's picture in her purse. I told Mimi how come I didn't know about Maya having a steady boyfriend. Mimi insisted that I look for the picture in Maya's purse and ............. it was........ Lee Min Ho , a famous Korean actor .... hahahahaha.







Enough story for today ... see you soon .

Salam Isra' Mikraj to all muslims.

19 comments:

cikMilah said...

Alhamdulillah, hidup penuh nikmat andai kita sedar betapa berharganya segala yang ada dan segala yang berlaku dikeliling kita. I look-up at you kakRina, idola ibubapa berjaya.
You have it all, adult parenting, teenage parenting, child parenting, and being a granny .All at early 40ties...Alhamdulillah.Jom sujud syukur!!!

aint-super-woman said...

Alahai, my eldest son baru 17. Still a long way to go...

Kak Elle said...

lagi cari membership form tak jumpa ni macam mana nak jadi fan?

Alhamdulillah anak2 semua pandai belajar hingga ke tahap uni..

susah juga nak jadi menantu puan rina ye? habis kena screen pulak...

tulipurple said...

alhamdulillah...:),i would say u have a perfet life.sy dulu pun berangan nak jadi isteri dan pelajar pd masa yg sama,Dia lagi Maha Mengetahui...sy tak mampu agaknye..hehe.
hehe...ensemmnye menantu sis rina tu..huhu.

silversarina said...

cikmilah,

Tanpa diduga segalanya berlaku dan berlalu begitu sempurna , Syukur Alhamdulillah. Takut sebenarnya , takut hati ini jahat dan jahil :(






aint-super-woman,

Eehhh manatau belum samapi 20 dah nak kawin, cepatlah jugak kome dapat menantu dan cucu ..hihi.

silversarina said...

kak elle,

Club dah terlebih ahli , permohonan anda sebagai ahli ditolak ...hihi.


Memang plan nak buat soalan kajiselidik buat bakal menantu , tak delah, main2 je .




tulipurple,

Memang sesak jugak kawin dan beranak masa belajar , terkejar2 kami berdua. Allah Maha Adil,diberinya kami kelapangan dalam menghabiskan pengajian .Alhamdulillah.

Abang Long said...

Rasanya semakin lama, kisah dalam blog kita pun semakin berubah ...

Mak Teh said...

Samalah kita, ada anak dara. Kami ada ramai lagi dara dan teruna dan orangpun belum datang masuk meminang. Orang takut kita nak interview dulu. Hehehe.

Mai kita pakat tengok kut kut ada yang sesuai. Manalah tahu, kan jodoh di tangan Tuhan!

Kami lebih senior dari Sarina tetapi masih menunggu kelahiran cucu yang pertama.

maklang said...

Alhamdulillah diberi kehidupan yang begitu sempurna...syukur banyak2...:)

KAMATO said...

Tahniah, dapat membina keluarga bahagia

Ainul Arina Madhiah said...

salam auntie.

macam mana la ek kalau betul lee min ho tu tetiba jadi menantu auntie? hahaha~ aduh, jeles nih. ^_^

Anonymous said...

dari kak zaitun
salam,tahniah jadi ibu sempurna.sama macam syamimi simpan gambar lee min ho dalam purse.

yuyuhakussoaziz said...

auntie congratulations for being a successful mother.u are just like my special mama. she's a single mother of 2 adults n 2 teens. my brother is also a medical doctor worked at HSNZ rite now.my 2 lil brother n sis is still studying in IPTA doing veterinary medicine. soon we gonna hv doktor orang n doktor haiwan.then i'll be the lawyer who will defend them if any breaches occurs.siblings teamwork.
hehe.alhamdulillah.

safiyyah is my good old fren..send my regards to that sweet future doctor.wish to see her one day. im truly believe that a mother of a doctor is always blessed by Allah.
salam.

silversarina said...

abang long,

Memang bila dah lama macam2 cerita masuk blog :)




mak teh,

Bila usia anak2 terutama anak2 dara memang rasa gelisah bila masuk bab jodoh ni kan.... cuma harap mereka dapat jodoh yang baik InsyaAllah.






maklang,

Itu adalah doa kita semua, punya keluarga yang baik dan hidup yang aman damai.

Sy@M!M! ^ AzM!r@ said...

habis.Dah bocor rahsia. Skrg dah dijadikan wallpaper hp.hihi.. takpe, lee min ho tu sebagai pemangkin semangat je. Yang mr.right kena ade approval dr pihak atasan dulu.huhu..

p/s:nnt sy send request letter utk jadi makcik punya fc.yeay :D

silversarina said...

kamato,

Terimakasih . Begitu jua dengan keluarga kamato InsyaAllah.






ainul arina,


Kenduri 7 hari 7 malam lah... GLAMOUR.....hihihi.





kak zaitun,

Berkongsi pak we lah tu..hahahaha.





yuyuhakussoaziz,


Wah, bestnya satu keluarga ada macam2 career, semuanya berjaya...tahniah .


Thanks for dropping by ... satu masa nanti ada rezeki boleh jumpa safiyyah lagi InsyaAllah.

silversarina said...

syamimi,

Tulah , ramai beno yang nak ke si lee tu , berebut2 gamaknya bila jumpa :)


ok... jumpa di FB ( macamlah rajin benar makcik ni )...hihi .

zany said...

Alhamdulillah dengan kehidupan yang baik. 5 orang anak adalah satu anugerah yang amat bernilai. Untungnya kahwin muda ye kak, dah bercucu sekarang.

ingatkan gambar anak akak di bawah tu, suspen je ~ jun pyo, ha, ha...........

kakyong said...

kak,
my eldest is only 3 yrs & I'm 37... adoiii.. jauh nya lagi perjalanan nak melihat anak2 membesar.. semoga diberi kesempatan utk melihat anak2 membesar & berjaya...

kak rina,
part yg last tu sungguh lucu... hihihiii.. ;)