Friday, July 3, 2009

Puas hati babe!!

Puas hati !!!!!

Makan jugak sudahnya !!

9 ulas babe , tak jadi seulas !!!


Makan kat dapur je, tak jadi ke pantai sebab Maya balik outing lambat sangat !!!

Petang cek sugar level....LARIIIIIIIIIIIII !!!!!!

WWWWaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!

Walaupun begitu , bacaan paras gula tidaklah exteremely high , tapi high jugak lah !!!!


+++++++++++++++++++++++++


Maaf ye Raja Sarinah , Silversarina ni yang jahat tak nak dengar cakap Maya yang hanya bagi makan seulas je durian tu .



++++++++++++++++++++++++++++++


Sofie outing dengan anak tokeh Rayhar Travels petang semalam, balik bawak durian 4 biji yang di insist kan oleh tokeh jutawan tu agar bawak balik 4 biji durian yang baru luruh dari kebun beliau . Sofie balik letak dalam baldi kat luar rumah.



+++++++++++++++++++




Ni tengah teringat-ingat durian kat dalam baldi tu..... Maya dah pesan selang 2 hari baru boleh makan balik....huhuhu.

Guane Silversarina..... kita nak goda Raja Sarinah agar makan durian lagi tak hari ni ???????

Raja Sarinah terkebil-kebil sambil hatinya menjerit-jerit seperti hilang akal.... " Nak lagi, nak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!! " .



++++++++++++++++++++++++



Pagi ni jaga je terus tanak pulut sebab Maya nak makan pulut cicah kuah durian .... yummmyyyyyyyyyyy ( tumpang makan kuah durianlah jawabnya si Raja Sarinah tu !!! ).


Silversarina tersengih puas hati ....godaaannya berjaya !!!!!!!


18 comments:

maklang said...

hmmm...Silversarina is having a time of her life tu...Raja Sarinah tak leh kacau...

Tapi jangan lah sampai sakit ye...

Anak jutawan tu, ...rasanya dia sebaya anak Rina kot..aritu dialah yang bawak kami jalan2 tu...baik orangnya...yang tengah menuntut kat UiTM tu ke??

hanieliza said...

Salam..
kakliza pun seram nak makan durian banyak-banyak due to bacaan gula akak nak sampai border dah ni..
tapi dalam hati menjerit-jerit.."NAK DOYAN..NAK DOYAAAAANNN...."

camner niii....

Kak Elle said...

limit ye tapi doctor dah ada dlm rumah kalau tak nak dengar juga saya angkat bendera...haha

en_me said...

sembilan ulas kucing tido tewww.. sodapnyerrr..

silversarina said...

maklang,

Tulah silversarina menguasai Raja ,ish ish ish .

Yang sofie outing ni dengan anak yang sulung , Fatma memang best fren dari sekolah menengah sekarang i UTM Skudai, yang bawak maklang tu kami panggil Mayo dia satu kelas dengan Maya, anak bongsu Hj Harun.



hanieliza,

Makan je akak, ambiklah 4 ulas ke...pandainya silversarina ni menggoda orang :)




kak elle,

Doktor kat rumah ni emang tak bagi makan langsung, silversarina mana mau dengar cakap doktor ..hihi.




en_me,

Tak sedar makan sampai 9 ulas babe , akak beli durian segamat 2 biji besar :)

Abang Long said...

Dahulu, Abang long pernah memecehkan rekod seluruh ahli keluarga. Makan 10 biji (bukan 10 ulas) buah durian dalam masa sehari.

Relax dan steady sahaja.

Hari ini, Abang long tumpas ! Satu ulaspun haram tak boleh sentuh.

Cat Cat said...

Kak Rina,
Dah lama Cath idam nak makan doyan... tapi kat sini semuanya frozen one... Cath nak yang fresh one... Wuhahaha!

tulipurple said...

ku hanya mampu tersenyum dr jauh...ku memahami perasaan mu yg selama ini terlarang wahai sis Silversarina...hehehe.bila plak turn sy kan..huhu.

zino said...

benarkan raja sarina makan pulut je bukan doreyan ya.. hehe

suealeen said...

kak Rina betullah tak makan saman.. hik³! tak patut dera diri ni. sian kat dia.

saya makan bebaru ni 2 ulas durian, tapi makan dengan pulut. pastu kepala pun weng semacam.. bahasa alam dah bagitahu. dengan panasnya di luar sana tapi masih degil.. aduhhh!

cikMilah said...

hahaha.. saya hanya mampu ketawa,gelihati baca the battle of durian Silver vs Raja...
Bila nak makan tu baca doa jauhkan dari kemudharaan dari makanan itu...InsyaAllah, tak pa pe...

zareda said...

godaan raja buah tu sampai yang mampu menahannya... hehhehe

kak rina

dalam makan makan tu jaga kesihatan juga ek

kakyong said...

daku juga yg belum sempat merasa doyan nih... ntah bila lah en ayah nak beli doyan nih..

PINATBATE said...

jaga diri kak..

silversarina said...

abang long,

Kami ni semua makan tak pernah lebih sebiji, tu yang kalau beli maximum 2 biji . 3 hari baru habis , segan nak beli sebiji je :)





cat cat,

Nak yang fresh kena balik kampunglah ...hehehe.




tulipurple,

Ni dah hilang gian durian, tunggu lain minggu pulak :)

silversarina said...

zino,

RS makan pulut sikit je sebab bukan kegemarannya :)




suealeen,

Akak tak de pening kepala tapi gula tu yang cepat benar naiknya kalau makan durian ..huhu.

silversarina said...

cikmilah,

SS tu keseorangan untuk menggoda sebab yang lain semua gang RS, baru je nak makan lebih, siap sound..." mama....cukup " ....huhu.





zareda,

Merata2 durian ada, mana boleh tahan babe .






kakyong,

Makan jangan tak makan , rugi kome :)




pinatbate,

Makan je petang /pagi memang cek diabetes naik ke tak , suspen je.

CikguZue said...

alahai bestnye durian!! tengah musim ye. memang la kan, kalau dah depan mata, geram semacam kan. apepun, kena beringat2 juga. hihi...