Thursday, July 2, 2009

Ceria berganda..........

Kat rumah ada 4 dari 5 anak saya......alangkah gembiranya hati ini . Walaupun Zaid, Azra dan Umair masih belum pasti bila pulangnya ke Malaysia namun saya syukur sangat sebab semua anak menantu dan cucu saya sihat Allhamdulillah.


Semalam 'Angels' semua pergi makan sata dan otak2 , Maya juga makan nasi air dan kepok lekor ( saya dah tak berapa lau makan , jemu ) . Sofie nak makan sotong goreng celup tepung tapi semalam tak de .

Hari ni angels ada tugasan masing2. Maya akan ke sekolah lamanya nak jumpa kawan lama dan guru2 . Sofie nak outing dengan kawan lama dan nak ziarah best friend dia yang baru bersalin anak pertama. Saya pulak akan 'melawat' pelbagai pejabat dan bank untuk urusan bayar bil dan hutang . Cuma nya dah janji dengan Maya hari ini saya akan langgar pantang....nak makan duriannnnnnnn kat pantai ( takleh bawak balik umah, nanti mengamuk 3 orang yang tak makan durian...2 makan , 3 tak makan, so yang tak makan menang ), dah tak tahan dah..Maya kata mama makan seulas je...huhuhu.



Umair dan baba serta mama baru balik dari Turki (baba bawak pelancong ke sana ) . Semalam baru dapat gambar baru Umair .Bila dapat tatap gambar2 Umair memang hilang sikit rindu walaupun pada hakikatnya rindu di hati kian mendalam , tak sabar nak peluk dan cium si kecil tu.

Ceria saya berganda bila dapat tatap wajah cucu tersayang .

Umair bersama kawan2 Malay+Turkish di Istanbul..Hatice dan Baddin ( anak blogger Simah ) .



Pada semua saya doakan agar bertambah ceria hidup kita dari hari ke hari....

Umair baru balik dari his Turkey trip :)




Senyum sokmo buat semua !

22 comments:

Kak Elle said...

comel nya umair .. hilang rindu kejap kan?

enjoy your outing with the angels:)

maklang said...

hansemnya umair..pasti turun dari atok dan wanmommy kan..


syukur seme sihat..

and makan durian pun seulas je tau....

take care!

cikgu panji said...

rasa nak cubit...cubit pipi umair.hehehe

suealeen said...

uit.. ni bukan nak citer sangat pasal 2 angels tu kan.. ni nak citer pasal umair niiiii! hikhikhik!

anyway, cepat je masa berlalu. umair pun dah boleh duduk dan makin hensem.

silversarina said...

kak elle,

Memang rindu 'giler' kat umair tu ...hehehe.





maklang,


Tokdaddy hensem ke ... kalau wanmommy tu memang comel... hahahaha.

Petang sikit nanti baru nak pekena deghoyan :)

silversarina said...

cikgu panji,

Akak siap cubit atas screen pc, memang lah geram.




suealeen,

Pandai teka ..hihi.


Umair dah pandai panggil baba dan mama dan tiru suara binatang jugak , Zaid kata.

moon said...

Kak Rina,
Gebunya umair sekarang nih...geram tengok, mesti sedap dukung tu...

zany said...

boleh kawal ke kak seulas je durian, ha, ha............lambat lagi tau nak datang musim baru.


cutenya umair, teringat macam Amr kecik2 dulu.

Megat Amir Danish said...

eiiiiii...

da besar dah umair.

makin tembam..

makin comel..

makin ape agi..

semuanya makin larh..

heheh..

ummi365 said...

ni yang tak tahan ni.

pertama si umair tu semakin comel. kedua sebab nak makan doghian... perghhh.. sedap babe..

cikMilah said...

eiiii... geram nengok umair,enjoy and have fun girls....
To Izzat, mantain macho, ya!

Zareda Norman said...

makin hensem dah Umair.. patut wan mommy merinduinya sokmo sokmo

tulipurple said...

eeee geyamnye tgk umair..wah,kecik2 pasport dia dah penuh cop ek...
pssst...sis,sy pun nak join mkn durian!

pinatbate said...

Kak Rina..
Alang-alang makan takkan cukup seulas jer...hehehe..fire stone

Umair dah besar ni nampak lebih macam mama dia pulak..ntah mata saya lah ..

Mak Teh said...

Salam Sarina,

Memang amat seronok bila anak-anak balik bercuti. Sayapun dah balik seorang anak ada lagi 2 akan balik hujung bulan. Kemudian ada seorang yang lain akan pergi ke UK pulak.

Comelnya cucu sarina !! Mak teh geram sangat. Tak sabar pula nak lihat cucu sendiri.

Sampaikan salam pada Sofie dan Maya.

sya said...

Alahai comelnya Umair.. begitulah rindu nenda pd cucunda ek? Bak kata my makcik.. bapak sya akan nampak happy kalau anak2 dan cucunya ada kat kampung

silversarina said...

moon,

Semua kat rumah ni tak sabar nak gomol Umair bila dia balik nanti, memang geram betul:)




zany,

tengok n3 baru...mana maunya seulas je :)






danish,


Makin wancik tak sabar nak genyeh-genyeh Umair tu nanti ...hehehe.

silversarina said...

ummi,

Memang mencabar betul bab durian ni .





cikmilah,

Izzat memang nak maintain macho tapi memang kalah dengan durian , bau je boleh terus pening ...hihi.





zar,

Rindu yang tak dapat dibayangkan , nak sentuh tak dapat :(

silversarina said...

tulipurple,

Si lenit memang dah banyak negara cop kat pasport dia , nanti besar bukannya dia ingat pun...hehehe.


Jom makan durian lagi ....




pinatbate,

Ishhhh mana maunya seulas, tak lepas lelah akak drive beli durian...hahaha.

silversarina said...

makteh,


Oo anak makteh pun dah balik ye, sure happy semua..nanti Alia balik mesti dia datang kemaman sebab best fren dia nak kawin, nak jumpa Alia kalau ada rezeki, rindu kat dia and the gang.


Makteh pun mesti tak lama lagi dapat timang cucu, memang best betul ada cucu tau :)




sya,


Betul tu sya, perasaan nenek pada cucu memang tak ada bandingan, kalau boleh nak ada depan mata je cucu tu. sekarang ni kalau pergi shopping barang cucu memang ada je I beli , datang spontan je perasaan tu.

JHaZKiTaRo said...

puas cubit pipi umair masa kat jordan dulu.. hihi.. anyway, saye pun baru hentam durian tgh hari tadi.. mak siap buat kuah durian utk cicah dgn roti lagi.. hahah.. makcik jgn makan banyak2 sgt yek.. seulas je cukup tau.. haha..

silversarina said...

jhaz,

Kami ni semua gian nak menggomol Umair tu :)

Dah stop makan, tunggu next gian datang baru beli balik durian tu .