Friday, December 19, 2008

Ole-ole dari Singapura

Salam pagi Jumaat yang penuh berkat InsyaAllah.

Ramai yang nak resipi maqlubah , nanti next entry saya tulis tapi rempahnya memang tak de di Malaysia . Sapa-sapa yang benar-benar nak cuba resipi ni saya boleh kirimkan sedikit rempah , ....emel nama dan alamat ke ....silversarina@yahoo.com ...free of charge...dapat kita kongsi masak dan makan, Alhamdulillah.









Sebagaimana yang dijanji semalam saya nak tulis tentang hadiah yang saya terima dari kakak nurse dari Singapura. Memang umum tau kakak kita ni suka mengait, serba serbi dikaitnya bila ada kelapangan dan hasil kerjanya memang penuh seni. Disebabkan saya juga ada cucu, maka cucu saya lah yang paling beruntung sebab ini kali ke dua Umair terima hadiah dari groovygrandma.



Umair dan ibubapanya masih lagi di Rembau dan KL jumpa moyang, nenek, datok, pakcik makcik....sebelum balik ke Jordan tak lama lagi...rindunya kat si kecik tu...


Terimakasih banyak-banyak ye Queen L ..nanti pi cuti ke US bawak ole-ole lagi ye.....akak baik , akak cantik ( nak bodek ..hehehe ).




Semalam kami ke Kuantan, darling ada hal sikit dan kami sempat merayau lama juga . Malam nanti Izzat balik dari kem Juasseh dan pagi esok hingga Isnin kami akan JJCM lagi ...rahsia tempatnya tapi menurut rakan kami di negeri itu ada banyak tempat dia nak bawa kami lawati yang katanya pasti tak ramai yang tahu tempat-tempat yang patut dilawati tiu....

Bye... nak gi jalan lagi.............jumpa lagi .

15 comments:

Kak Elle said...

wow jjcm lagi?? nak ikutttttttt
alamak hadiah di kirim tak seberapa lah Rina tapi mmg nak bagi alang2 bagi kat Umair bagi juga kat wanmommy nya dan makcu nya...hehe..tokdaddy sori ek untuk men mmg tak buat....hehe

silversarina said...

kak elle,

selagi darling ada dan cuti sekolah rugi kalau tak JJCM, start sekolah baru duk senyap-senyap di kemaman.

I like the tudung dan juga headband tu...thanx a lot .

cikMilah said...

kha kha kha.. saya gelak besar ni.. akak baik .. akak cantik.. hi hi hi..gelak lagi...
nak rempah!!!
Happy JJCM - saya pun nak JJCM hari ni.

silversarina said...

cikmilah,

nanti sure dapat ole-ole dari cowgirl texas ..hehehe.

nanti lepas balik JJCM akak pos rempah ye, harini Post Office tutup.

Kak Elle said...

saya nak jugakkkkkkkk lupa nak tulis tadi tapi jgn pos takut tak sampai bila kita jumpa bolih pas kan..tapi bila tu ek?

en_me said...

ammvoiii, jalan jalannns jerr

zareda said...

kak rina
wah.. JJCM lagik...

jangan lupa amik gambar bes bes tau..

aNIe said...

Rina...kak elle tu memang rajin menghadiahkan barang2 pada kengkawan...

Semoga rezeki kak elle akan bertambah...

Nanti pakaikanlah cap tu...kitorang nak tengok umair pakai sebelum dia balik Jordan...

Akak pun nak resepi nasi tu tau...

Neeza Shahril said...

nak cariklah rempah maqlubah kat sini.. rasa tak pernah nampak.. tapi takpelah.. kena belek seketul seketul rempah kat rak grocery store ;)

dapat ole ole dari Auntie Nurse Singapore ya.. bestnya... :))

nak jalan2 lagi kak RIna?? seronoknya dia.. kat sini sejuk sangat. Nak keluar pun rasa malas..

SoFie NuR said...

Bertuahnye umair..dapat hadiah lagi..

ehmm..untuk makngah takde ke?! Hehehe..

Kak Elle said...

tumpang lalu ye rina...ait mak nagh pun nak ke?ni nak kena design adult booties ...haha

Abang Long said...

Rempah dikirim melalui pos. Zaman sudah berubah.

silversarina said...

kak elle,

nanti lepas balik jalan US bagitau lah , I akan pos ye :)




en_me,

cuti-cuti ni lah katakan, dah nak habis dah cuti :(




zareda,

Ok. zar pun selamat bercuti .




aNie,

Tunggu Umair balik jadi model winter cap tu... minggu depan baliklah tu :)

silversarina said...

neeza,

trylah cari rempah tu, mungkin ada tapi semalam akak google maklubah dia kata masakan jordan .

nak gi jalan pagi nanti, dapat berjalan sihat badan :)





sofie,

nak bootie ke ? mintak kak elle kait..hahaha.




kak elle,

buat penat kait je booties orang beso tu, kena jual pada dia ...hehehe.



abang long,

yelah rempah tu memang tak de kat sini, kenalah pos, kalau abang long nak jangan lupa bagitau ye :)

maklang said...

untunglah umair ada groovygrandma...:)