Monday, December 15, 2008

Thank you bloggers ...

1. I've known Nurazzah for more than 25 years . We first met in 1983 in DC , USA where she spent her winter break at my apartment . Then I met her again in 2007 ( after 24 years ) in Amman and the meeting came into a reality by my blogger friend asma' who happens to be Nurazzah's daughter . Nurazzah had a seminar in Amman and I was more than happy to entertain her after she finished her seminar . Not long after that Nurazzah 'constructed' her own blog . We became friends again , more into cyber friends since we live quite far from each other. I have yet to meet her after coming back from Jordan. I thought we could meet during raya haji holidays but time was a bit envy with us. However Nurazzah was so kind to drop by my brother's house in Shah Alam before balik kampung for raya and she left a gift for my grandson Umair and also a cute little gift package for me from Mecca ..........Thank you so much my dear friend...hope to see you next time .


look at that silver perfume...so sentimental..thanks a bunch.





2 . Babazahra' is another blogger friend that I've been keeping in touch since 2007 . He used to study in Jordan and he got married there and once in while he and his wife left their comments in my blog . It's been a few times that we planned to meet up with each other but only last week we got a chance to finally see each other at his place in Kinrara. It was raya morning ( afternoon actually ) and we dropped by his house .The lontong and rendang were so yummy but I was really full that time and I didn't eat any food. My darling and the gang ( izzat , my brother and nieces ) said the food was delicious. Thank you baba , mama and the two cute little girls . Hope to see you guys in Kemaman next year , InsyaAllah.




Hi baba and mama ... forgot to snap the pics of the yummy food .


3. Before raya haji I ordered a fruit cake , tart gulung and biskut makmur from our chef cikmilah in Penang and the parcel arrived on Saturday a day before we headed for Shah Alam for raya . The cake and biscuits were very mouth watering indeed . My relatives in Shah alam , Bota and Parit together with my own family all have tasted the cookies and all thumbs up for cikmilah ( she's so kind.. got one chocolate cake and biskut ..lupa namanya for free) . Finally we met at Juru R & R on our way back to KL on Friday . I felt a bit guilty because cikmilah insisted that I had breakfast with her .. her homemade nasi lemak and sambal udang . We already had our breakfast at the hotel but with that yummy nasi lemak who could resist . My darling had 2 plates of nasi lemak ..( me too ... hehehe ) . We were so full that our next meal was at 5 pm in Damansara . I could feel my heart pounding a bit faster when we bade farewell , feeling sad ... I don't know when we will meet again ... InsyaAllah we'll be waiting for you in Kemaman . Thank you so much cikmilah and the two kids .





hugsss... posed especially for kak elle.......... nasi lemak and the sambal udang ..yumm...yummy.



Actually I also met one blogger in Kl and another one in Penang... same question asked .. " Makcik ada blog ?".... I proudly answered .. " Mestilah ." .... see you again ....


19 comments:

aNIe said...

Rina....orang selalu cakap 'that's the power of blogging'...kita boleh jumpa ramai kengkawan walau di mana kita berada...

mama said...

salam kak ina... kenapa la tak makan bebanyak haritu..
pada mulanya kami ingat kak ina nk datang raya ke 2, dan kami pun dah ade menu lain (mee bandung special) untuk kak ina...
rupanya raya pertama. apa2 pun terima kasih daun keladi kerana sudi ke teratak buruk kami.

Pp said...

Yesssssssssssss....I love blogging!! And inilah di antara sebabnya.
bertemu kawan2 baru...

Silversarina ....you are blessed with many good friends there!

Dan tentunya sesiapa juga yang mengenali Rina akan berkata mereka juga bertuah! Termasuklah saya....Alhamdulillah.

Kak Elle said...

jeles..jeles..jeles...tak terkata ni...haha

oh that sambal udang look so yummy...cikmilah nak jugakkkkkkkkkkkkk

wei mana gambar kuih muih cikmilahhhhhhhhh

nurazzah8 said...

Ina,
Hajat di hati memang nakkkkk sangat ajak you and family ke rumah hari tu, tetapi perancangan Allah lebih teratur. Wbgmnpun, saya mengharapkan kita dapat bertemu lagi di masa hadapan, InsyaAllah.

Sebenarnya ada lagi satu 'benda' yang I nak beri pada you hari tu, something 'purple'..hehehe...tahulah orang tu minat purple kan.... tapi kerana belum siap lagi, so tak dapatlah nak beri semasa Raya Haji tu... ini specially made for you tau!
Sekarang dah siap dah... you ada datang ke SA lagi ke? kalau tak I pos aje...

sya said...

Rina, anak sya pun selalu kena tanya.. eh mak awak ada blog?

maklang said...

seronok kan bertemu di alam nyata...kita yang duduk dekat pun tak sempat nak jumpa...kalaulah maklang ni tak kerja..sure selalu zum zam ke mana2 aje...

Ummi365 said...

kak rina ni ummi belum jumpa lagi.. the most famous purple lady kat kemaman tu, siapalah tak nak jumpakan. insyaallah ada rezeki kita jumpa.

Zareda Norman said...

macam kak anie cakaplah 'the power of blogging' kita dapat ramai kawan baru dna jumpa balik kawan kawan lama

zino said...

memang banyak kelebihan ber blogging ni.. dapat kawan merata tempat.. tak boleh nak sesat punya.. hehe

Neeza Shahril said...

neeza percaya semua orang yang jumpa kak Rina semestinya sangat happy dapat kenal kak Rina.. memang mesra dan friendly.. you always make people very comfortable to be with you.. seriously!

tapi kan.. sambal tumis udang tu memang nampak sedapppp!!! tak aci betul laaaa... nak la jugakkk.. uuwwaaaa!!!

Ainul Arina Madhiah said...

salam auntie/. bestnyer dapat jumpa kenalan lama semua.. ainul harap nnti dah lama-lama boleh jumpa kawan2 blogger cm auntie gak.. hari tu baru first time jumnpa kak ina ustaz mujahid secara baru kenal kat luar. aa, maluu.. hehe

silversarina said...

aNle,

Dah jadi trend masakini rakan bloggers akan rasa excited untuk bertemu sesama sendiri..tak sangka kuatnya the power of blogging.


mama,

Haritu akak memang kenyang sebab kat putrajaya dah makan macam-macam , dapat bertemu pun dah buat kenyang :)

Nanti datang kemaman ye .


Pp,

I ni jenis jarang jugak nak bertemu ramai orang tapi bila ada peluang memang best sangat nak jumpa bloggers dan bertemu gang dubai hari tu dah terasa kemesraannya .

silversarina said...

kak elle,

Dah post blog baru teringat gambar kuih-muih cikmilah yang I order sebelum raya , gambar pun tak buka tutup bekasnya sebab dah nak ke Kl dan malas nak usik packagesnya.

Nampak cikmilah genggam erat pinggul I khas untuk akak :P




nurazzah,

Tak sangka dapat perfume silver tu, lembut baunya , thanx a lot.

kena tunggu next trip ke KL InsyaAllah kalau ada masa kita jumpa.

Purple????... sabar , sabar tak lari barang purple dikejar ...hehehe.

silversarina said...

sya,

Mesti ramai yang dah baca blog sya, remaja ni taktau kita makcik-makcik dah lama kenal dunia blogging :)



maklang,

Bila jumpa sekali-sekala tu yang buat lagi ummmppphhh , banayk cerita nak disembang, jumpa hari-hari habis modal ...hehehe.

silversarina said...

ummi365,

Marilah datang kemaman, boleh jumpa pulak ..ahlan wa sahlan ya habibi .. sudah habis explore itu Burj Al Arab ka puan !!


zareda,

Bloggers ni ramai yang sporting , sebab tu pertama jumpa dah mesra ..bila nak jumpa ni :P




zino,

Kita pun kenal dan jumpa dan bertemu kawan lama balik..what a small world :)

silversarina said...

neeza,

Neeza pun cepat mesra orangnya , akak rasa dah lama kenal, tulah kuasa blogging yang ikhlas bersahabat namanya ..nanti balik kita jumpa lagi ye :)


ainul arina,

Malu ekkkk... mula-mula memang camtu , bila dah lama kita masuk dalam blog mereka terasa ada bonding yang semakin rapat dan nanti kurang malu dah...kalau dnegan ina mujahid tak payah malu dia tu sporting satu family , syok sangat bila bertemu .

Hari ni nak jumpa kat Put ( puteri Hanisah ) dia balik cuti dan makcik dengan mak dia kawan baik dan dia dulu pernah sekelas dengan sofie anak makcik .Mimi pun tak sabar nak jumpa kak echah ( panggilan kami untuk dia ) , ini kawan...nanti arina balik malaysia bolehlah ke rumah makcik ye , tak sah malu-malu :)

Ainul Arina Madhiah said...
This comment has been removed by the author.
Ainul Arina Madhiah said...

insyallah.. ^_^ uish, ramainya kakak2 sini punya mak adalah kawan kepada auntie yer.. macam bleh buat alumni family je.. =P