Tuesday, October 14, 2008

R & R .....

Selepas hari Sabtu yang sungguh sibuk dengan 48 lagi tetamu dari 10 keluarga datang beraya termasuk keluarga besan saya dari Rembau dan keluarga Maklang Kerteh , badan saya terasa sangat letih dan lesu dan lepas besan pulang pagi Ahad saya telah mula demam dan tak berhenti buang air kecil dan terasa sakit sebelum, semasa dan selepas buang air kecil . Umair cucu saya pun saya tak pegang sebab takut menjangkit demam.

Pagi Isnin rasa sihat sikit terus ikut darling ke Kuantan nak beli laptop baru ( darling punya ! ) dan makan ubat demam dan saya asyik ke tandas untuk buang air kecil. Masih bertahan lagi, lepas asar pergi pulak Mesra Mall yang sepatutnya dikunjungi Jumaat lalu tapi punyalah 'jakun' nya orang Gannu ( jangan marah ye , memang ye pun ) ....jalan jam dari Kemasik lagi dan sanggup orangramai parking dekat sekilometer dari mall dan seberang longkang besar yang hanya gunakan paip air kembar dua yang setiap satu sebesar bantal peluk Umair , parking sampai dalam hutan dekat Sekolah Rantau Petronas . waktu keluar dari rumah Neeza di Kemaman , maklang called dan bagitau saya tak payahlah ziarah Mesra Mall sebab jam teruk....

Semalam dari jam 6 hingga 7.30 malam di sana saya ke tandas 3 kali dan memang tak patut Mesra Mall tu dibuka sebab masih belum banyak kedai yang sudah dibuka . Kami makan pizza , solat dan pulang sebab Izzat ada tusyen jam 8 malam. saya pulak dah tak tahan lagi terus ke klinik tapi doktor 'peribadi' saya tak de, jadi pagi tadi baru saya dapatkan rawatan dan sah saya kena jangkitan/kencing kotor . Makan ubat dan minum air barli dan nak baca buku "100 wonders of the world " yang saya beli di Popular semalam.

Buat masa ni saya kena rawat dan rehat ...... sekali-sekali kena jugak body ni berhenti di R & R...

17 comments:

cikliah said...

Salam...

Semoga kak Rina cepat sembuh...

SoFie NuR said...

Wah..laptop baru..nk jugak..hehehe

memang jakun n bersemangat tul diorg tu..haha

haa..minum air barli banyak2..

Kak Elle said...

dah ku sangka mesti UTI ... minum air banyak2 biar segala kuman yg ada akan keluar.

ok rehat ye cik rina semoga cepat sembuh.

cikMilah said...

Sama lah kita ni kan, 4-carat-club ni.. melasak sikit, sakit jer...
Minum banyak air ya, r n r...tak lari nyer Mesra Mall tu...he he he.
Saya pun beraya sakan gak hujung minggu lalu.. sudahnya demam dan flu, Monday dapat MC;saya pakai sweater dan meronda Prai City Mall yang baru di buka kat umah saya...hiks...

Ummi365 said...

He he he saya suka bila cikmilah kata 4-carat-club.. ahh masih cun melecun lagilah kita ni.

rehat kak rina, semoga cepah sembuh dan jangan lasak sangat sebab yang kecik tu menanti untuk dibelai..

CikguZue said...

semoga cepat sembuhnye...
memang kena R&R dulu, sebelum boleh berjalan jauh lagi,kan.

zareda said...

kak rina..

take a good rest ye wanmommy...

ZLAA said...

Bawa berehat Kak Rina. Get well soon.

ZLAA said...
This comment has been removed by the author.
zino said...

memang patut berehat dah tu.. buat rumah tertutup utk beberapa ketika.. bila dah tip top nanti boleh sambung aktifkan balik..

semuga cepat sembuh..

Pp said...

selamat ber R&R...:-)

yes, kita selalu terlupa tu...sedangkan mesin pun ada servicing time dia kan...inikan pula urat saraf manusia...

adoiila....teringat pulak, ubat kolestrol mlm ni belum telan lagi. uhuks

maklang said...

jaga diri baik2...bila nak datang cni lagi..nak kasi kueh tu? kalau lalu2 call eh...

RozIlah Kamarudin ImOlie said...

Kak Rina,

My ustazah (org mesir) yg mengajar anak mengaji kat alex ni bila olie cakap olie demam ke, pening ke... dia akan cakap

ALHAMDULILLAH..and then dia baca doa

mula2 tu olie x biasa skrg dah appreciate sesangat sbb

rupa2nye bagi dia kalau sakit tu, Allah sayang, bagi sakit sikit untuk bagi pahala banyak... and then dia baca doa, tlg sembuhkan dan banyakkan dapat rahmah Allah...

BESTKAN???

Take Care!!!

silversarina said...

cikliah,

Ahamdulillah dah semakin sihat.TQ.



sofie nur,

Laptop yang tak de webecam , kalau ada tak leh bawak masuk pulau, out datted punya laptop, puas pusing baru jumpa yang tak de webcam..heheh.




kak elle,

My urine dah sapai tak de warna, cair macam air sebab banayk sangat minun dan banyak sangat kencing, harini okay dah,.tido malam pun lena,

silversarina said...

cikmilah,

4CC .. you pnn sama ahli club ekk ?? Bila sihat macam2 nak buat , tak ingat yang diri dah tak segagah dulu... doktor kata pada I kenapalah tunggu sampai seminggu baru nak dapatkan rawatan... dah teruk barulah teringat doktor.

Take care ...



ummi,

Ramai jugak ahli 4CC ni ye...maintain glamour babe :)




cikguzue,


semalam pun dah merayau balik, memang taktau dududk diam..hehehe.




zareda,

You pun rehat juga ye.. semoga sihat macam selalu.

silversarina said...

zlaa,

Thanks...dah semakin sembuh dan sihat.



zino,

Dah 2 hari tak de tetamu datang dah, dah habis raya dah ni , memasing nak rehat pulak..hehehe.

tunggu jugak orang KL datang raya :)



pp,

Betul tu, mesin pun kena jugak service sekali sekala, ni kan pulak badan kita . Yang jadi masalahnya bila sihat sikit taktau diam, dan bula sakit sikit pun tak duk diam, bila dah sakit teruk baru gelabah cari doktor ....

harap pp jangan culas makan ubat untuk maintain fit and hensem :P

silversarina said...

maklang,


nanti minggu depan kot nak pergi kerteh, kalau nak beraya ke rumah kakliza dan mulan bagitau nak pergi sekali .. raya sebulan babe..hehehe.



roziah /olie,


Arabs memang apa saja musibah memang diaorang kata Alhamdulillah, kalau kita dah sihat baru Alhamdulillah... seronok dapat bergaul dengan arabs yang Islamik, banyak yang kita boleh pelajari... buatkan saya rindu pada jiran2 di Jordan :(