Monday, October 6, 2008

Wanmommy kini satu realiti ...

Salam ceria buat semua.

Alhamdulillah , pagi tadi jam 8.20 pagi lahirlah cucu sulong kami... seorang bayi lelaki, 3.5kg beratnya .



Syukur kami panjatkan atas rezeki dan ketentuan Yang Maha Esa dipanjangkan zuriat kami dan kini secara rasminya saya bergelar Wanmommy dan darling kini jadi Tokdaddy , mimi jadi Maksu, izat jadi Uncle , Maya jadi Makteh ( jangan marah ekk wak ) , Sofie jadi Makngah ( ada gelaran glamour lain ke ??? ) .



Nama belum ada lagi.....

Okaylah, Wanmommy nak bersiap-siap ke hospital nak gomol cucu comel ku....

28 comments:

mama ranggie said...

tahniah kak...comel bangat..moga2 bb mama nanti comel gini gak...lom ado nama laei ko? mama suka nama irfan...maksud pun baik...

nurul said...

tahniah kak rina...comel sangat..rase cam nak cubit je pipinya....harap ibunya pun sihat walafiat...

Pi Bani said...

Alhamdulillah, tahniah!

Dah naik pangkat... :)

suealeen said...

tahniah untuk wanmommy, tokdaddy, makteh, uncle, moksu, makngah, zaid & isteri kerana kelahiran insan baru... pandai dia ye keluar masa syawal. tak yah la mak dia ganti posa bebanyak.

sori le kak tak dapat balas sms... takde talian hayat.. huhu! nak tuko ke celcom blue pun tangguh dulu... perabih masa raya punya pasal.. hehe..

SoFie NuR said...

Tembamnye..nape mulut t'nganga cam mulut zaid..hehe..gaya cam kuat nangis je..

babazahra' said...

hehe dah agak dah. lepas sms saya rasa mesti dah gambar budak kecik nie keluar blog punya. excited tahap gaban nie atuk n wan dia :)
alfu mabruk. buat lah aqiqah masa cuti sekolah, insya allah boleh datang ziarah. kirim salam semua.

Kak Elle said...

tahniah sekali lagi di atas kelahiran cucu yg cute tu...semangat ye?

TQ for the sms pagi tadi:)

zareda said...

Tahniah ler pada wan mommy dan tok daddy.. mesti eksited kan..

Kami yang baru jadi nenek sedara ni pun eksited tengok cucu sedara apatah lagi kalau jadi nenek .. mesti tak sabar nak gomoi cucu tu..

Ummi365 said...

wah comelnya.. geram grrrrr. meh sini nek-ummi nak gomol gak ni...

CIKGU PANJI said...

tahniah kak.Saya pun dah ada cucu.tapi cucu saudara je.

PINATBATE said...

Tahniah untuk Wanmommy sekeluarga...mudah-mudahan baby dan ibunya sihat..

Mak Teh said...

Tahniah untuk Wanmommy dan parents si comel tu. Nampak rupanya nak sebiji wajah Wanmommy dia. Apa nak susah cari nama tambah je Fitri kat namatu! Hehehe memandai-mandai plak kasi nama cucu orang.

So bila datang ke KL/ Shah Alam bawa mailah si kecil ke rumah tok teh.

PrinCeSS said...

PIPIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!
nak cubit PIPIIIIIIIIIIIIII

pandai die x nak kuar..nak duk dalam perut jek..mentang2 'makan' sedap..hehe

Hazia said...

Wah, cepatnya... tahniah, hadiah Syawal tu. 1st time dengar Wanmommy, hehe:)

JHaZKiTaRo said...

Makcik Ina.. Congrats on your first cucu.. dah dpt pangkat nenek dah ek.. hihih. Sampaikan salam tahniah kat zaid n isteri sekali.. n selamat hari raya too (hope its not too late. :P)

ntahsapentahni said...

tahniah teacher. waaa....dh jadi nenek la pulak. jd superwan la ye

zino said...

amboi happy nya nenek ni hehe

tahniah tahniah..

ajzie said...

Tahniah buat Kak Rina

FaRuHa said...

Tahniah-tahniah Kak Rina, bertambah meriah rumah lepas ni..

nurazzah8 said...

Tahniah kepada Wanmommy dan tokdaddy dan semua uncle dan auntie... belum dapat cucu sendiri, dapat cucu sedara pun jadi le....hehehe...

geramnyerrrrrrrrrrrrr...PIPI tu...
kalau dekat sini...habislah kena cubit-cubit pipi tu............

eh...sorry tak dapt balas sms you... mmg rasa mesti keluar dalam blog ni... so lekas2 lah I tgk dalam blog... boleh komen panjang sikit...nak taip sms tak larat jari-jemari ku...

Cat Cat said...

Congrats Kak Rina... Comelnya cucu Kak Rina... Boleh Cath gomol gomol sikit??? :)

Mama Rock said...

alaaaa comelnya! tahniha buta wanmommy and tokdaddy and the proud mom yang bertungkus lumus in the labor room. to all the aunties and uncles - jgn lak terlupa, guna gelaran kakak and abang lagi :)

cikdinz said...

tahniah kak. dah dapat cucu...
bertamabh ceria lah raya tahun ni.

cikMilah said...

tahniah...happy nya wanmommy anak beranak.Grrrrrr....tengok pipi tu...
Cepat lah kasi tau namanya...

KAMATO said...

Tahniah kak rina,
Salam Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin

silversarina said...

salam semua yang meninggalkan komen,

terimakasih atas ucapan tahniah. semoga kita semua dirahmati Allah.Amin.

Anonymous said...

alahai busyuk cayang...mmmuahhh! hee...geramnyerrrrr!

dan tahniah besar kpd wanmommy (fuhh glamernyer panggilan hang yek) dan tokdaddy di atas ketibaan cucu pertama. mesti manje giler nih...hehe. duit raye pun mesti dapat banyak..isy isy


KC

silversarina said...

salam,

muah, muah buat granny kc...cucu pesan nak duit raya ...hehehe.