Saturday, August 1, 2009

Another day, another birthday !!




It's birthday time again !!

As of today , she's been with us for 22 years.




Of all my kids, she's the naughtiest when she was small. She always had many projects outside the house. She's the one who was so brave to break my '6.45pm must be at home ' rule . She was once 'locked' outside the house at night for breaking that rule.

She grows up to be a very bright girl Alhamdulillah.




One thing I can't stand is when she cries whenever she doesn't understand what she learns ( I dulu macam tu jugak tapi taklah selalu sangat nangisnya !! ) .

Happy Birthday My Dear Sweety Safiyyah !!

Hang on for 2 more years ..... then the title Dr. will be yours InsyaAllah.

17 comments:

Abang Long said...

Hang on for 2 more years ..... then the title Dr. will be yours (selepas itu ?

SoFie NuR said...

like mother like daughter...i tak bersalah yer :p

Zareda Norman said...

Happy Birthday Saffiyah..

pinatbate said...

Abang Long..
..selepas tu...
pak pak ketipak ketipung..
Kak Rina sambut menantulah!
Birthday girl tak boleh marah tau..
Sofie,
Semuga panjang umur dalam iman dan takwa kpd Allah..berjaya mencapai cita-cita dan mendapat jodoh yang baik..Amin!

silversarina said...

abang long,

Selepas itu...jeng jeng jeng ... kerja dulu and then dia nak sambung buat specialist di NZ InsyaAllah.





sofie nur,

22 tahun dah, takleh nangis dah, kena tabah tau !!





zar,

Thanks.

silversarina said...

pinatbate,

Bab ketipak ketipung tu tu tak tau nak kata tapi si sofie tu dah booking lokasi untuk dibuat majlis kenduri dia nanti....hehehehe.

zany said...

happy birthday,
yang naughty tu otak dia ligat lebih selalunyakan.

akak bila nak ke sabah?

Kak Elle said...

so Sofie ni lain dr yg lain ye bab tu title pun Dr nanti...hehe

syabas rina anak2 semua nya tekun belajar hingga ke tahap universiti.

Happy birthday Sofie nanti kita celebrate sesama nya b'day and nurses day:)

aint-super-woman said...

Hepi birfdey.....

Aunty Fa doakan semoga Sofie sentiasa berada dalam rahmat dan tabah dalam mengharungi cabaran kehidupan.......:)

arsaili said...

salam..happy birthday to ur daughter moga terus suksess..teringat masa kecik..kalau tak paham maths tanya my dad, tapi dia ajar cara lama..ahahaha tak sama cam cikgu ajar..pas tu nangis la ckp my dad salah ajar ..dtg sekolah cikgu ckp..maths kan byk cara..cara ni pun bole..iskkk....

Neeza Shahril said...

Happy Birthday to lovely Dr Safiyyah.. takpe bagi awal2 title tu.. semoga makbul..

Sofie macam muka akak.. copycat gitu.. ooo.. suka nangis yeeee.. hehee... macam Coan je..

CikguZue said...

salam kak,
happy bithday utk saffiyah. moga tercapai apa yg dihajatkan oleh ibunda...serta dipermudahkan segalanya oleh Ilahi, insya-ALlah.Amin...

cikMilah said...

Happy birtday Sofie...semuga segala hasrat dimakbulkan Allah...
--------cikMilah, yr silent blog reader! :)))

KaRina, anak nakla selaunya bijak, kannn

silversarina said...

zany,

Memang ade je projek budak kecik yang aktif , kalau ingat balik memang kelakar :)


Kami ke KK malam Rabu ni hingga Monday morning InsyaAllah.






kak elle,

Nanti bila berpeluang bolehlah Sofie celebrate birthday dia dengan aunty nurse ..hehe.

silversarina said...

aint-super=woman,

thanks aunty....ehem ehem... wish aje ke... token moken tak de ...hahaha.

silversarina said...

arsaili,

Masa Sofie memang add maths ayah dia yang ajar, almost every weekend kami ke MRSM dia untuk ajar dia .Sampai sekarang Sofie ni kalau nak exam mesti bagitau akak supaya doakan dia agar dapat jawab exam, kalau balik exam rasa macam tak score mesti dia call sambil menangis .

silversarina said...

neeza,

Kami bertiga muka serupa, mimi, sofie dan akak. Budak bertiga lagi tu ikut muka ayah diaorang .





cikguzue,

Thanks atas doa cikgu untuk anak akak.





cikmilah,

Thanks . Doa kita semua diperlukan untuk anak2 kita demi kejayaan anak2 kita InsyaAllah.

Kepandaian juga adalah satu rezeki dari Ilahi , Alhamdulillah.