Sunday, August 2, 2009

PICNIC , WEDDING , BIRTHDAY.

Jumaat morning we went to Air Menderu Waterfall in Kerteh . We just brought some snacks since we've already had our breakfast at home. Then we bought duku and mangosteen on our way to the waterfall . Early that morning I also bought some rambutans dan a watermelon .So , our picnic was packed with 4 types of local fruits .



It is called Air Menderu.... with Mimi's waist- line- water-level ' Air Menderu' is only for us to really have fun splashing water to each other . I heven't been to any waterfall (in Malaysia ) for more than 6 years . I was so excited and I told Maya " I'll be the happiest person in life if I could build my house by the waterfall . "



We couldn't stay too long since Darling and Izzat had to go to the mosque for their Friday prayer.



+++++++++++++++++++++++++++++++


Saturday afternoon all of us attended a wedding feast at Taman Islam . Since the the bride was my ex-student and I'm very close to her mother , I sponsored a two-layer wedding cake for her cake-cutting ceremony .



We got home at 2pm after a quick stop at the " Expo 1 Daerah 1 Industri " at the City Hall . We grabbed some kerepek , keropok , buah rotan, egg tarts and dodol from a few stalls there. Those snacks except the egg tarts were bought for my sister-in-law in Kota Kinabalu since we are going there this Wednesday night InsyaAllah.



+++++++++++++++++++++++++++++++




Before maghrib we had a very small party , Sofie's birthday party with a chilled cheese cake which I made myself , no fancy birthday cake since everybody wanted Mommy's cheese cake .

See you guys ........... take care !!

10 comments:

aint-super-woman said...

Seronokkan mandi air terjun! Sejukkkkk...Tak kena sun tan. Nanti bila2 try pergi Jeram Tanduk kat Air Putih. Kat situ boleh berenang (boleh berenang tak?) hehehehe.....I memang x reti pun, gelepur dalam air boleh leeee.....:)

Kak Elle said...

suka dengar lagu adibah noor:)

nak cheese cake sikit bolih?

silversarina said...

aint-super-woman,

Jeram Tanduk kat Air Putih, dekat tu dengan rumah kami, nanti kena cari masa pulak nak ke sana...teman pun menyelam je tau, berenang udah tak boleh terapung ...hehehe.






kak elle,

Tulah, bila dengar lagu ni memang akan joget punya...hahaha.

Cheesecake yang first time baru jumpa sour cream kat kemaman ni,apa lagi terus borong untuk dibuat cheesecake . selalunya guna yogurt yang macam biasa orang buat.

Kak Elle said...

so ikut saya guna sour cream eh...haha

Neeza Shahril said...

bestnya mandi kat air menderu tu.. neeza tak pernah tau pun tempat tu kak..

bestnya chilled cheesecake.. mesti semua puas hati dapat homemade cake kan.. :)

zino said...

mandi air jeram sejukkkkk.... tapi menyegarkan hehe

cikMilah said...

one big happy family......ooo.. terbang lagi.. nak ikuuuutttttt!

silversarina said...

kak elle,

Dulu masa di US memang guna sour cream, bila balik malaysia duduk kemaman memang tak jumpa sour cream , ni kedai kek tu baru ada jual , sya memang suka sour cream sebab kek akan rasa lebih original :)






neeza,

Lama akak tau tempat ni tapi ni baru sempat nak pergi, dulu pergi tempat ni baru buka , ia 3 km masuk ke dalam hutan dari Kg Cabang dan jalan tanah merah tapi kereta bolah masuk sampai tebing sungai tak perlu jalan jauh , memang best dan sesuai untuk bawak anak2 kecik macam anak neeza sebab air tak dalam.

silversarina said...

zino,


Memang sejuk dan betul kata zino amat menyegarkan, naiik kereta lepas tu sejuk je badan tak macam balik pantai melengas dan panas.






cikmilah,


Mailah nak ikut , kita pergi 'tangkap' gunung ...hehehe.

臭豆腐Peggy said...

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,成人圖片區,性愛自拍,美女寫真,自拍