Tuesday, August 18, 2009

Green Tea Pancake ...sedap !

Tinggal berdua dengan Mimi hari ni. Dia dapat cuti sakit sebab sakit tekak dan kepala. Lepas ke klinik rawat sakit tekak doktor cadangkan agar cek mata Mimi sebab sakit kepala tanpa demam mungkin disebabkan masalah penglihatan. Confirm dia kena pakai kacamata. Nak nangis dia sebab tak nak pakai cermin mata. Minggu depan baru siap spek dia sebab silau lebih , cermin kena order yang special punya.

Green tea pancake yang kami makan di Sabah Tea Plantation , Ranau.. sedap pancake tu.



Petang /malam nanti Darling , Maya dan Sofie akan balik dari Ipoh setelah 3 hari di sana jumpa nenek2 , mak2 dan pak2 sedara sebelah saya dan darling .

Butter Prawn di restoran gayang KK, memang sedap betul dan udangnya buatkan gang resdung ( kecuali saya je tak de resdung ) tak bersin pun .


Umair , Mama dan Baba dia akan pulang ke tanahair minggu depan. Tak sabar dah nak peluk dan gomol dia. Tadi Zaid sms bagitau diaorang harini ada di Rome, akan ke Milan dan esok ke Paris . Mereka bertiga round Europe 14 hari sebelum berlepas pulang ke Malaysia dari London . Ni yang buat Wanmommy tak senang duduk, Umair yang kenit tu dah round Europe...tak boleh jadi ni, kena tour Europe jugak satu hari nanti InsyaAllah.

Ayam penyek yang dimakan bersama nasi lalapan yang Maya makan di KK.


Jumaat lepas kami dinner di rumah sifu RE di Kerteh, sempat jugak kami ke sana sebelum puasa mula. Ayam panggang dan pasta yang disediakan memang sungguh menyelerakan .Thanks a lot maklang ye .






Semua makanan di atas dihidangkan oleh maklang kerteh..yummy.



Harini letak gambo makanan je .... kat rumah hari ni cuma masak bubur nasi dan sup ayam untuk Mimi dan bubur jagung untuk saya .

18 comments:

Zareda Norman said...

kak rina

huhuhu.. sadis.. kecur tengok sambal ayam penyet tu.. ntah kenapa tekak zar lately suka beno sambal cili api..

silversarina said...

Memang berdesingp edas sambal cili api tu, akak tumpang makan sambal je sebab akak makan nasi campur tanpa sambal belacan :)

aint-super-woman said...

Alaaaaa lecehlaaaaaa.......macam mana nak diet ni? I pantang tengok gambar2 tu semua, mesti telan air liur punyer !! Ha, kan dah lapar dah niiiii....toloooooonggggggg !!!!! hehehehe.....

silversarina said...

aint-super-woman,

Tak pe dah nak bulan posa, bazar ramadan kat mana tahun ni ekkk ?????

Zaitun said...

Tentu wanmommy tak lena tidur menanti kepulangan Umair.Sapa tak rindu comel gitu apalagi kalau dah pandai bercakap terngiang2 ditelinga.

Yummynya makanan tu terkeliurrr.

silversarina said...

Kak Zaitun ,

Saya hari2 timang Umair, memang tak boleh nak tahan rasa rindu, taktaulah dia nak ke tak pada saya :)

Kak Elle said...

ala kenapa tunjuk makanan aje hari ni mentang saya takde makanan...hehe..
ayam penyet tu nampak kering sgt pulak...lain kali princess dtg aunty bawa ke warong ayam penyet di Lucky Plaza ye....

silversarina said...

kak elle,

Memang ayam tu nampak dry je, Maya kata sedap rasanya ... bilalah dapat ke SG lagi ...huhu.

aint-super-woman said...

Tak nak lah pergi bazar Ramadhan. Org ramai sangat berpusu2....kena kurangkan pergi tempat ramai orang...ingat tuuuuuu.....

Kalau tak silap depan mahkamah satu, depan TNB satu....agak je...:)

eLi said...

mcm kecik je ayam penyet tu..
same bsr ngan timun...
hihi

ayam penyet kt cni pn sedap...
tak best klo ta pedas

aNIe said...

Rina...lama akak tak kemari...banyak entry terlepas...suka tengok gambar2 kat KK tu...akak dah lama berangan nak kesana tapi tak kesampaian...

Sedap nampak pancake tu...

silversarina said...

eli,

Bukan ayam kecik, timun dan sayur yang lain tu dipotong besar2 dan pinggan tu jugak giant size.

Kat Kuching ada jugak ye...teringat makan mi kolok kat Satok, sedap jugak :)

silversarina said...

kak aNIe,

KK memang bset, ada peluang pergilah kak , sure best.

Cat Cat said...

Alamak, terliur tengok sambal ayam penyet tu... Dengan ulam2 sekali... Perrrgh!!

Precious said...

Jom round Europe. Hih hiii .. haku ni dalam mimpi boleh lah! Tapi semangat mau ada, jom!

Mama Rock said...

hehe...ni gambar makanan prep untuk ramadan nih :)

Rozita said...

salam
lapar tengok udang tu

silversarina said...

cath,

Ulam2 tu memang fresh , akak tumpang makan sambal je :)




precious,

Jom kita pergi sama nak .... tengah bodek2 bos tapi no response :(




mama rock,

sebelum ramadan buat cuci mata ..hihi.




Rozita,

Salam kembali... udang tu memang fresh dan tak gatal hidung kalau orang resdung makan .