Monday, August 24, 2009

Ramadan & Demam

Terpaksa jugak buka puasa awal semalam sebab suhu naik hingga 38.8 C . Dah tak keruan saya sebab saya memang jarang demam, jadi bila suhu tinggi je memang rasa nak tumbang . Pukul 4 pagi tadi makan ubat demam lagi sebab rasa panas balik, masa sahur jam 5 peluh basah baju saya dan kejap tadi saya ke klinik jumpa doktor dan ambik ubat. Suhu dah turun tapi masih ada demam sikit lagi 37.7 C dan doktor kata mungkin naik balik suhu tu. Doktor bagi ubat gastrik dan antibiotik dan minta saya sambung makan ubat ulcer perut. Buat masa ni saya masih segar dan masih berpuasa. Harap2 tak naik lah suhu saya dan kalau naik pun harap saya taklah lembek macam semalam . Ni first time kena demam di bulan Ramadan, memang mencabar betul . Doktor pesan jangan makan pedas dan hanya boleh makan bubur dan cereal aje buat beberapa hari supaya perut tak upset.

Semoga rakan2 semua sihat di bulan Ramadan yang mulia ini InsyaAllah.

13 comments:

blackpurple @ jowopinter said...

Salam Ramadhan.

Semoga Allah melindungi kak Sarina. Semoga segera sembuh lah eh...

Zareda Norman said...

Kak rina

semoga cepat sembuh.. InsyaAllah

Kak, kalau akak nak try lah. Cubalah makan spirulina kak. Ini supplement dan bukan ubat tapi banyak benefit dan khasiatnya. untuk gastrik memang sesuai sebab zar memang makan spirulina ni.

arsaili said...

salam Ramadhan, semoga cepat sembuh ya..saya memang mengambil histac setiap kali sahur, takut masuk hospital cam tahun lepas. Alhamdulilah so far ok. So take care yea....

PINATBATE said...

take care kakRina..

suweileh family said...

Selamat berpuasa dan selamat menyambut Ramadhan.

Moga cepat sembuh.

cikMilah said...

Take care..semuga cepat sembuh

Zaitun said...

Harap cepat sembuh,insyaallah.

Kak Elle said...

puan rina jgn makan lagi ler barangan yg pedas2 ye..bagi perut tu relax sikit ...

aint-super-woman said...

Ingat, minum susu dan cereal aje!

Ilyana Ar Razi said...

salam ramadhan untuk kak raja sekeluarga!

doa kami semoga akak diberikan kesihatan yg baik di bulan Ramadhan ini dan selamanya.

kakyong said...

Salam Ramadhan kak rina,

semoga kak rina sehat sokmo.. memang susah hati lah kak kalo demam bulan pose ni, apatah mcm saya ni anak2 kecil & xde sapa nak harap kecuali diri sendiri.

kakrina,
meh ler join giveaway ni yer.. share pengalaman kak... mesti menarik & best utk dibuat panduan...
http://kakyong72.blogspot.com/2009/08/didik-anak-anak-meraikan-ramadhan.html

KAMATO said...

Semoga cepat sembuh

Cat Cat said...

Get well soon Kak Rina.