Sunday, October 25, 2009

AUTUMN ... loving it !!

Just now I chatted with Sofie ( almost everyday we chat ) , she told me it's now 6 hours difference between Ukraine and Malaysia since it's already autumn going to be winter soon . Before this it's 5 hours difference .


It's autumn time now . I love fall/autumn so much.

This poem is really me ... let's read ....


AUTUMN

Autumn was it when we first met
Autumn is it what I can't forget


Autumn have made me alive
because in Autumn you entered my life



In Autumn you came like a summer breeze
I didn't realize what it is

In Autumn I fell in love at first sight
I knew that everything was alright

In Autumn there was that special dance
I knew our love will not have a chance




In Autumn you showed me pride
I wish I had never left your side





In Autumn miracles came true
everything I was longing for was you



That Autumn changed my life in many ways
I will never forget those special days


Autumn was it when we first met
Autumn is it what I can't forget

Sheila Butterfly
























It's autumn in Kemaman.....


see, I told, you, it's autumn.. the colour is changing ..hahaha.

17 comments:

Kak Elle said...

Love in autumn ye Rina...

haha pokok kelapa bertukar warna juga:)

silversarina said...

kak elle,

jadilah dapat tengok daun kuning ...autumn :)

zino said...

kalau bertukar warna tu alamat kemarau atau pokok tu nak kojol hehe

silversarina said...

zino,

Alah, jangan lah kojol, dahlah tak merasa buahnya lagi setakat ni ..huhu.

aintsuperwoman said...

bravo! Mesti che abang rasa berbunga2 tatkala membaca, hehehe....

Yang autumn di Kemaman tu, sebab pokok tu tak cukup ayor...kena siram hari2 tuuuu....hehehehe

maklang said...

kelakar baca komen zino...lama tak dengar orang cakap kojol..

kita sekarang mengalami indian summer...kejap ujan macam tengkujuh ( winterlah tu)..kejap2 panas terik macam ari ni...


autumn memang cantek sangat...rindu masa fall ni...berwarna warni!


bunyi nya cam jiwang betul tu...he..he..

tulipurple said...

fuiyooo...kira kisah benar di musim luruhlah nie ek.
hahahaha,pokok2 kat dpn umah sy pun byk yg dah nk 'autumn'...dah x larat nk membelai..hehe.

SoFie NuR said...

fuyyyyyyyyyyyoooo...jiwang karat lak cik ina ni...hihi...autumn is the best season ever...i love it too...

hahaha...bukan ke pokok kelapa kat umah tu memang camtu ke sejak dulu....amik la gamba pokok kelapa tu banyak2 kalau rindukan autumn...tak pun picnic kat bawah pokok kelapa tu ke...hehehe...

PrinCeSS said...

kat u ni pokok2 x kuning2 lagi..kat tempat lain dah siap merah dah..terbantut agaknya pokok2 kat cni..hehe
x sabar nak tunggu pokok warna-warni..
i love autumn tooo~!!

silversarina said...

asw,

Sekali sekala teringat zaman muda2..hihi.

Pokok kelapa tu dah tak boleh nak merayap akarnya, bawah penuh batu besar2 , entah bila nak berbuah ..huhu.




maklang,

tulah ,kojol.. hehe.

autumn memang lah teramat cantik , teringin nak lihat kembali secara live.

Ajzie said...

saya jugaaaaaa sukaaaaaa tp sojok laaaa kak rina..

silversarina said...

tulipurple,

Jiwang2 orang tua ..hahaha.

Poko yang lain hijau tapi hijau macam tak sihat sebab akak ni tak belai pokok .




sofie,

Pokok kelapa tu dah lama beno tak berbuah2 ...memnag dah berkelah makan durian dengan maya bawah pokok tu :)





princess,

Nanti tangkap gambar banyak2 ye, memang suka sangat muism luruh :)

silversarina said...

ajzie,

Bila dah lama tak kena sejuk teringinnya nak rasa ...saya nak sejukkkk :)

cikMilah said...

amboi syahdu shahdan.. mmg.. autumn cannnntik!

JHaZKiTaRo said...

hahaha.. nak jugak letak gambar pokok kelapa tu.. saye mmg suka autumn sbb kaler2 daun yg berwarna warni.. tapi yang tak best tu bile semue daun tu luruh & menyemakkan kaki2 lima jalan.. kalau lepas hujan lagi laa teruk..

anyway, saya ada terbaca kat internet, the most beautiful autumn scenery that u can see is in New England, US (Boston, connecticut, maine, etc).. dah pernah sampai??

zany said...

ha, ha....sesuai lah tu Autumn pokok kelapa.

silversarina said...

cikmilah,

Kebesaran Allah memang jelas bila dilihat pada pelbagai warna daun di musim luruh sungguh cantik .





jhaz,

Connecticut pernah sampai tapi musim panas, yang makcik pernah lihat autumn yang tercantik di West Virginia , country side dia dilihat dari atas bukit ... SubahaAllah .. memang makcik memangis waktu tu sebab terlalu cantik .




zany,

jadilah nak rasa jugak autumn kat rumah ..hihi.