Thursday, October 22, 2009

Big Boys get together .........


Wednesday afternoon , 28 boys were present at my place.... Izzat's friends from school and our neighbourhood . .. a get together after struggling for PMR .



Menu ..... maklubah rice , spicy fried chicken , lettuce , cucumber, air asam , fish + vegetable curry , bubur jagung, pengat pisang, kuih apam , kuih hijau (I don't know the name ) , chocolate cupcakes , cocktail+yogurt and soya milk .



All finished in no time especially the chicken+ air asam , 60 pieces of spicy thumbs licking chicken gone !!

Let these pictures tell the event .









This year they are in Form 3 , if nobody moves to other school next year , they'll be together for 2 more years and then there'll be no m0re giggling /playing/ studying / sharing food / crying in motivation camps together again. Life after SPM will never be the same again .


( pisang yang saya tebang tu..hihi )


I've known many of them since there were small . After coming back from Jordan I was shocked to see how much they have grown . I couldn't recognized a few of them .



Love having them at my house . All the best to all of you .

15 comments:

PINATBATE said...

meriah!!

aintsuperwoman said...

Yaaaaa....Big Boys!!!!!! (macam nama kumpulan rock! hehehe)

tulipurple said...

Fuiyooo .....menyelerakan!mmg org ganu pandai masak belake....rajinnye sis!salute....!sure d boys ternanti2 next invitation fr u again hehe....make sure im in d list also k...huhu

Abang Long said...

Cuba bayangkan bagaimana riuhnya rumah saya bila ada 4 orang anak lelaki ...

Zaitun said...

Meriahya meja,nasiblah jauh kalau dekat nak tumpang sekaki.Kalau tak silap kuih hijau tu namanya seri ayu.

AyunasiA said...

kuih puteri ayu tu ke yang kaler ijau tuh? owang jawa cakap, tewelayu kot.

are you said...

salam kak.

wahhhhh...meriahnya!!! meriah dgn food lagi. sedap semuanya...

Kak Elle said...

alamak kenape saya buka blog ni waktu baru balik kerja...lapar nyaaaaa....yum yum

CikguZue said...

tringat kat budak2 my school yg dah lama ditinggalkan. ade2 je yg diriuhkan bila boys ni berkumpul,kan.
satu lagi kak Rina...menggiurkan sungguh la semua masakan2 tu...dah la tgh lapau bebenor ni. hihi...

SoFie NuR said...

waaaaaa...banyaknya makanan..
tu la...rindu sangat zaman sekolah...now memang xtau masing2 dah ke mana...

aNIe said...

Rina...how time flies kan...kadang2 rasa kita anak2 tu masih kecik lagi...tapi pejam celik dah pun 15 tahun...

Seronok anak2 tu dpt makan2 ....bebudak lelaki memang suka bab makan2 ni...

Rajinnya rina memasak...macam2 juadah...!

silversarina said...

pinatbate,

Memang betul tu !



asw,

Big Boys rock the house :P



tulipurple,

sekali sekala asah bakat memasak ...hihi.

silversarina said...

abang long,

mau saya berkejo dengan anak2 tu :)



kak zaitun,

anytime datang kemaman, just call me , kita makan2 ... oo kuih seri ayu , baru ingat :)





ayunAsia,


puteri ayu , memang ayu kuih tu , sedap :)




are you,

Meriah sebab ramai yang makan , semangat akak masak ..hihi.

silversarina said...

kak elle,

Raja tunjuk bakat masak ..hahaha.



cikguzue,

sure mereka dah besar panjang sekarang , macam anak2 murid akak ramai yang beranak-pinak .




sofie,

Nanti balik kalau dapat kumpul ramai2 kita buat jamuan kat rumah .



kak anie,

Gang Izzat ni semua suka ayam, saya buat banayk ayam biar mereka puas makan :)

Al Quds Travel said...

PROMOSI MUSLIM TOUR
“Maghi Pakat Gi Jale”
Tel: 609-747 9999

TIANJIN-BEIJING
6DAYS 5NIGHT
HARGA DARI RM340