Wednesday, January 16, 2008

MACAMANA BOLEH LUPA............

my first cup cake... jadi jugak....


Semalam masa sedang mandi dalam kepala mengira haribulan.... 18hb maya balik..... hari ni 15hb...esok...16hb...pergi rumah maklang baru ni.....12hb.... apa yang rasa penting pada tarikh 12hb Januari ni.... 12hb... Haaaaaaaaaaaa.........

Cepat-cepat saya sudahkan mandi dan terus buka pintu bilik mandi dan terus jerit.......
"ABANGGGGGGGGG...... you lupaaaaaaaaa........ "
Terkebil-kebil my darling yang sedang duduk atas katil memandang ke arah saya sambil terpinga-pinga...

" Lupa apa ???? "

" 12 Januari... anniversary kawin lah.... kita dah kawin 23 tahun lah... . Geram tau you lupa our wedding anniversary." ( tak sedar yang saya pun memang lupa terus... )hehehe.

a tray of my home made cupcakes....





" Haaa... ha ah... memang tak ingat terus... "

" Maknanya jamuan kat rumah maklang tu sempena anniversary kita....huhhhhhhhh. Macamana boleh lupa langsung kan.... tak de sapa ingat...."

Lepas solat maghrib saya chat dengan Zaid sambil on the phone dengan maya dan saya bagitau perkara yang baru diingati sebelum itu...







walaupun sedikit comot namun inilah hasil pertama saya...


Zaid dan Maya terus ucap happy anniversary dan kedua-duanya suruh saya minta hadiah besar dari my darling.

" Mama mintak dah...sebelum ni pun dah mintak....mama nak Mercedes C-Class terkini... murah je on the road..RM248 000.00 je.... "
"Ayah kata apa ? " zaid tanya lagi.

" Ayah kata nak beli kat Carrefour Abu Dhabi yang dalam kotak.... hehehehe" kata saya kembali.


" Baik beli yang hot wheel punya , lagi murah , banyak C-class boleh dapat...heheheh "zaid pulak mengenakan saya.

Pernah dulu bagitau sofie tentang hadiah C-class yang saya minta sebagai tanda balik ke tanahair terus sofie tanya..

"Mama nak buat apa kereta baru ?? "

Secara spontan saya jawab...

" Nak hantar mimi sekolah."............hahahahahahaha...jawapan B*d*h dari saya...Kami sama-sama ketawa.....

Memang tak sangka masing-masing terlupa terus hari penting ini... Nak buat macamana ...LUPA. So, pagi tadi kami berdua pergi breakfast kat DCni Kopitiam di kemaman ni dan balik buat cupcakes yang pertama saya...kira nak raikan belated 23rd wedding anniversary...... ...


INGAT atau LUPA sebenarnya tak de apa yang dipinta, cukuplah dengan apa yang dilalui dan diharungi bersama.... senyum , tawa, tangis, geram,'gocoh' , gembira semuanya itu asam-garam hidup berumahtangga.

Semoga rumahtangga yang dibina ini terus berada di bawah RAHMAT MU YA ALLAH. AMIN .


( pada kak elle... gambar laksa nyonya next entry ye... sorry..nak tunjuk cupcakes I dulu...hehehe)

17 comments:

NBK466 said...

Jarang org p'puan lupa anniversary nie...he...he.he.. Anyhow happy anniversary. Patut cup cake pun 23 jerk yg balance tuh poskan tak den..he.he.he..

Raden Galoh said...

Salam Kak Rina...

Happy Anniversary akak, to both of you...Wah! dah 23 tahun ye and masih ada bunyi2 romantik tu...ni kena berguru dgn akak ni...

Semoga rumahtangga akak mendapat lebih keberkatan dan kedamaian terpancar dalam kemesraan dan kasih sayang antara ahli keluarga akak, amin...

cikMilah said...

23 years...tahniah! Cari la gambar you kawin dan poskan kat sini...
Happy anniversary Rina and hubby.
Sedapnya cupcakes tu...

Kak Lady said...

Happy Anniversary pada Sarina & cik abang...semoga perkahwinan yang dibina selama ni kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

Kak lady lebih 3 tahun dari sarina..heheheh....

Terlupa pulak ye...dah dpt dah tak hadiah 'kereta merc' tu?

Cupcakes tu cantik...macam dah pro dah...ingatkan tadi entry pasal lupa letak gula ke aper ke dlm cupcakes tu... :)

Kak Elle said...

HAPPY 23RD ANNIVERSARY TO YOU MAY YOU BE BLESSED WITH EVERYTHING GOOD....semoga berkekalan ke akhir hayat....amin.

wah dah expert buat cupcake ye?nak satu bolih?...takpe akan ku tunggu laksa nyonya tu..

Ummi said...

Happy Anniversary Kak Rina. Semoga sentiasa loving hingga ke akhir hayat.

My hubby pun cakap nak beli kete merc kat abu dhabi..ghupernya kat merc carrefour jugak..

Kena tunjuk tu gambar kahwin and after 23 years tu..he he saya menunggu!!

zino said...

selamat hari ulang tahun perkahwinan yg ke 23.. semuga kekal dalam kebahagian se isi keluarga.. amin..

dah dapat ke kelas C tu hehe..

Aiyah Nonya said...

Happy Anniversary !!!

Your cupcakes are very pretty.

Have a nice day.

hakim dirani said...

Saya juga berdoa agar puan dan suami bahagia sehinga akhir hayat.

PrinCeSS said...

camne leh lupe..ish3
anyhow happy anniversary..
kne wat cupcake hari2 baru ayah nak beli merz kot..( tapi rasenye x jugak..haha)

sedapnye nampak cake tu..cam dah pro je..cewah ( nak bodek suh ma buat lagi time balik mesia nanti..kikik)

sya said...

Happy Anniversary Rina.. semoga berbahagia di bawah rahmat Allah.

Cat Cat said...

Happy Belated Anniversary Kak Rina... Cantik cupcakes... Berbakat jugak ya Kak Rina ni... Apamacam?? Ada berani nak jadi tokeh kedai kek?? :)

silversarina said...

nbk466,

Sampai sekarang pelik boleh lupa, mungkin excited nak jumpa maklang yang buat terlupa tarikh , yang taunya jumpa maklang sabtu.

thank you...cupcakes yang selebihnya diagihkan kepada jiran berdekatan.. kalau dokek boleh jugak den bagi :)



++++++++++++++++


raden galoh ,

Terimakasih . Yang tak romantik pun banyak jugak...hehehe.


++++++++++++++++


cikmilah,


Thank you..pengantin lama dah...Gambar kawin semua hilang dalam penghantaran kargo, yang ada cuma kat rumah mak di ipoh..nanti kalau balik akak try cari album gambar klasik tu....


++++++++++++++


kak lady ,

wah.. akak lagi lama dari saya ye... tapi kejap je rasa kan ???

Merc dalam kotak pun belum dapat lagi ni kan pulak yang di dalam cermin..hehehehe.


+++++++++++++


kak elle,

cupcakes special tu, kalau nak datang kemaman I buatkan khas for the Queen. Thank you.

silversarina said...

ummi,

nanti kita 'naik' merc carrefour tu sama-sama ye....

nanti nak cari dalam simpanan gambar kawin yang muda belia tu :)



++++++++++++++


zino,

Thank you . Merc class Z pun tak nampak batang hidung nikan pulak class c... berangan jelah daku :)



+++++++++++++++


aiyah nonya,

Thank you... It's been ages that I wanted to make my own cupcakes and I DID IT...

You come to kemaman then I make a tray for you :)


++++++++++++++


hakim dirani,

Terimakasih atas doa anak . salam dari kemaman .


++++++++++++++


princess,

LUPO den dah TUO ni ha....... TQ. Nak cake??? nanti balik boleh buat sendiri mama ajar :)


++++++++++++++


sya,

Terimaksih sya dan terimaksih sebab mengilhamkan idea nak buat cupcakes tu tapi sya punya so neat .


++++++++++++++


cat cat,

thank you. Buka kedai kek depan rumah, tak laku akak makan sendiri, sebulan naik 10kg tokeh kek..hahahah.

kc said...

cantik cadar you!

happy anniversary yg ke 23! 23 dah you kawen yek..hehe

silversarina said...

kc,

salah lah bukan cadar tu...hehehe.

Dah tua dah akak ni :)

maklang said...

sorry..lambat ucap...happy 23rd anniversary...jadinya pertemuan Berkat tu...maknanya...pertemuan dengan darling Rina lah ye...

2 dalam satulah ni...

(hari ni baru boleh lawat2 blog, kat hotel tu guna wireless, lembab betul!)