Saturday, March 15, 2008

15 Mac....salji & kanak-kanak

15 Mac 2007..... musim bunga kian hampir menjelang..namun.. salji turun dengan lebatnya sepanjang pagi di Amman..... saya memang amat suka kepada salji biarpun sejuk menggigil namun saat itulah yang saya selalu nantikan kerana ianya tidak boleh diperolehi di negara sendiri (salji original !! ).





Kanak-kanak yang paling gembira..... sekolah ditutup awal kerana dikhuatiri salji makin lebat dan boleh mengakibatkan jalanraya ditutup. Kesempatan itu diambil oleh mereka untuk bermain salji.





manal.. saya pernah berangan untuk kembali ke amman 10 tahun akan datang bagi 'menyunting' kanak-kanak ini untuk Izzat...hehehehe...sure izzat marah ni...


Saya rindukan saat itu dan saya juga rindukan anak-anak jiran yang sentiasa memenuhi laman rumah kami yang kecil itu untuk bermain dan bergembira.....







kanak-kanak memang gemarkan keseronokan dan keceriaan...


17 comments:

Cat Cat said...

Kak Rina,
This year in Richmond, kita tak rasa salji... Most likely it's not going to snow... Spring is coming so I guess we have to wait for next winter for the snow.

PrinCeSS said...

miss nye kat budak2 tu..
pasni g jordan leh la 'sunting' manal..pastu org sebelah umah untuk i..hehe

silversarina said...

cat cat,

oo ye ke????? mungkin tahun depan lebat snow nya nanti.... spring is around the corner..be happy :)

silversarina said...

princess,

orang sebelah kiri tu...eeeiiii taknak lah dia jadi menantu.. walaupun hensem tapi nampak garang..langsung kena perap kat rumah baru tau..hihihi :P

Ummi said...

Kak Rina mesti miss Amman kan. Comellah manal tu.. mana tau ada rezeki dapat kesana lagi untuk menyunting.. bolehlah nanti cuti winter kat situ kan. he he he

PrinCeSS said...
This comment has been removed by the author.
Neeza Shahril said...

masa tengok snow for the first time, neeza dan kawan kawan jakun habis. kami keluar rumah dah melompat lompat.. hehee.. lebih kurang la.. mat saleh tengok pelik je kat kami. Masa snow betul-betul tebal (sampai peha), kami keluar jugak. ambik gambar la.. buat snow man la.. memang seronok sebab kat malaysia takde.. hehehe

comel manal tu :) memang sesuai sangat dengan izzat.. hehehee...

silversarina said...

ummi,

kalaulah dapat sunting.... hehehe...winter sonata lah :P



neeza,


samalah kita, snow queen... akak pulak memang suka snow , hubby tak suka ... lepas kawin susah sikit nak berguling dalam snow.... tak puas rasa main snow, tiap tahun tak sabar tunggu snow, best kan ...

SoFie NuR said...

i luv snow very much but still x puas lagi main snow walaupun da 4 kali winter...huhu...

MAMAMIA said...

Anak2 saya masih belum ada peluang jumpa snow...

blackpurple @ jowopinter said...

Salam.

Pun lama tak main salji. Selalu main air batu jer. Hehehe!

NJ said...

Nice nostalgic posting kak :D

Kak Elle said...

mmg best kan bermain musim salji..mula2 saya jumpa snow pun jakun macam neeza:)

Puan Rina dah berkenan dgn Manal ye..cepat2 buat booking jgn tak jadi nanti...hehe

nurazzah8 said...

Inaaaaaaaaaaa...... 15 Mac 2007!!
Kali pertama menjejakkan kaki ku dibumi Jordan, bumi para anbiya' ....

saat2 yg tidak boleh kulupakan...

memang beberapa hari sebelum tiba Jordan, Asma' dah cakap temp dah ok,dlm 20 degrees, tak sejuk sgt, dah nak spring.. tapi tetiba..bila I sampai punyalah sejuk... hehehe dah lama kan sejak balik oversea dulu...

silversarina said...

sofie nur,

emmm kalau dah selalu sangat snow, rasa tak best jugak, susah nak bergerak...hihihi...nada jeles :P



mamamia,

nanti ada masa dan rezeki dapatlah main salji tu, mulakan di genting / wonderland dulu... best jugak .



blackpurple,


ais =salji ...salji= ais... kira dah main lah tu..hihi.

silversarina said...

nj,

teringat je kenangan lama yang manis :P


kak elle,


orang nak kata jakun katalahkan, memang jakun sebab first time nampak salji...syoknya ingatkan.

manal, manisnya budak tu, manalah arab nak izzat yang hidung tak mancung tu...hihi.

silversarina said...

nurazzah,

ha ah ye, you sampai jordan masa baru lepas snow... baru je rasakan , setahun dah pertemuan kita .. tengok gambar bunga kat ashabul kahfi tu rasa baru sangat lagi.... sweet :)