Friday, March 28, 2008

Let's compare .......

Thank God It's Friday... here in Kemaman Friday denotes a weekend holiday....

Have nothing actually to blog except for this shopping map.... let's compare !!



16 comments:

Ummi said...

That's normal lah tu kak rina.. ummi pun camtu jugak he he he..alhamdulillah semenjak byk responsibility ni dah tak macam tu lagi.. ya ke?

silversarina said...

ummi,

orang lelaki bab shopping ni kalau nak beli satu barang memang akan tetap dengan satu barang, kalau kitalah, satu jadi 7/8/10 barang ... selagi ada duit dalam purse rasa tak puas kalau tak habis.. I lah tu..hehehe... sekarang ni macam kata you kurang kemaruk shopping dah.... :(

ZLAA said...

Kak Silver,

How true.. Itu yang boring kalau shopping cik abang ikut. Sampai saja kat shopping mall, bila kita nak belek-belek sikit, mula-lah, "Sebenarnya ni nak beli apa?". Mahu 'temper' dibuatnya.., eee..boring.

I love lagu2 Air Supply. Masa sekolah ada seorang Chinese guy, every time concert sekolah mesti petik gitar dan nyanyi lagu2 air Supply nih.. Crush jugak-lah. Hi..hi..

Kak Lady said...

Hahaha...biasalah tu...tapi selalunya hubby kak lady tak bagi kak lady lepas sendiri...sebab nanti melebehi budget dia...so dia eskot sampai abis shopping

Kak Elle said...

COMMON LER KAUM HAWA AKAN SINGGAH EVERY SHOPS KAN?

kekadang i buat mcm tu juga just get I am there for and go.

Neeza Shahril said...

Masa belum kahwin and masa anak baru sorang, neeza memang cam tu. Sebab tu neeza suka shopping sorang-sorang. Kalau pergi dengan husband, memang tak tahan tengok muka dia yang mencuka sebab penat tunggu. Selalu kalau nak beli kasut lah. Masuk lebih pada 10 kedai, last last 1 pun tak berkenan. Kalau husband ada, sampai kedai yang ke3, dia akan kata, haaaa... cantik dah.. cantik tu.. sesuai dah.. padahal tak pun.. dia cakap gitu sebab dah tak larat nak berjalan..

Sekarang ni, neeza suka gak tapi lebih window shopping je lah.. kalau nak beli pun, beli yang perlu aje. Tapi bab pusing merata hala tu, masih tak boleh buang lagi.. hehehe.. tapi kena cari masa yang sesuai la nak buat gitu. Kat S@udi, definitely cannot.. sebab sah sah kena keluar dgn husband kan... huhuuuu...

silversarina said...

zlaa,

akak lebih selesa shopping sorang sebab kalau bos ada dekat, nak memilih pun jadi tak berapa tau, takut dia resah tunggu... sekarang ni memang bebas nak shopping sendiri tapi taktau nak beli apa dah ... dah tua ni kurang daya tarikan pada benda2 yang tak berkenaan, barang yang ada kat rumah ni pun kalau boleh nak dikurangkan.


Air Supply my faberet jugak masa sekolah dulu sebab abang yang suka pasang kaset diaorang , kalau pasang kat dapur masa basuh pinggan macam nak pecah dapur dibuatnya, punyalah menghayati lagu2 air supply ni.. kisah muda remaja dulu ..hihihi.

silversarina said...

kak lady,

adakalanya my hubby macam lepas je I shoping sendiri sebab dia malas nak jadi pak pacak tunggu ... pelik kan memang lelaki ni tak suka shopping.. sifat semulajadi kot.



kak elle,

bila duit ada memang nak shopping je kita ni wanita, nikmatnya kalau dapat shopping sakan. dulu I selalu berangan nak jadi macam Raja-raja ( nama I raja dah tapi tak sama raja yang duduk istana...hihi )... shopping sakan sampai ke LOndon, Paris, Milan sebagainya... fikir balik nak buat apa membazir... yelah sebab I bukan raja...hehehe.

silversarina said...

neeza,

kat sudi tak bebas jalan sendiri ke ????

memang masa tak de anak seronok shopping bila dah beranak-pinak kalau shopping pun mesti beli barang anak-anak jugak... lepas tu nak concentrate punyalah payah sebab bebudak buat hal, berlari lah, anak akak pernah berenang atas lantai shopping compleks... haaa tak malu ke dibuatnya.. sekarang bila dah tua adalah duit sikit dan masa senggang memang ada. tapi daya membeli dah tak berapa ada, mungkin banyak barang dah ada, tak perlu sangat dah...

Mama Rock said...

same like me when looking for something in isetan, satu klcc tu round dulu :)

Cat Cat said...

I never shop with man... They can stay at home. Haha!

zino said...

cerita pasal soping ni memang feberet mem.. kalau sekali dia kluar tu.. tak payah cakap la.. mesti ada benda yg di bawa balik.. hehe

k-riey said...

salam.
lamanya tak jenguk sini.
pasal entri lepas, saya sokong.
bagi saya pun, di tempat orang ni sekadar cari pengalaman.
macam mana sekalipun negara tanah air tercinta Malaysia tetap di hati.
lain orang lain cara dan pemikiran, tak gitu.

silversarina said...

mama rock,

rasa tak puas kalau tak round dulu kan.... nasib badan duduk kampung ni... jimat jugak duit I..hihi.



cat cat,

before that .." gimme the money, take good care of the girls honey ".. baru enjoy shopping.. :P



zino,

kalau mem tu memang sama jelah habitnya.. soping tak kenal penat.. anak I pernah kata , mama kalau nampak handbags hidup semula walaupun awalnya dah lembik .. heheh.


k-riey,

Bonjour !! ramai jugak malaysians yang terus kerja di luar negara lepas tamat belajar.. tapi rindu ke kampung tak dapat ditahan, mesti nak jengok jugak famili di tanahair...

balik KT jemputlah jengok makcik di kemaman.

Neeza Shahril said...

hehehee...anak kak Rina berenang atas lantai shopping complex? macam familiar aje... anak neeza pun pernah buat gitu. memang rasa cam nak lari dan tak nak mengaku tu anak sendiri. Tapi, takkanlah kot kan.. terpaksa lah pujuk dia.. suruh bangun.. aduhaaaii hehee..

kat Saudi, perempuan tak boleh keluar tanpa muhrim - sorang2 memang tak boleh langsung. Kalau keuar jugak dan apa apa jadi, nanti kita yang kena... Jadi, kena lah pergi dengan husband. Boleh aje nak pergi dengan kawan perempuan lain tapi kat tempat neeza ni public transportation payah sikit. Nak naik cab sorang2 tak berani...

silversarina said...

neeza,

kalau di jordan biasa je pompuan jalan sendiri dan naik cab sorang2, tapi kalau anak dara tak digalakkan jalan sorang-sorang , yelah takut apa2 terjadi payah pulak halnya.