Wednesday, February 27, 2008

Usia Bukan Ukuran............

Mampukah dia dengan usia dan kudratnya ?????

Klik di sini untuk mengetahui kisahnya....

Setelah membacanya , apa pandangan anda ???????

18 comments:

Luna said...

dia berani, harapan dan niat beliau cukup tulus. sebenarnya apa yg dia ckp tu mmg betul, cuma dia serba kekurangan utk meraih sokongan. sbg pengundi yg rasional, kita hanya memilih pd yg kita yakin mampu dr segi fizikal dan spiritual.

mama ranggie said...

kagum dgn semangat die...

tp apalah kuasa kite...

Neeza Shahril said...

kesian kat dia.. sampai macam tu sekali. dia dah tak percaya pada mana mana parti lah tu. sebab tu dia nak bertanding atas parti bebas. Betul jugak, nasib nya tak terbela... sape lah parti yang memerintah kat situ kan.. hmmm.. sendiri mahu ingat laaa.. kera di hutan disusukan, anak di rumah kelaparan.. kak Rina, mengundi tau.. neeza tolong doakan aje :)

simah said...

the one in need is the best representative to lead...sebab tok tu hanya ada diri dan suara utk tarik vote..


tapi kalau kita tengok logic la kan...dengan tak cukup duit utk berkempen... tak ada duit utk rasuah orang ramai...tak cukup tenaga nak pi sana sini...(dengan basikal takat mana la dia boleh pi kan?)...memang susah dia nak menang...


tapi kan... dengan tok ni masuk bertanding......walaupun dia tak menang..sekurang kurangnya pandangan dia dah tersebar melalui media semasa di waktu ini..saya kagun dengan tok ni..

pB said...

Insyaallah ,

kalau niat dia suci bersih , ALLAH akan tolong TOK

silversarina said...

luna,

Tak sangka dia sanggup bertanding. Nak menang tu memang takkanlah.. apapun dia ada jugak misi sendiri.


mama ranggie,

macam tak percaya je akak bila dapat tau ada Tok yang bertanding.


neeza,

Tegas Tok ni, tetap nak bertanding jugak. Orang ramai yang terkejut tiba-tiba je a da Tok yang turut bertanding.

Akak dah buat keputusan untuk keluar mengundi nanti :)

cikMilah said...

Saya kagum. Semangatnya tinggi.
Selebihnya, saya amat kasihan....hidupnya tak seberapa.
Dia juga mampu menimbulkan masalah akar umbi yang orang lain tak nampak.
PS: tengok gambar dia dengan YB Muhammad Sabu, nampak muka Mat Sabu macam guilty concious jer waktu beliau tenung muka Tok ni..

silversarina said...

simah,

First time dalam sejarah rasanya orang yang kurang kemampuan dari segi material dan tubuh badan masuk bertanding. Macam kata simah, at least suara dia orang dengar jugak...takut lepas ni langsung tak dapat dah duit bantuan kebajikan bulanan tu...sian Tok.. tapi oklah dia jual songket , adalah income dia .



pb,

entahlah nak kata , kalau menang pun... ish tak kena nak kata... harap Tok sihat cukuplah..tapi tak de yang mustahil .

silversarina said...

cikmilah,

tulah bertanding dengan top gun pulak tu... tapi Tok ni memang nekad niat dia nak bertanding, tak dengar pulak dia tarik diri...

Pi Bani said...

I admire her spirit, tapi dok wondering juga mana dia fork out RM10,000 for the deposit sedangkan dia sendiri dapat bantuan kebajikan? Ada sponsor ke? Atau dari simpanan dia sendiri?

Apa-apa pun, memang I tabik spring lah kat Tok ni...

silversarina said...

Pi Bani,

I pun tertanya-tanya mana dia dapat duit untuk deposit, mungkin ada sponsor atau mungkin duit kebajikan tu..kalau kalah teruk, habislah deposit tu.. memang kuat semangat betul Tok ni.

Ummi said...

tak sangka kan..yalah dia nak membela diri dia..

Kak Lady said...

Kesian bila membaca harapannya yang mulia tu...tapi...kalau difikirkan kemampuan dan kudrat yang ada pada dia sekarang...kita cuma mampu melihat...

ADIEJIN said...

Dia patut masuk parti undak ler..mesti menang.

silversarina said...

ummi,

Walaupun dah lanjut usia dia amat prihatin dengan keadaan negeri Terengganu yang padanya akan terjual kepada orang luar.... ingat jugak dia impak kepada generasi akan datang, bagus jugak Tok ni.


kak lady,

macam tulah , kita hanya mampu melihat , kalau I sendiri pun takkan undi Tok ni .... apapun I respect her desicion.


adiejin,

Ke parti PUNDAK yang sponsor Tok untuk bertanding .. hehehe.

Kak Elle said...

Harapan kemenangan mungkin tipis but she makes a good role model for the younger generations:)

silversarina said...

kak elle,

Ha ah betul tu akak, kita orang muda pun tak sanggup nak bertanding dan suarakan hajat kita yang tak kesampaian.

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!