Monday, April 14, 2008

Elementary / Genius ??????

Akhir-akhir ini saya dapati banyak juga blog yang letakkan 'certificate' blog level di blog mereka. Saya pun ambik sikit masa masuk website ini saja nak main-main cek level blog saya.

Nak tau apa yang saya dapati ????

Blog saya loveujordan dibaginya hanya elementary level.... penat saya mengarang dan manaip pelbagai pengalaman , tahap sekolah rendah yang saya dapat..huhuhu.... maknanya pembaca pun samalah , tahap sekolah rendah.....untuk blog silversarina ini saya diberi college/undergrad level.... okaylah sikit dari elementary level.... saya cek pulak blog maya .. dia punya genius level...fuhhhhh lawan tokeh betul anak I ni.... rasa macam senang je nak faham blog dia, tak perlu jadi genius pun boleh faham.....untuk sofie pulak.. high school level...elok lah dari elementary loveujordan saya...

Cubalah tengok blog anda level pembaca macamana... mesti ramai yang kecewa dan tak kurang jugak yang akan perasan.... hahahaha.... tapi kalau elementary bermakna ramai orang yang senang baca sebab mudah difahami...


Selamat memulakan minggu baru anda dengan senyuman manis .....

27 comments:

yusztiey said...

salam...
kita dah buat dapat markah hich schoolll...entah aper222...tak cayerrrr22..kita tak pandai menulis cam kak rina ...tabik k.rina puyer blog..

Cat Cat said...

Fuyoo Kak Rina,
Cath punya blog High School aje yang paham... Ini macam kalu, kena tukar jalan cerita wei, kasi elementary punya orang paham jugak... :)

maklang said...

macamana pulak dia nak grade cakap melayu...bohong je tu!

umie@kakyong said...

Hehehe.. dia paham ke kalau kita cakap melayu?? musykil juga kan.... umie pun dapt level high scool ... yo la yu...seronok2 je kan Rina...

silversarina said...

yusztiey,

High school tu tinggilah sikit dari elementary ... jadi bahan ujikaji pulak blog kite ye... hihihi.



cat cat,

elementary satu dunia boleh faham.... lagi best... bagi jadi genius entah berapa orang je yang faham....hahahah.



maklang,

Tulah , saja nak cari bahan lucu di pagi Isnin... semua bahasa di faham tu :)



umie@kakyong,

ha ah saja nak seronok2 .. memang I gelak je tengok grade blog yang ternama dan bahas tinggi pun ada yang grade rendah... entah sapa yang punya website karut ni :P

nurazzah8 said...

hehehe...I dapat college(Undergrad level)... I pun mushkil mcmn dia rating... mcmn dia paham Bahasa Melayu? mmg lah ada bahasa Inggeris sikit2 ...
agaknya kalau 100% dlm bahasa melayu dia tak faham terus dpt genius level... hehehe

nurazzah8 said...

silversarina,
confirm! I tahu blog penghunisahara tak byk bahasa Inggeris, byk bahasa melayu dan Arab... bila test...hahaha...blog penghunisahara dapat GENIUS level!

silversarina said...

nurazzah,

hahahah.... sempat jugak cek blog orang ekkk... mesti ada kriteria yang dia' je tau untuk dapatkan genius...

I cek blog drkhir and alirustam... genius keduanya.... nak lunch lah, tak nak cek blog dah... hahahahahaha.

Kak Lady said...

Rina akak dpt...Junior High School level...heheheh...adoi...blog caya ke? Mcm Maklang cakap...dia pun tak paham bahasa melayu... hehehe

babazahra' said...

hehe saya pun dapat genius. patut lah x ramai orang baca, sebab x paham. lepas nie nak tulis ikut loghat pulak lah.

suweileh family said...

Askm

lama tak menyapa.
bagus gak entry ni. nk tau blog I. Fuyo...sama ngan Maya punya.

CikguZue said...

cuba2 gak...camne dpt genius ntah. padahal byk pasal makan je. ke sbb guna byk bahasa, termasuk bahasa Jawa...hehehhe
tapi k.rina punye blog best..suka lepak kat sini.

mama said...

haahhaha i takde blog la tak dapat nak kongsi cerita ngan kak ina n de gang.

apa2 pun selamat menulis blog... saya mesti singgah di blog kak ina tiap hari punya.

Neeza Shahril said...

Neeza punya elementary.. sama la macam writernya.. macam budak2 heheheee..

tapi, cepatnya dia rate.. tak sampai 2 second. sabar aje diorang ni heheheee..

sya said...

eh my blog sama ngan Rina punya.. colegge/undergrad.. kira ok le

Kak Elle said...

saya belum cuba lagi...bloghop dulu

Ajzie said...

Kak Rina .. saya pula dpt Genius.. adoiiiiii. Yeker idak nih? Boleh ker depa buat gradding kalau saya 99.8% guna Bahasa Malaysia..hihihi

silversarina said...

kak lady,

Seronok jugak sekali sekala main benda2 grading ni.. memandai je 'dia' tu bagi grades kat kite.... bahasa kita pun dia tak faham..hehehe..



babazahra',

hahahaha... tulah bahasa tinggi sangat , hanya genius macam einstein je bolah baca your blog... akak tak layak...sian akak..



suweileh family,

salam ...lama nya menyepi dan menyendiri..harap dah pulih dari 'penyakit' tu..

wah dah lama menyepi masih maintain 'kegeniusannya'..cool babe !!

salam pada chef ye...

silversarina said...

cikguzue,

cikgu mesti genius.... akak bekas cikgu tu yang level rendah tu...huhuhu.



mama,

tak aci ni..kena tulis blog jugak bagi akak baca and komen pulak..cepatlah start kan blog tu :P



neeza,

agak nya sapalah ang CIKGU BESAR yang bagi grade kat blog kita ye... macam mahir dan kenal sangat kita ,sekelip mata je dah kuar grades..hehehehe.

silversarina said...

sya,

samalah kita .... kira budak2 U bolehlah faham blog kita dan adalah tu kriteria rahsia yang buatkan grade kita sama :)



kak elle,


saja main-main je... just for fun... padahal ikut kitalah nak tulis blog macamana..kita yang punya blog..hihihi.... cek akak jangan tak cek...



ajzie,


Terima aja..dah 'dia' kata genius, geniuslah tu... akak kena kurangkan masuk blog ajzie sebab akak punya level rendah....huhuhu.

MULAN said...

he he.. buley caya ke? lepas ni kita tulis bahasa urdu ka, hindi ka...

ummu asiah said...

Ha..ha..awal-awal pagi ni buat saya senyum sendiri..blog yang baru saya aktifkan beberapa hari dapat GENIUS..reading level!!!..boleh bilang dengan sebelah tangan saja berapa orang yang baca..

Memang kelakar.....macam kata neeza..few seconds je diambil utk buat rating..biar betul....

silversarina said...

mulan,

you punya genius jegak ke ??? kena tulis bahasa vietnam ... 'dia' ni tak kira, semua bahasa dia faham...hihi.



mama asiah,

Tahniah!! your blog pada I memang genius, tak payah 'dia' rate pun memang patut genius ... tulah bila reting genius, kat sini tak ramai yang genius .. so masih kurang pengunjung.. kena tukar jadi elementary baru berduyun orang boleh baca... hehehehe.

Ikhlas ni... kalau blog content diambil kira, your blog memang rating genius... tabik buat you.

ummu al hanafi said...

kak rina..

actually, who got genius level like mine means..

orang tahap genius baru faham
orang x genius mmg tak paham.
means..

memang blog I tu orang tak faham. mungkin juga sebab I write in our ibunda language.. so, the system langsung tak paham..
keh keh keh keh

setuju tak kak rina?
:)

*so, jgn ler kecewa pd yg tak dapat TAHAP GENIUS tu.. lagi rendah sebenarnya lagi bagus your languange and your writing style

mama said...

salam...

bukan tak mau buat blog tapi biat masa ni takde masa la kak, saya kerja bukan macam akak duduk rumah pun kayo hehhehehh
cukup lah hubby sorang yang ada blog.. saya takut kalau ada blog nanti tak ter update plak.

silversarina said...

ummu al hanafi,

Tak merasa lagi nak dapat blog genius..huhuhu.. cek balik hari ni dah berubah pulak rating... macam2lah website ni...




mama,

Ehhhh akak dan beberapa orang bloggers je yang surirumah , yang lain semua bloggers yang kerja ... buat lah blog , tak perlu update daily... best jugak nak baca cerita mama ...

mama said...

kak ina,
insyallah mungkin satu hari nanti saya buat la kalau ada masa. buat masa ni tak berkesempatan lagi.

seawal 650 pagi saya dah kuar rumah ke sekolah.. dalam dua petang baru sampai rumah semula itu pun kalau takde meeting atau koko lah.

di rumah sibuk jadi suri rumah la plak.... hehhhehehh sabar ye kak ina.