Wednesday, April 9, 2008

oopppsssss......Saya juga BERMADU....

Mungkin tak siapa sangka bahawa saya yang sedikit kurang senang dengan lelaki berkahwin lebih dari satu atau dengan kata lain wanita bermadu..... kali ini biarlah saya pecahkan rahsia kehidupan saya..... saya juga bermadu..telah 3 tahun saya bermadu....

Saya tidak pernah menceritakannya kepada sesiapa berkenaan madu saya , cuma anak-anak dan keluarga terdekat yang tahu itupun mereka tidak juga mengenali madu saya secara terperinci .

Kali ini saya ingin ceritakan siapa madu saya dan biar bloggers yang menilai nya......

Madu saya , AD berasal dari timur tengah, kan suami saya bekerja di sana , jadi dia akhirnya kecundang dengan kecantikan dan kejelitaan AD dengan matanya yang bulat dan sinar matanya sentiasa berkaca-kaca , hidung tak payah katalah, mancung nya mak ooi.. pendek kata dari segi fizikal memang madu yang mengancam. Bila kata arab memang ramai yang berharta, begitu juga madu saya, diktakan keluarga AD punya harta berbillion dirham , jauh lebih berharta dari saya dan suami, saya tak pasti tapi saya buat andaian bahawa suami saya terpikat dengan madu saya sebab harta...bukan mungkin tapi itu saya pasti benar... kalau tak takkan dia sanggup madukan saya dengan AD. Saya tahu ini benar kerana setiap kali giliran saya , suami saya akan bawa pulang hadiah-hadiah mewah dari AD untuk saya dan anak-anak. Itu bab harta, AD memang arab kaya... AD tidak cerewet dan saya tidak pernah membawa masalah pada kami semua... cuma yang saya kadang-kadang tak puas hati ialah AD terlalu demanding dari segi giliran suami bersamanya. Setakat ini AD yang tetapkan giliran untuknya di sana..... 35 hari di sana, 28 hari sahaja untuk saya di sini dan rotation tu kadangkala berubah tapi apa yang pasti giliran suami bersamanya lebih dari suami bersama saya. Suami saya terpaksa mengalah dengan madu saya , yelah dahlah AD cantik, kaya dan bagi serba serbi sampai tiket flight baliknak penuhkan giliran saya pun AD yang bayar, manalah tak cair suami saya dibuatnya....


Alhamdulillah madu saya tidak punya hati dan jiwa...

ADGAS....Abu Dhabi Gas adalah madu saya..... sebuah syarikat nun jauh di timur tengah yang saya juga menumpang kasih....

Itulah AD madu arab saya... siapa kata hidup bermadu susah dan perit...adakalanya bermadu memang lebih manis dari madu ........Amacam, nak bermadu tak, wahai rakan perempuan ku ??



kalau faham , fahamlah, kalau tak faham, buat-buat faham jelah....idea karut saya di pagi ni....

37 comments:

Cat Cat said...

Cis Kak Rina.. Mati-mati Cath ingat Kak Rina betul-betul ada madu... Tipah tertipu... Ha ha!

suealeen said...

kita dah agak dah AD tu mungkin abu dhabi..hehehe... setakat ni suami saya belum lagi nak 'kawen' dengan orang luar negara, kita yang teringin sangat nak madukan dia tapi dia tak kata apa.. ok pun idak, tak nak pun tak kata.. huh

Ajzie said...

hahahhaha.. punya laaaaa nervous baca rasa mcm nak sms akak aje masa baca setiap ayat yg ditulih.... Betul ker? Mcm tak caya ajeeee.. Hahahha baca perengaan yg terakhirrrr.. Tipah tertipu bangggggg... hahahahha. Pandai kak rina nih...


salam n take care

OndeOnde said...

KAAAAK RINAAAAAAAA!!!!!!!
TIPAH TERTIPU NI!!!!!!!!!!!

Ya Allah kak! mati-mati kita ingat betoi!!!

naik semput baca sebab dok imagine eiiiii camana akak menahan gelodak jiwa bermadu..chesssss!

lain kali kita gi kemamang kita tuntut akak belanja! hehehehe..

silversarina said...

cat cat,

Pagi yang indah disulami dengan jeritan .."Tipah Tertipu"... hehehe...I gotcha !!


suealeen,

Wah bijak meneka... nak bermadu ???
Bahaya ni...dapat yang ada hati dan jiwa baru tau....hahahaha.


ajzie,

nasib baik hp akak dalam beg kat depan, kalau bunyi pun tak dengar sebab tadi busy di dapur... sian kan akak bermadu kan ...:P



ondeonde,

Sorang lagi tertipu... janganlah jadi betul pulak akak bermadu.... tak rela...

mailah kita belanja otak-otak je... belum giliran akak , so tak de hadiah dari madu...hihihi.

suealeen said...

kita nak madukan dia ada la kak rina oii.. kita pernah cakap kat dia, kalau tak kawen mungkin kita dah kerja kat dubai sekarang ni.. hahaha

pB said...

salam Kak Ina



pB dah nak angkat tangan dah ni , sebab nak tabik spring roll pada akak sebab rela bermadu dan sanggup berterus terang ..







tak pasal pasal pagi ni dah kena kelentong



cayalah akak nie


28 hari tu mmg dok umah jer ker?
atau kena masuk ofis gak kat sini??

ZLAA said...

Salam. Jangan main-main kak Rina...karang bermadu betul nanti.., jangan marah..

Kak Elle said...

hahaha.....buat saya suspense aje lah you ni...kalau ye pun jgn lah mengarut mcm ni lagi ye takut saya kena heart attack sorang2 di sick bay.....hehehe

tapikan madu you ni mmg best!!!

zareda said...

Kak rina
Mula mula faham, pastu tak faham.. last sekali baru faham.. heheh

Tapi kan, bermadu dengan kerjaya suami tak sama dengan bermadu dengan perempuan lain.. tak sama .. tak sama... especially bila kita bayangkan.. eiii tak rela you..

tapi kalau betul dapat madu kaya raya.. boleh juga tumpang senang kan..

silversarina said...

suealeen,

macam tu pulak, terbalik... nakal betul kita ni kan...




bp,

Belu, kiat lagi hti ni nak berkongsi kasih...

28 hari tu memang giliran rumah akak, pejabat tak kacau, dia bagi gaji je walaupun duduk rumah... biasa memang camtu pakej keje kat negara arab sebab tak bawak family.

silversarina said...

zlaa,

kira madu dengan pejabat oklah, janganlah madu dengan sama spesies... mintak dijauhkan...



kak elle,

kakak nurse pun terkejut... saja je nak hilangkan rindu kat darling... dari semalam rasa rindu pulak... ubat rindu ada tak akak nurse ???? nak lepak kat sick bay kat akak jauh sangat...huuhuhu.



zareda,

okay ke bermadu dengan madu kaya ??? lagi akak takut, nanti darling duduk sana je, tak balik-balik sebab goyang kaki dengan si kaya tu... senang kira biarlah kita sorang je isteri dia, dia senang kita lagi senang :)

babazahra' said...

hehe, kang jadik betul-betul kang kak cemana? okay?

saya x setuju sangat dengan poligami ni, geli lah, lagi pun banyak yang negatifnya yang saya dah tengok.

Raden Galoh said...

Fuh! (Lap peluh kat dahi)
Akak ni buat suspen betullah...saya mati2 ingat madu yang ITU...

Yang penting AD tiada jiwa kak...

Pandai akak buat suspen eh?

Ummi said...

Ummi dah agak dah bila nampak AD tu.. nasib baik tipah tak tertipu he he he..

Neeza Shahril said...

seriously Kak Rina, berdebar neeza masa memula baca entry Kak Rina ni.. lepas tu baca lagi.. tak sabar ni.. terus scroll ke bawah dulu.. hahaha!!! lepas tu baru baca balik satu satu.. kihkihkihhh... sabar ajeee.. kalau cam tu, neeza pun bermadu jugak dulu sekejap.. tapi kini madu tu baik.. siang aje dia guna.. malam, neeza punya!! heheee...

umie@kakyong said...

Rina..
hehehehe.. mula2 tu baca agak serious juga la.... tapi lepas tu umie dok gelak sorang2.... hihihi macam beriya2 je la Rina ni...

CikguZue said...

alahai...suspen,je...
jgn sebut2 kak...takut bermadu betul2 nanti...hehehhe

NBK466 said...

Susah nak jumpa wanita yg SUKA dimadukan...sepertimana sukarnya nak jumpa lelaki yg TAK SUKA bermadu...

Mama Rock said...

adoi!!! tak terkata-kata diri ku :) LOL!

silversarina said...

babazahra',

Tak nak.. ni madu lain tau...

Aokkk , ada jugak lelaki yang tak nak memadukan .. heheheh.



raden galoh,

Nasib baik AD tak de jiwa dan perasaan... naya akak.. otak katun di pagi hari :P



ummi,

you mesti dah mahir... atkleh tertipu :)

ummu al hanafi said...

hahahahhaha!!!!
kak rina memang lah!!
terkezut I tau pepagi buta kat sini bc entry u

nasib kita samalah kak rina, I pun sama 4tahun dulu lah..

now, I ikut jer husband I gi memana pun...

kweng kweng kweng

silversarina said...

neeza,

Neeza kira amat beruntung, berkongsi kasih dengan adilnya..hehe.



umie,

saja nak bercerita di pagi hari.. ada juga orang yang bersimpati.



cikguzue,

tak nak sebut dah... eeeiiiii.. tak nak....


nbk466,

Betul tu, fitrah manusia begitulah.


mama rock,

katakan TAK NAK dimadukan....

silversarina said...

ummu al hanafi,


haaa ada gang akak.... setakat ni tak nak ikut lagi.. ..mungkin nanti ikut , nak ekk kat madu.. hihihi.

mama said...

hampeh mati2 saya ingat betul tadi.
kak ina teringin ke nak bermadu?
jangan kak ina... walau pun madu tu pada dasarnya manis sampai orang kara boleh dapat payung emas, tapi hakikatnya madu itu pahit bak hempedu....

silversarina said...

mama,

Buat masa ni tak rela dimadu ... suami pun sama , katanya ,"tak rela memadukan .. yang sorang ni pun susah nak didik.... " ... akak ni masih banyak yang darling kena ajar...

YuszTieY said...

salamm...
suspen tolll la kak rina...tak dan habis baca terus tarik perenggan bawah...hahahaaa...kena tipu daaa

silversarina said...

yuzstiey,

tau dah nak kena tipu ye... tak buat dah... takut termadu pulak...

mama said...

sama la kita kak ina, hubby saya kata poligami takde dalam kamus hidup dia. saya percaya cakap dia tu...

dah hampir sepuluh tahun kami bernikah alhamdulillah saya tengok dia tak ubah macam dia yang baru kenal dulu.

bagi saya bercinta dengan hubby sampai bila-bila camtu jugak dengan dia...

yang berubahnya dia dari mula kami kenal cuma perut dia je bertambah naik hehehhehehhe

payah nak kontrol makan.

jabishah said...

Am blog hopping & accidentally hopped on ur "Tipah Tertipu" entry. Hahaha!

cikgu panji said...

semput baca n3 ni dan lebih semput bila sedar diri tertipu...alahai kak rina!!

silversarina said...

jabishah,

Hahaha... first time pun dah tipah tertipu ye.... thanks for mencari tipah tertipu... have a nice day !



cikgu panji,

Tarik nafas....lepas nafas.... lega bukan madu sebenar... akak tak tipu ekk :P

kakLuna said...

adoi kak Rina....luruh jantung saya tau...dah le entry2 lps psl kawan akak yg N tu..masih lum lupa lagi kisahnya...ni akak pulak buat pengakuan berani. hehehe..

silversarina said...

kak luna,

suspen... usah risau dik.... akak masih belum bersedia bermadu..hihi.

kaklong said...

wahhhh.....kene tipu jugak!!! serious nisa terpikir "apa punye laki la kawen sebab harta, kesian dua2 bini", rupe2nye, cheyh. hehehehehehhehehe =) all the best in your life! ^_^

D said...

kak rina,
better late than never - banyak betul entry saya ketinggalan nih! Masa saya mula baca entry ni, ingat betul. Tapi belum sempat jauh, dah dapat hidu ni cerita karut! HaHa. Pada dasarnya, poligami dibenarkan dalam Islam tapi hanya yang kental dapat melaluinya dengan penuh keredhaan. Suami kita memang terlalu kita sayangi, tetapi semuanya pinjaman Illahi. Only now do I appreciate the wonders of Allah - I was wrong to say that the late Mr D was mine. He belongs to Allah. The same goes to polygamy - it humbles each woman actually. Having said that, of course, minta jauh la dari dugaan ini!!! LOL!

mad.redo1 said...

sahabat baik mad redo1 yang duduk di Bakau Tinggi baru saja balik mengambil anak-isteri untuk tinggal bersamanya di Qatar... tak sanggup nak memadukan buah hatinya itu kot... hehehe...