Saturday, April 26, 2008

IZZAT, IZZAT, IZZAT..HIJAU,HIJAU,HIJAU !!

Hi there,

I just wanna share my excitement being in the mini stadium yesterday, watching my son took part in his school's sports day.. well, he didn't have a chance to show his running talent in Jordan .





What else can I say ......... Alhamdulillah, he is my son with running skill in his blood... wonder whose blood it is.... just a little bit of my darling's, I guess !




Mimi was izzat's number 1 supporter .... she screamed out loud whenever Izzat started his run...





mimi the cheerleader....... most daddies sat on the right wing...we were on the left wing..

"Izzat, Izzat, Izzat.... hijau, hijau..hijau ".. she didn't stop cheering ....

discus throw ...last wednesday


Izzat was leading... but... 2nd at the finishing line...luckily, both were from Omar Mokhtar...



I was also calling Izzat' s name and with the big stadium and not many daddies around , I was enjoying myself laughing , cheering and shouting... I sat beside my friend who also came without the hubby ( out station as always ), her son was in blue team ( Hassan al Banna ) and izzat was green ( house of Omar Mohktar, Lion of The Desert ) .. so... the blue and green's mommies really had fun yesterday.





These were the results :


200m ....2nd....he almost won...
4x200m.... 2nd.
4x400 ...3rd.
cross country...3rd.
discus throw....1st .



It was a very touching moment when Izzat's name was called a few times during the prize-giving ceremony... I never thought he would excel in sports because all this while all I know he's always the best in academic.....








Congratulations !!








Writing this entry I feel like 'angkat bakul' about my son... well.... we should show our satisfaction and appreciation for what we've achieved ... but, remember this......all achievement is from The Almighty Allah , The Most Merciful.




Cycling home from the stadium , Izzat came home a bit late, almost for Jumaat prayer...... he was cycling when his leg cramped, he stopped and sat on the side of the road and luckily a motorcyclist dropped by to help him ......




Alhamdulillah he is all fine now and I was so exhausted yesterday........

Well.. I won the 'best cheer leader award ' .........

24 comments:

Cat Cat said...

Congrats to Izzat, Kak Rina... Keep up with the good work.. Nanti boleh wakil daerah, then negeri and then represent Malaysia pulak... I had a friend dulu2, memang macam Izzat, very interested in running. Last2 wakil daerah & negeri but didn't make it to represent Malaysia.

ummu asiah said...

Tahniah...tahniah...Alhamulillah, to both mother and son as well as to the young cheerleader..

Alhamdulillah..Izzat excel in both academic and sports..and mesti juga dalam akhlak diri sendiri..senang hati mak n ayah.

Balik rumah mesti penat sesangat kan..ohh..anak-anak kita dalam rangkaian sekolah yang sama lah ye.

Kak Elle said...

tahniah..tahniah..tahniah...mak nya yg happy sokmo ni kan?...hahaha

bagus excell both in academic and sports...kira2 all rounder lah.

cheerleader penat agak smlman ye:)

ummi365 said...

eh eh dah handsomelah cik abang sorang ni... well done izzat.

CikguZue said...

tahniah kak rina punye anak berbakat dan bijak pandai jugak...

maklang said...

maklang kalau tengok sukan pun suka jerit2..seronokkan!

SoFie NuR said...

fuyooooooo...kuat gak lari izzat ni ek..huhu....congrats2..

arini ade family day kat cni...sukaneka...

PrinCeSS said...

congrats..!! eh balik nanti suh die lumba lari ngan i la plak..hehe

silversarina said...

cat cat,

Thanks... Izzat ni setakat sekolah aja... akak pun tak galakkan sangat sebab time and energy consuming, bila dah letih, nak buat revision payah, ngantuk mata .



ummu asiah,


Thank you , itulah yang selalu doa agar diberi akhlak mulia pada anak-anak.

Al amin kemaman baru ada bangunan baru yang besar dan tahun ni baru ada form 4 ,sebelum ni ke Hira' dan Hidayah ... so InsyaAllah Izzat kekal di sini hingga Form 5 nanti.



kak elle,

Tu yang tak sangka dia pandai sport sebab selama ni dia hanya score dalam pelajaran... alhamdulillah kalau boleh maintain kedua2 nya.



ummi365,

Dah makin gelap sebab selalu berpanas.... kuat sebab minum air tenaga dan diet sokmo :)

silversarina said...

cikguzue,

Alhamdulillah , semuanya dari Allah juga.



maklang,

I kalau ada pakcik2 dekat situ segan juga nak jerit.. semalam memang jerit sakan ,dahlah nampak jelas dia berlari sebab I duduk atas kat stadium tu :)



sofie,

memang handal dah sekarang ... jaga bodi babe !!


princess,

alamatnya tertinggal lah sang puteri yang ' kuat ' tu...hehehe.

ZLAA said...

Tahniah. Bestnya sukan. Lama tak tengok anak-anak bersukan. By the way, siapa yang bagi hadiah pada Izzat tu. Rasa macam kenal.

Neeza Shahril said...

terharu pulak baca entry kak Rina ni.. kalau neeza jadi kak Rina pun, Neeza will be the best cheer leader jugak, especially sebab neeza memang takde talent in sports, macam kak Rina..

Congrats to Izzat.. way to go!!! lepas ni, practise lagi for peringkat negeri pulak.. then kebangsaan.. tak mustahil tu!!

D said...

HeHeHe... don't worry about the 'angkat bakul' scenario! Ibu mana yang tak buat cam tu, kak rina? Tahnaih Izzat - may the best be for you always. Tahniah juga untuk ibunya yang sentiasa mendoakan kecemerlangan anak-anak.

silversarina said...

zlaa,

best bila hari sukan sebab boleh enjoy menjerit..

itu suami pengetua al amin.. tak ingat nama apa tapi junior my hubby di sains NS , petronas staff dan dia study dan kawin di US, isteri dia Puan Ainon.. tak ingat US kat mana... mungkin you kenal sebab dia dah lama kat terengganu ni .


neeza,

akak memang sukan, zero... tapi akak suka jika dia lebih pada akademik , sukan setakat hobi dan peringkat sekolah ok lah... entahlah rasa sukan kena banyak guna masa sebab kena banyak berlatih .

silversarina said...

d,

tak pe kan akak angkat bakul sekali-sekala...hehehe.

thanks... dah tua ni seronok tengok budak2 berlari sampai ada yang pegang pinggang nak habiskan larian jarak jauh.

KAMATO said...

Congrats to Izzat, ada potensi boleh pergi jauh

azlanlin said...

Waaaa...caya lorrr! Sesangat setuju untuk merasa ANGKAT BAKUL sendiri. Jika sendiri talak angkat..sapa mau angkat maaaaa! Betul tak? Ngeh..ngeh..ngeh...

azlanlin said...

Apa mau fikir ttg apa org kata... kerana orang tak pernah berhenti untuk berkata-kata... kan? Ngeh..ngeh..ngeh...

zino said...

banyak hadiah tu.. ada harapan jadi atelit negara satu hari nanti hehe

Aiyah Nonya said...

Nothing like having your parents cheering you on. I found that out when my #1 wanted me to be at his sports days.
Congrats to your boy

faizabelle79 said...

tengok gambar sport's day tu teringat masa zaman dulu2..saya pun aktif dalam running ni..huhu..rindunya zaman ittew..
tahniah pada anak akak..semoga succes selalu.

cikgu jawe said...

wah kak rina. sejak akhir2 nih n3 cakap omputih saja. hehe *garu2 kepala bukak kamus*

tahniah izzat. rumah hijau. sama cam rumah sukan aku juga. ops! anak aku pun rumah hijau juga sukan tadika semalam. :)

silversarina said...

kamato,

Thank you.




azlanlin,

Akak ingat kalau orang putih selalu kata " I'm proud of you , son " .. yang jarang sangat digunakan oleh orang melayu kerana takut dikatakan riak ... bila fikir semula itu adalah nikmat dan kurniaan dariNYA dan tak salah kita mensyukuri nikmatnya, orng memang akan kata, tpi macam cikgu kata adakalanya kita usah hiraukan apa orang kata asalkan kita tau yang apa yang dilakukan tidak salah.



zino,

Terimakasih.... jadi koleksi di bilik tidur dia .. setakat sekolah okaylah.

silversarina said...

aiyah nonya,


I never thought I would be that excited cheering all out at my boy... well, our kids would be so proud to have us there , everlasting memory.



faizah,

wahhh sure best kuat lari dan lebih bersemangat bila ada keluarga bersorak bagi sokongan ..

patutlah cepat je sihat lepas bersalin... harap si comel dan faizah semakin sihat.



cikgu jawe,

Dah lama jugak I tak menulis in English, blog lama selalu nya I guna English, so bila start taip in English lajulah perginya sebab bila idea ada, perkataan ada tak boleh stop nanti hilang sume.

Rumah Hijau anak akak dapat tempat ke tiga je sebab perempuannya kurang kuat... biasalah sukan , ada ,menang ada kalah.